Σελίδες

10 Απρ 2013

Αλέξης Τσίπρας: "ΟΜΟΛΟΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ"...

Διαπιστευτήρια διαχειριστικής ικανότητας στην αστική τάξη

Έκκληση στον ...Αντώνη Σαμαρά να χαράξει «εθνική στρατηγική διαπραγμάτευσης» την οποία, όπως είπε, θα στήριζε και ο ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ!
Επιβεβαιώνοντας την έγνοια του για το ταχύτερο δυνατό ξελάσπωμα της αστικής τάξης απ' την κρίση, ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε πανέτοιμος να βάλει πλάτη στην προσπάθεια συγκρότησης της «συμμαχίας του Νότου» που θα αντιταχθεί δήθεν στη «γερμανική ηγεμονία».
Αναφέρθηκε σε συμμαχία των κυβερνήσεων Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας - που ενιαία τσακίζουν τους λαούς με πανομοιότυπα βάρβαρα μέτρα - προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού καλύτερους όρους για την ανάκαμψη των αστικών τάξεων των χωρών αυτών. Συγκαλύπτοντας φυσικά ότι κάτι τέτοιο δεν θα ανακόψει, αλλά θα εντείνει την ανελέητη επίθεση που δέχονται οι λαοί, αφού αυτή είναι απαρέγκλιτη προϋπόθεση ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι αν κάτι τέτοιο δεν έχει μέχρι σήμερα επιτευχθεί οφείλεται στην «αυταπάτη ότι αν τα έχουν καλά με τον ισχυρό θα πάνε μπροστά»! Είναι τέτοια η πρεμούρα του ΣΥΡΙΖΑ για κολεγιές που θα υπηρετήσουν το συμφέρον της αστικής τάξης, που ερωτώμενος ειδικά για τον Γκρίλο, τον οποίο μνημόνευσε σαν δυνάμει σύμμαχο, ξεκαθάρισε: «Ποσώς με ενδιαφέρει αν είναι αξιόπιστος, η χώρα πρέπει να βρει συμμάχους»!
Δεν παρέλειψε να κλείσει το μάτι και σε άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και σε εκείνα τα τμήματα της αστικής τάξης που καλοβλέπουν συμμαχίες μαζί τους, όπως η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Κίνα. Ομολογώντας ότι αυτές μπορούν να δημιουργηθούν στο βαθμό που διασφαλίζουν συμφέροντα των χωρών αυτών στην ευρύτερη περιοχή, στη «βάση των κοινών συμφερόντων» όπως είπε! Παρουσίασε δε σαν περίπου «εθνικό χρέος» την αξιοποίηση του «φόβου των Αμερικανών για τη λιτότητα της Μέρκελ»! Υποστήριξε πως η Ελλάδα πρέπει να πάρει αυτό που θέλει απ' τους Αμερικανούς κι αυτό που θέλει απ' τους Ρώσους, δίχως να επεκταθεί στο τι θέλουν να πάρουν απ' την Ελλάδα οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι ιμπεριαλιστές. Πρόβαλε μάλιστα σαν μοντέλο την Κύπρο για το πώς κινήθηκε σε ό,τι αφορά στην εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων, προσπερνώντας σκόπιμα τις τελευταίες εξελίξεις που δείχνουν ότι τέτοιου είδους κολεγιές είναι ευμετάβλητες αφού συνομολογούνται ή διαλύονται αναλόγως του πώς ορίζουν τα συμφέροντα των αστών κάθε χώρας και σε κάθε περίπτωση επικίνδυνες για τους λαούς.
Στο ίδιο πνεύμα και για τον ίδιο στόχο ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε και στο εσωτερικό της χώρας, απειλώντας μάλιστα ότι όποιος δεν στηρίξει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αν αυτός έρθει πρώτος μετά από εκλογές, θα «πάρει την ευθύνη για την αστάθεια», ενώ προανήγγειλε εκβιαστικά διλήμματα στο λαό του τύπου «ή ΣΥΡΙΖΑ με το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό ή οδηγούμαστε στην αβεβαιότητα».
Είχε δε το θράσος να χλευάσει τον σοσιαλισμό ως την ελπιδοφόρα προοπτική του λαού, τη μόνη που μπορεί να εγγυηθεί τη σωτηρία του, λέγοντας «το κύριο σήμερα δεν είναι ο σοσιαλισμός, αλλά η σωτηρία της χώρας» και, για να δικαιολογήσει την πρεμούρα τους να ασκήσουν την αστική διαχείριση, πρόσθεσε «απ' τη βαρβαρότητα στο σοσιαλισμό υπάρχουν πολλά στάδια», κόντρα στην πραγματικότητα που συνηγορεί για το αντίθετο.
Αποκαλυπτικός ήταν στο σημείο που κλήθηκε να εξηγήσει τι θα κάνει αν συναντήσει «τοίχο» στην ΕΕ όπου λέει ότι θα πάει να διαπραγματευτεί. Προεξόφλησε λοιπόν ότι οι Γερμανοί έχουν ήδη επεξεργαστεί κάποιες υποχωρήσεις που μπορούν να κάνουν για να έρθουν σε συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ! Κι ότι τάχα δεν παραχωρούν στη σημερινή κυβέρνηση γιατί «θέλουν να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ»!!! Πάντως διεμήνυσε στους «εταίρους» ότι αναγνωρίζει πως «η Ελλάδα χρωστάει», αλλά «πρέπει να βρεθεί λύση win win», δηλαδή να κερδίσουν όλοι οι άρπαγες του πλούτου που παράγει ο λαός, ο οποίος καλείται να αποπληρώσει χρωστούμενα της πλουτοκρατίας που ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει και νομιμοποιεί. Πρόσθεσε μάλιστα πως μια προοπτική διαγραφής μέρους του χρέους «δεν θα έβρισκε αντίθετο το ΔΝΤ», παρακάμπτοντας ότι κάτι τέτοιο πάει πακέτο με νέα μνημόνια.
Ο Αλ. Τσίπρας, προσπαθώντας να αποφύγει ερωτήσεις που τον έφερναν προ αδιεξόδου, παραδέχτηκε ότι μια κυβέρνηση δεν έχει μόνο τα δημοσιονομικά να ασχοληθεί, περιέγραψε την σύνθετη και εγκυμονούσα κινδύνους κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αλλά απέφυγε όπως ο διάβολος το λιβάνι να συγκεκριμενοποιήσει τι προτείνει το κόμμα του για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής.
Αποσαφήνισε ότι τάσσονται υπέρ των διαρθρωτικών αλλαγών που έχουν βαθύ αντιλαϊκό πρόσημο και δεσμεύτηκε μόνο για μια αύξηση «50, 100 ευρώ» στον κατώτατο μισθό, που ήδη βρίσκεται στον πάτο με προοπτική περαιτέρω μείωσής του, ενώ στην επίμονη ερώτηση του δημοσιογράφου ποιος θα πληρώσει, απάντησε «ο Έλληνας φορολογούμενος»! Ακόμα όμως κι αυτή την αύξηση-κοροϊδία που υποσχέθηκε τη συνέδεσε με την πορεία της διαπραγμάτευσης στην ΕΕ!
Υπερασπίστηκε τις καπιταλιστικές επενδύσεις αν οι επενδυτές «σέβονται τους νόμους, τις εργασιακές σχέσεις», που φυσικά έχουν ήδη διαμορφωθεί στα μέτρα των αναγκών τους για περισσότερα κέρδη. Τους διεμήνυσε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να προβεί σε διακρατικές συμφωνίες, αφού θα πρέπει το ίδιο το κράτος να δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες προσέλκυσης επενδυτών. Δηλαδή μισθοί-φιλοδωρήματα, σμπαραλιασμένα εργασιακά δικαιώματα, επιβολή άπνοιας στο κοινωνικό επίπεδο, αλλά και διασφάλιση παροχής ρευστού για την ενίσχυση των επενδύσεών τους.
Τους διεμήνυσε ακόμα πως ό,τι έχει ήδη ιδιωτικοποιηθεί όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης, θα είναι πολύ δύσκολο να ανακτηθεί. Δηλαδή, κρίσιμης σημασίας για το λαό επιχειρήσεις και υποδομές (ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, φυσικό αέριο κ.ά.) θα παραμείνουν στα χέρια των καπιταλιστών. Αποκαλύπτοντας πλήρως τη διαχειριστική λογική του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως όταν η δημόσια περιουσία αποτιμούνταν σε 50 δισ. τότε «διακρίναμε ένα νόημα, λέγαμε ότι είναι ένα εργαλείο να ξεχρεώσουμε, να μην κόβουμε μισθούς»!
Ο Αλ. Τσίπρας επαίνεσε την ωριμότητα του λαού απέναντι στην κρίση, το γεγονός δηλαδή ότι οι αγώνες είναι αναντίστοιχοι των αναγκών και διεκδίκησε τα εύσημα απ' τους αστούς για το γεγονός ότι το κόμμα του κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι τους για την ανώδυνη εξαέρωση της λαϊκής αγανάκτησης. «Πρέπει να πιστωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ότι πολιτικοποιεί την οργή και δεν αφήνει ανεξέλεγκτη» όπως κομψά το έθεσε ο Αλ. Τσίπρας.
Τέλος, και πάντα στο πλαίσιο των διαπιστευτηρίων του στην αστική τάξη, αποκήρυξε το σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα, αλλά και την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, την εποποιία του ΔΣΕ, λέγοντας ότι «η Ελλάδα έχασε τη δυνατότητα της μεταπολεμικής άνθησης, υπέστη μεγάλη ζημιά απ' τον εμφύλιο» και «δεν πρέπει να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος». Η αποκήρυξη του σοσιαλισμού συνοδεύτηκε από μια μεγαλοπρεπή υπόκλιση στον καπιταλισμό, καθώς είπε «ο υπαρκτός απέτυχε, το ίδιο το μοντέλο της σοσιαλδημοκρατίας και του νεοφιλελευθερισμού». Δηλαδή, ο σοσιαλισμός απέτυχε κατά τον Αλ. Τσίπρα, όχι όμως ο καπιταλισμός, παρά μόνο μορφές διαχείρισής του, σκορπώντας αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει διαχείριση που θα εξανθρωπίσει τη βαρβαρότητά του.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου