Σελίδες

4 Απρ 2013

Ταξική δικαιοσύνη, δύο μέτρα και δύο σταθμά!


Είναι γνωστό το περιστατικό που είχε συμβεί στις 12 Φλεβάρη, όταν συνελήφθη ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αιγάλεω μαζί με τους συνεργούς τους, ένα συνταξιούχο επίσης αστυνομικό και έναν αλλοδαπό πακιστανικής υπηκοότητας, επειδή εκβίαζαν οικογένεια μεταναστών από το Μπαγκλαντές που διατηρούν οικογενειακή επιχείρηση στην Κυψέλη.
Αναφέρουμε αναλυτικά τα γεγονότα για να έχουν γνώση οι φύλακες για τον τρόπο δράσης των κυκλωμάτων. Στις 11 Φλεβάρη το πρωί ένας άντρας επισκέφθηκε το κατάστημα του αλλοδαπού, ρωτώντας αν πουλάει «χύμα» τσιγάρα, δηλαδή λαθραία, προκειμένου να αγοράσει. Μετά την αρνητική απάντηση του αλλοδαπού καταστηματάρχη, επανήλθε μετά από λίγο, μαζί με έναν άλλο νεότερο άντρα με πολιτικά, ο οποίος του επέδειξε την αστυνομική του ταυτότητα και δήλωσε πως θα κάνουν έλεγχο για λαθραία τσιγάρα. Όταν και ο έλεγχος απέβη άκαρπος, κάλεσαν έναν αλλοδαπό – πακιστανικής καταγωγής – συνεργό τους, ο οποίος κρατούσε μια σακούλα με λαθραία τσιγάρα και απείλησαν τον καταστηματάρχη πως, αν δεν τους δώσει 2.000 ευρώ, θα πουν ότι τα λαθραία βρέθηκαν στο κατάστημά του και τότε θα αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ! Όταν ο καταστηματάρχης τους δήλωσε πως είναι αδύνατο να συγκεντρώσει το ποσό των 2.000 ευρώ, «συμβιβάστηκαν» στα 1.000 ευρώ. Στη συνέχεια, ο αστυνομικός με τους δύο συνεργούς του αφαίρεσαν τα 300 ευρώ που υπήρχαν στο ταμείο και τηλεκάρτες, έκαναν μάλιστα σωματικό έλεγχο στο μετανάστη καταστηματάρχη για να βεβαιωθούν ότι δεν είχε άλλα χρήματα πάνω του και κανόνισαν να περάσει την επομένη μέρα ο αλλοδαπός «συνεργάτης» για να εισπράξει τα υπόλοιπα.

Πράγματι, την επομένη, ο αλλοδαπός πήγε στο κατάστημα και πήρε άλλα 200 ευρώ, αλλά τότε πιάστηκαν στα χέρια με το γιο του καταστηματάρχη, που δικαίως διαμαρτυρήθηκε για τη σκευωρία και τον εκβιασμό. Με τη βοήθεια των περαστικών, ο αλλοδαπός «συνεργάτης» του αστυνομικού ακινητοποιήθηκε και κλήθηκε η αστυνομία. Έτσι αποκαλύφθηκε ότι ο ένας από τους δράστες ήταν εν ενεργεία αστυνομικός και μάλιστα διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας του Αιγάλεω και ο δεύτερος συνταξιούχος αστυνομικός που είχε υπηρετήσει στο ίδιο Αστυνομικό Τμήμα. Της υπόθεσης επιλήφθηκε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και οι τρεις κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.
Την περασμένη Πέμπτη, 28 Μάρτη ολοκληρώθηκε η δίκη. Αποτέλεσμα: Το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση των κατηγορουμένων λόγω αμφιβολιών! Αθώοι οι κατηγορούμενοι, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση «έβγαζε μάτι», παρά το ότι δεν μπορούσαν με τίποτε να δικαιολογήσουν τη διενέργεια «αστυνομικού» ελέγχου από αυτό το περίεργο τρίο, που αποτελούνταν από το διοικητή ενός ΑΤ που δρούσε εκτός της περιοχής αρμοδιότητάς του, ένα συνταξιούχο αστυνομικό και έναν αλλοδαπό! Αθώοι οι κατηγορούμενοι, παρ' όλες τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσαν, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως της έδρας. Παρά το γεγονός ότι την ίδια βδομάδα, άλλοι 3 αστυνομικοί, που υπηρετούν σε ΑΤ της περιφέρειας του Πειραιά (Καμίνια, Ρέντη), είχαν συλληφθεί για εκβίαση αλλοδαπών καταστηματαρχών, ενώ συνολικά 11 αστυνομικοί συνελήφθησαν το τελευταίο εξάμηνο με την ίδια κατηγορία.
Αυτή είναι η τυφλή Δικαιοσύνη! Όταν πρόκειται για μετανάστες ή φτωχούς κατηγορούμενους, η καταδίκη τις περισσότερες φορές είναι ουσιαστικά προαποφασισμένη. Γι’ αυτούς δε δημιουργείται καμία αμφιβολία για την ενοχή τους! Όπως έγινε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στο διάλειμμα της πρόσφατης δίκης που αθώωσε τον Κασιδιάρη, όταν το ίδιο δικαστήριο, μέσα σε 10 μόνο λεπτά, δίκασε χωρίς μάρτυρες και καταδίκασε σε 6 χρόνια κάθειρξη και απέλαση ένα μετανάστη που δήλωνε αθώος. Οι περιπτώσεις στις οποίες οι δικαστές ορθώνουν το ανάστημά τους, επιδεικνύουν κοινωνική ευαισθησία και δεν μεροληπτούν υπέρ των ισχυρών μετριούνται στα δάκτυλα.
Οι καταδικαστικές αποφάσεις των ΤσοχατζόπουλουΠαπαγεωργόπουλου και άλλων επωνύμων περισσότερο θυμίζουν το τάισμα των λιονταριών στις ρωμαϊκές αρένες για τον άρτον και το θέαμα, δηλαδή για τον αποπροσανατολισμό του λαού και την αθώωση του οικονομικο-κοινωνικού συστήματος, παρά αποτελούν οποιαδήποτε απόδειξη για τη δήθεν ανεξαρτησία και αμεροληψία της δικαιοσύνης.

902.gr

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/4/13, 11:38 μ.μ.

    ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ!!!
    ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ!!!
    ΜΙΑ -1- ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΟΝΟ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΕΝΩ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ, Ο ΕΝΑΣ ΛΕΕΙ 'ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ' ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ 'ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΕΔΩΣΑ ΕΓΩ ΣΕ ΕΝΑΝ'--- ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ -ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ- ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;;ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΘΑ ΞΑΝΑΕΛΘΟΥΝ;;; ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ (ΓΙΑΤΙ ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ) ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ 'ΡΟΥΦΙΑΝΟ'ΤΟΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΡΥΜΕΝΟΙ ΑΛΛΟΙ -3- ΤΟΝ ΕΔΕΣΑΝ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΜΕ 'ΦΑΛΑΓΓΑ' ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΒΑΓΑΝ ΒΙΝΤΕΟ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ!!! ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΈΞΩ, ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!!! ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡ.ΕΣΩΤ.ΠΗΓΑΝ ΜΕΤΑ 2-3 ΩΡΕΣ.
    ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΠΟΥ ΤΗ ΒΛΕΠΕΙ ...ΜΟΝΟ !!ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΛΗΘΩΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΑΝΩΝΥΜΕ" με τόσα "ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ" στοιχεία που παραθέτεις, θα έπρεπε να έχεις το θάρρος να τα καταθέτεις επώνυμα.
    Εγώ δεν ήμουν στην δίκη, αλλά η πηγή που την αναφέρω στο τέλος της ανάρτησης και επώνυμη είναι και υπεύθυνη και αντικειμενική.
    Βέβαια, εσύ κρυμμένος στην ανωνυμία σου υποστηρίζεις με πάθος τον διοικητή, αν βέβαια δεν είσαι ο ίδιος , χωρίς καμμία απόδειξη,
    ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΣΑ ΘΕΛΩ...
    ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ τα λεγόμενα, τώρα τα περί "αλλήθωρου " , ή ανορθόγραφου, γενικά παραπέμπουν σε επίπεδο χ.α. ...
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή