Σελίδες

24 Απρ 2013

Επιδιώξεις και ενδόμυχες σκέψεις αστών αρθρογράφων


Ο κ. Δημήτρης Μητρόπουλος στα ΝΕΑ γράφει: «Το ΚΚΕ είναι σε αντίθετη τροχιά (σ.σ. εννοεί σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ) – δηλαδή σε συρρίκνωση. Ο Περισσός δεν έχει καμία αναπτυξιακή αντίληψη. Αυτό που επιχειρεί να κάνει είναι να αποσπάσει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της Αριστεράς που μεγάλωσε χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθεί λοιπόν να επαναπατρίσει ή να αποσπάσει ψηφοφόρους που στράφηκαν στην Κουμουνδούρου».
Οι πολιτικοί στόχοι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς διαφορετικοί, είναι η μέρα με τη νύχτα. Σε αυτό δεν πέφτει έξω ο κ. Μητρόπουλος. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να παίξει το ρόλο του ενός πόλου στο νέο δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και μετεξελίσσεται σε φορέα σοσιαλδημοκρατίας που θέλει να εγκλωβίσει τα λαϊκά στρώματα στην εναλλαγή διαχειριστών του καπιταλιστικού συστήματος. Από την άλλη, το ΚΚΕ παλεύει για τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων από την αστική ιδεολογία, για τη συσπείρωση των εργαζομένων και του λαού ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους (που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διαχειριστεί) για την τελική ανατροπή τους
και την εργατική λαϊκή εξουσία, την αλλαγή τάξης στην εξουσία, την κατάργηση της ταξικής σκλαβιάς. Έτσι προχωράει η κοινωνία προς τα μπρος και όχι με ιδέες βγαλμένες από τα ιδεολογικά μπαούλα ενός σαπισμένου καπιταλιστικού συστήματος, που μασκαρεύονται και πλασάρονται σαν «φρέσκιες» και «μοντέρνες».
Το ΚΚΕ βεβαίως και παλεύει για να συσπειρώνονται οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες στη γραμμή πάλης ενάντια στα μονοπώλια και για να εκφραστεί η αλλαγή των συσχετισμών και στο πολιτικό επίπεδο. Γι’ αυτό και το ΚΚΕ δεν διαχωρίζει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ανάλογα με την πολιτική τους τοποθέτηση και ψήφο, αλλά απευθύνεται σε όλους όσοι πλήττονται από την πολιτική υπέρ των μονοπωλίων και έχουν συμφέρον να αντιπαλέψουν την εξουσία τους, ανεξάρτητα αν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή τα κόμματα της τρικομματικής κυβέρνησης. Η πλουτοκρατία και οι εφημερίδες της ελπίζουν ότι αφού δεν μπορούν να βάλουν στο χέρι το ΚΚΕ, θα μπορέσουν να μειώσουν τη δυναμική της γραμμής του στα λαϊκά στρώματα και να το περιθωριοποιήσουν, αλλά ο ίδιος ο λαός θα τους διαψεύσει. Γιατί το ΚΚΕ έχει βαθιές ρίζες στο λαό. Είναι παρόν στους χώρους δουλειάς και κατοικίας, εκεί που ζει και πονά η φτωχολογιά. Γιατί με αυτοθυσία πρωτοστατεί στην οργάνωση του αγώνα από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, ενάντια στα μονοπώλια και στην ΕΕ. Δεν ακολούθησε το δρόμο των άλλων κομμάτων που λιβανίζουν την ΕΕ, τις καπιταλιστικές χώρες του Νότου και τις συμμαχίες με διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Οι συσχετισμοί αλλάζουν, δεν είναι αιώνιοι. Ο λαός μπορεί να βγάλει συμπεράσματα και ένας κόσμος που σκέφτεται ριζοσπαστικά, αισθάνεται αριστερός και πίστεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί φιλολαϊκή λύση, είναι ώρα να σκεφτεί και να μην εγκλωβιστεί στο νέο δίπολο κυβέρνησης ΝΔ κεντροδεξιάς – ΣΥΡΙΖΑ. Η Λαϊκή Συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών από τα εργατικά λαϊκά στρώματα, βρίσκεται στον αντίποδα των αντιλαϊκών συμμαχιών που προτείνουν τα αστικά κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η Λαϊκή Συμμαχία εκφράζει το σήμερα και το μέλλον του λαϊκού κόσμου. Δίνει δυναμική και προοπτική νίκης για το λαό. Αυτό είναι που ενοχλεί τον κ. Μητρόπουλο και όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου