Σελίδες

10 Απρ 2013

Ιερισσός: Αυταρχικός κατήφορος της συγκυβέρνησης


Την Κυριακή θα απολογηθούν οι 2 συλληφθέντες, καθώς ζήτησαν και πήραν αναβολή. Οι δύο κάτοικοι θα παραμείνουν κρατούμενοι στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, μέχρι την Κυριακή. Οι δικηγόροι τους ζήτησαν να γίνουν οι απολογίες στο Δικαστικό και όχι στο Αστυνομικό Μέγαρο.
Τις συλλήψεις των δυο κατοίκων από την αστυνομία, μετά από εισβολή στα σπίτια τους τα ξημερώματα στην Ιερισσό Χαλκιδικής κατήγγειλαν με πολύωρη συγκέντρωσή τους, έξω από τα δικαστήρια Πολύγυρου, οι κάτοικοι της Ιερισσού.
Να σημειωθεί ότι οι δυο αυτοί κάτοικοι και άλλοι 18 έχουν «κατηγορηθεί» για την υπόθεση της προβοκατόρικης επίθεσης στις Σκουριές, ωστόσο δεν τους έχει αποδώσει συγκεκριμένες κατηγορίες ο εισαγγελέας. Οι δικηγόροι των δύο συλληφθέντων κατήγγειλαν ότι τις τελευταίες μέρες δεν είχαν λάβει κλήση για απολογία ή για εμφάνιση στον ανακριτή.
Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν το απόγευμα το ΠΑΜΕ και η ΟΓΕ. Αντιπροσωπεία τους, συναντήθηκε με τον Κλαδάρχη και απαίτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο κάτοικοι και η ανάκρισή τους να γίνει στο δικαστικό μέγαρο και όχι στο Αστυνομικό. Παράλληλα, κατήγγειλαν τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι συλλήψεις. Δείτε εδώ την δήλωση της Λίτσας Μάγκου, μέλους της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, για την παράσταση διαμαρτυρίας.
Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 3 π.μ. άνδρες των ΕΚΑΜ, έσπασαν τις πόρτες και εισέβαλαν στα σπίτια, συλλαμβάνοντάς τους και χωρίς να τους δώσουν τη δυνατότητα ούτε να ντυθούν, όπως κατήγγειλε η σύζυγος ενός από αυτούς.
Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων της Ιερισσού που συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία του χωριού και στη συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα.
Προκλητικός ο υπουργός Δημόσιας Τάξης
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς είπε ότι «η αστυνομία εξετέλεσε ως είχε υποχρέωση τα εντάλματα σύλληψης την ώρα που ο υπεύθυνος αστυνομικός έκρινε κατάλληλη και δεν έχει υποχρέωση να απολογηθεί σε κανέναν γι' αυτό». Είπε επίσης ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί προς όλες τις κατευθύνσεις» και πως «δεν θα επιτραπεί η ύπαρξη γαλατικού χωριού. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν δεκτά και πρέπει να καταδικαστούν από όλους, αλλιώς δεν μπορούμε να πάμε μπροστά σαν κοινωνία. Αν δεν επιβληθεί σε όλους η νομιμότητα είμαστε χαμένοι ως κράτος». Ισχυρίστηκε ότι οι αστυνομικοί εισέβαλαν στα δύο σπίτια επειδή οι δύο άνδρες αρνήθηκαν να παραδοθούν. Επισήμανε, δε, ότι οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, πολλές από τις οποίες εμπίπτουν στον ευρύτερο χαρακτηρισμό της τρομοκρατίας.
Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία ισχυρίζεται ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να εισέλθουν με βίαιο τρόπο στις οικίες και να συλλάβουν τους δύο ημεδαπούς» γιατί «αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών να επιτρέψουν την είσοδο στις οικίες τους». Προσθέτει ότι έγινε «εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μαζί με ειδικές αστυνομικές δυνάμεις (ΕΚΑΜ) και δικαστικούς λειτουργούς που προΐσταντο στην επιχείρηση, μετέβησαν στις 03.00 περίπου ώρα στις οικίες των δύο ημεδαπών» και ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας». Προσθέτει, επίσης, ότι «μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων κάτοικοι της Ιερισσού συγκεντρώθηκαν και αφού απέκλεισαν τους οδικούς άξονες της Ιερισσού, βάζοντας φωτιές σε λάστιχα προκάλεσαν φθορές στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα».
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αναστέλλεται η λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού Χαλκιδική. «Το προσωπικό, τα μέσα και ο εξοπλισμός του, μεταφέρονται στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου, που αναλαμβάνει εφεξής την αστυνόμευση της συγκεκριμένης περιοχής».
Καταγγελία της Γραμματείας Χαλκιδικής του ΠΑΜΕ
Σε ανακοίνωσή της τονίζει:
«Ξέρουμε πως ο στόχος δεν είναι να εφαρμοστεί ο νόμος αλλά να γίνει πάση θυσία η επένδυση ενός πολυεθνικού ομίλου, που δίνοντας ψίχουλα στην τοπική κοινωνία σε σχέση με τις ανάγκες της, θα ληστέψει τον λαϊκό πλούτο και θα ρημάξει την περιοχή.
Καλούμε το λαό της Χαλκιδικής να καταδικάσει τον αυταρχικό κατήφορο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και να αντιδράσει οργανωμένα ενάντια σε αυτές τις αντιδραστικές πρακτικές.
Δεν τρομοκρατούμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την παράδοση του πλούτου της περιοχής στα μονοπωλιακά συμφέροντα».
Κινητοποιήσεις ενάντια στον αυταρχισμό
Λαμπαδηδρομία για την καταγγελία του αυταρχισμού και της καταστολής της κυβέρνησης προγραμματίζει την Πέμπτη στις 8 μ.μ. στο Σταυρό Θεσσαλονίκης, η  Επιτροπή Αγώνα Στρυμονικού ενάντια στα χρυσωρυχεία.
Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, έξω από την αστυνομική διεύθυνση, προγραμματίζουν την Κυριακή στις 11 το πρωί οι Επιτροπές Αγώνα της Χαλκιδικής, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις διώξεις και την τρομοκρατία που στόχο έχει να κάμψει τον αγώνα τους ενάντια στην επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός».

3 σχόλια:

  1. Δείτε τι μας κρύβουν για την Περίφημη “επένδυση” και γιατί δεν πρέπει να γίνει. http://drashstowraiokastro.blogspot.gr/2013/04/blog-post_10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/4/13, 2:50 μ.μ.

    Η αυτοκρατορική έπαρση των υπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη φαίνεται ότι έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που τους οδηγεί σε τρομακτικά επικοινωνιακά σφάλματα.

    Μιλώντας στο κανάλι του εθνικού εργολάβου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης συνέκρινε τους κατοίκους στις σκουριές με τους Γαλάτες του Αστερίξ – γεγονός που τοποθετεί τον Α. Σαμαρά στη θέση του Ιούλιου Καίσαρα και τον ίδιο σε ρόλο εκατόνταρχου στο οχυρό του Μπαμπαορούμ.

    Το γιατί μια κυβέρνηση θέλει να συγκρίνει τον εαυτό της με στρατεύματα κατοχής, τα οποία μάλιστα τις τρώνε κάθε τρεις και λίγο από τους ανυπότακτους Γαλάτες… εμάς μας ξεπερνά.
    Στις επόμενες δηλώσεις του ο υπουργός θα μπορούσε επίσης να συγκρίνει τους περήφανους κατοίκους της Χαλκιδικής με τον Γιώργο θαλάσση από τον Μικρό Ήρωα. Ούτως οι άλλως οι Γερμανοί είναι φίλοι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/4/13, 9:42 μ.μ.

    Οι Σκουριές είναι όντως ένα Γαλατικό χωριό, όπως το χαρακτήρισε ο Δένδιας, χωρίς ίσως να καταλάβει και ο ίδιος πως αυτό δεν αποτελεί κατηγορία αλλά τίτλο τιμής. Κάπου εδώ αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο Υπουργός που διοικεί τον πιο μεγάλο κρατικό μηχανισμό, ο πολιτικός προϊστάμενος ανθρώπων με όπλα και σφαίρες, ο αρμόδιος για τα θέματα της ασφάλειας του πολίτη, πιστεύει ότι θα υπάρχει έστω και ένας αναγνώστης που διαβάζοντας τον Αστερίξ υποστηρίζει τους Ρωμαίους. Η βλακεία τελικά είναι σαν την φαλάκρα: Αν την αποκτήσεις δεν μπορείς να απαλλαγείς από αυτήν και αν προσπαθείς να την κρύψεις γελοιοποιείσαι!
    ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή