Σελίδες

12 Απρ 2013

Αυτό είναι το κράτος της δικτατορίας των μονοπωλίων

Αγανακτούν, δήθεν, διάφοροι γιατί δεν αρμόζει σε «κράτος δικαίου» η νυχτερινή εισβολή δυνάμεων της κρατικής καταστολής σε σπίτια. Κρύβουν ότι αυτό το «κράτος δικαίου» ήταν και παραμένει το κράτος των μονοπωλίων. Αυτοί που αγανακτούν είναι οι ίδιοι που παροπλίζουν το εργατικό κίνημα καθημερινά όταν βαφτίζουν «κράτος δικαίου» τη δικτατορία των μονοπωλίων. Είναι οι ίδιοι που αρνούνται να δείξουν ότι αυτό το κράτος, η δικτατορία των μονοπωλίων, με το μπουκάρισμα νύχτα στα σπίτια στην Ιερισσό επαναφέρει στο προσκήνιο μια μορφή συλλήψεων ήδη δοκιμασμένη σε αλήστου μνήμης εποχές. Αυτό είναι το κράτος της δικτατορίας των μονοπωλίων. Και κάνει δοκιμές για να αντιμετωπίσει και με τέτοιες μεθόδους το εργατικό κίνημα.

Η εργατική τάξη δεν θα μπορέσει να κάνει βήμα μπροστά αν δεν ξεμπερδέψει στο εσωτερικό της με όσους την καλούν να βρει το δίκιο της στα δικαστήρια. Εκεί παραπέμπει η φιλολογία περί παραβιάσεων εντός ενός «κράτους δικαίου». Τέτοιο κράτος δεν υπήρξε, δεν θα υπάρχει. Το κράτος είναι μηχανή κυριαρχίας μιας τάξης πάνω στην άλλη. Κράτος σήμερα είναι η αστική τάξη. Η εξουσία αυτής της τάξης είναι που πρέπει να ανατραπεί. Και για να ανατραπεί αυτή η τάξη πρέπει να της αφαιρεθεί η βάση της εξουσίας της, δηλαδή η ιδιοκτησία της στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Αυτό δείχνει το κάλεσμα του ΚΚΕ για πάλη με στόχο την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

***

Είναι κρίσιμο για την εργατική τάξη να γνωρίζει ποιος είναι ο αντίπαλος, για να καθορίσει πού θα στρέψει την πάλη της, ώστε να μην παλεύει κάτω από ξένη σημαία.

Η επιμονή του ΚΚΕ χρόνια πριν, όλο και πιο έντονα τώρα, να μιλά για το χαρακτήρα της κρίσης ως βαθιάς συγχρονισμένης καπιταλιστικής κρίσης, βοηθά την εργατική τάξη να κατανοεί ότι δε θα λύσει τα προβλήματά της, αλλάζοντας αφέντη στο σβέρκο της, αλλά βάζοντας πλώρη για τη δική της εξουσία στη βάση άλλης οικονομίας, της λαϊκής - σοσιαλιστικής.

Αυτονόητα η τέτοια δράση του ΚΚΕ δημιουργεί πρόβλημα στην αστική τάξη που προσπαθεί να χτίσει εναλλακτικές λύσεις για την παραμονή της στην εξουσία. Εκφραση αυτού του προβλήματος της αστικής τάξης είναι και η προβολή οπορτουνιστικών δυνάμεων που έχουν ενοποιητικό στοιχείο τους τη μικροαστική αγωνία μην και τυχόν η δράση του ΚΚΕ φέρει τα αποτελέσματα που ευαγγελίζεται. Φοβούνται ότι μια εργατική τάξη που θα παλεύει για τη δική της εξουσία, θα απειλήσει και τη θέση όσων έχουν βολευτεί κάτω από το τραπέζι της αστικής τάξης ξεκοκαλίζοντας όσα η αστική τάξη τους πετάει - όπως ακριβώς ταΐζει τα σκυλιά της.
***

Στο επόμενο διάστημα, καθώς το ΚΚΕ, με όπλο τις αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου του θα προχωρά με ανοιχτά πανιά, θα βρίσκουμε ακόμα πιο καθαρά μπροστά μας όλα εκείνα τα θρασίμια που εργολαβικά μέσα από τις ναυαρχίδες του αστικού Τύπου, αλλά και διάφορα λαθρόβια blog έχουν αναλάβει να καλλιεργούν μια πλαστή εικόνα για το ΚΚΕ, μια εικόνα που υπηρετεί την κεντρική γραμμή τους: Να συκοφαντήσουν στις λαϊκές μάζες το ΚΚΕ (εκεί στοχεύει το μότο που χρησιμοποιούν: «το ΚΚΕ δεν έχει σχέση με την Ιστορία του» (χτεσινά ΝΕΑ) για να καταλήξουν στο δια ταύτα: «όλοι στον πόλο που χτίζεται με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ», έναν όχι μόνο ακίνδυνο για την αστική τάξη πόλο, αλλά αυθεντικό εργαλείο της.
***

Στη παγίδα που στήνεται, για μια ακόμα φορά, για το γονάτισμα της εργατικής τάξης, με το εκσυγχρονισμένο δίπολο «δεξιά - αριστερά», κανείς δεν μπορεί να πει μετά «δεν ήξερα». Το ΚΚΕ κάλεσε και καλεί σε συμμαχία κοινωνικών δυνάμεων που από σήμερα θα ορθώνει εμπόδια στην εξουσία των μονοπωλίων και θα ζητά την εξουσία από και για τον ίδιο το λαό.
***

Διάφοροι - υπόγεια και βρώμικα - ξέρασαν χολή για το ΚΚΕ το προηγούμενο διάστημα.

Ωσπου το ΚΚΕ, για μια ακόμα φορά, πρόβαλε περίτρανα το μπόι του, όπως χτες με την έναρξη των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του, όπου εκατοντάδες επώνυμα στελέχη του - λαογέννητοι ηγέτες ένας προς έναν - σήκωσαν ψηλά την κάρτα του Συνέδρου, προβάλλοντας έτσι την εντολή που έχουν από τη βάση του Κόμματος, τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που το συγκροτούν, να τραβήξουν μπροστά, να αποφασίσουν έτσι που να γίνει πιο ισχυρό το ΚΚΕ για να μπορεί να 'ναι ισχυρό το λαϊκό κίνημα.


δια του Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου