Σελίδες

20 Απρ 2013

Αθλια δημοσιογραφία

Την Πέμπτη, μια μέρα μετά το μακελειό στη Μανωλάδα, το ΚΚΕ διοργάνωσε μεγάλη διαδήλωση στην περιοχή, δίνοντας άμεση απάντηση στο κράτος, στους μεγαλοκαλλιεργητές και στις τοπικές αρχές που ευθύνονται για το σύγχρονο δουλεμπόριο στα φραουλοχώραφα. 
Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε διαμαρτυρίες στην Αττική, ενώ πικετοφορίες διοργάνωσε το ΚΚΕ και σε άλλες πόλεις. Δραστηριότητα με χαρακτηριστικό την αμεσότητα, τη μαζικότητα, αλλά τα διαδικτυακά Μέσα των αστών δεν έγραψαν λέξη. Το αποσιώπησαν και τα δελτία ειδήσεων το βράδυ της Πέμπτης. 
Αυτό συνεχίστηκε και χτες, λέξη δεν έγραψαν οι αστικές εφημερίδες, που μερικές καμώνονται και τις
υπερευαίσθητες στα ζητήματα της μετανάστευσης. Ούτε αράδα δεν έγραψε και η «Αυγή». 
Για όλους αυτούς οι πρωτοβουλίες του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, των συνδικάτων, δεν υπήρξαν ποτέ. 
Γιατί τέτοια αποσιώπηση; 
Επειδή το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, δεν αρκούνται απλά στην καταγγελία και στην περιγραφή του προβλήματος στη Μανωλάδα, αλλά δείχνουν και τις πραγματικές αιτίες του, που είναι η καπιταλιστική εκμετάλλευση και η σαπίλα του συστήματος μέχρι το μεδούλι.
Επειδή το ΚΚΕ λέει ότι διέξοδος για Ελληνες και μετανάστες εργάτες είναι να παλέψουν μαζί για να πάρουν τα μέσα παραγωγής από τους καπιταλιστές, επειδή χωρίς αυτούς «γρανάζι δε γυρνά»
Και επειδή το ΠΑΜΕ προωθεί έμπρακτα και όχι στα λόγια αυτή την κοινή δράση, με ταξικά χαρακτηριστικά και όχι στη βάση ρηχών αντιρατσιστικών συνθημάτων, που κρύβουν την ουσία της ταξικής εκμετάλλευσης στον καπιταλισμό. 
Να γιατί το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα δε χωράει στις σελίδες και τα τηλεπαράθυρα των αστικών ΜΜΕ.
Να γιατί είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να επιλέγουν για την ενημέρωσή τους το «Ριζοσπάστη», τον «902» και το portal του ΚΚΕ, το 902.gr.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου