Σελίδες

18 Απρ 2013

Αιώνες πίσω

Όταν κτήνη πυροβολούν εργάτες που ζήτησαν να πληρωθούν, μετά από 6 μήνες που δούλευαν και ζούσαν σα ζώα μένοντας απλήρωτοι, τι να περιμένει κανείς;
Όταν πολλοί ακόμη και πίσω από υποκριτικές καταδίκες δέχονται και δικαιολογούν την αγριότητα τι έρχεται άραγε;
Όταν η μεγάλη πλειοψηφία παρακολουθεί, λές και πρόκειται για έργο στην τηλεόραση κι οχι για πραγματικότητα, και μόλις το δελτίο περνάει στην επόμενη είδηση, περνάει και σκορπίζει σαν αέρας ό,τι έγινε σαν να μην έγινε, πόσο βέβαιοι μπορούμε να είμαστε ότι βαδίζουμε στο μέλλον;

Το χάιδεμα του φασισμού από την κυβέρνηση με τις δηλώσεις Σαμαρά (και άλλων) που ζητούσαν "να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας" φέρνει καρπούς. Ματωμένους καρπούς. Χθες στη Ν.Μανωλάδα, αύριο ποιος ξέρει που αλλού.
Ο φασισμός κάνει την εμφάνισή του με τον πιο άγριο τρόπο που μπορεί να σκεφτεί κανείς.
Πάνω από 30 άνθρωποι βρέθηκαν στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου, όταν μπράβοι του τσιφλικά της περιοχής, επιστάτες όπως λέγονται, πυροβόλησαν στο πλήθος, σαν να είμαστε στις φυτείες του Αμερικάνικου Νότου το 17ο αιώνα ή στην Αφρική της αποικιοκρατίας!
Ποιος όπλισε το αφεντικό-τσιφλικά της περιοχής άραγε; Ποιος ετοίμασε το έδαφος; Κι αν δε δοθεί η απάντηση που πρέπει τι θα ακολουθήσει;
Το κτήνος βρίσκεται μόνο σε κάποιο χωριό της Ηλείας ή βγάζει κεφάλια παντού;

Ο καπιταλισμός γυρίζει τον κόσμο αιώνες πίσω σαρώνοντας ανθρώπους και συνειδήσεις.
Οι καμπάνες που χτυπάνε είναι πολύ βαριές.
Άλλη μια φρικτή ευκαιρία για πολύ σοβαρές σκεψεις.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/4/13, 3:15 μ.μ.

    Ο πυροβολισμός εν ψυχρώ δεκάδων εργατών θυμίζει σκηνές από την εποχή του δουλεμπορίου στις φυτείες της Αμερικής. Δεν πρόκειται για τυχαίο ούτε πρωτόγνωρο γεγονός. Αποτελεί το φυσικό επακόλουθο της ασυδοσίας που απολαμβάνει η μεγαλοεργοδοσία από τις κρατικές αρχές, για να εκμεταλλεύεται άγρια τους μετανάστες εργάτες γης, στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας και σε όλα τα σύγχρονα γκέτο των μισθωτών σκλάβων. Αποδεικνύει με αποκρουστικό τρόπο την εντεινόμενη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννάει τέτοια φαινόμενα, την αναγκαιότητα για την ανατροπή του.

    Η κυβέρνηση επωμίζεται τεράστιες ευθύνες για τη χθεσινή δολοφονική επίθεση, αποτελεί τον ηθικό αυτουργό της. Η συνολική αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει, η ρατσιστική ρητορική και πρακτική της κατά των ξένων εργατών, η ανοχή της στη στυγνή εκμετάλλευσή τους, οπλίζουν τα χέρια των αφεντικών και των μπράβων τους, όπως και των ρατσιστικών ναζιστικών συμμοριών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/4/13, 12:23 π.μ.

      να δούμε και μια άλλη οπτική των γεγονότων.... Χιλιάδες Ελληνες εργαζόμενοι "δουλεύουν" σε διάφορες επιχειρήσεις όντες απλήρωτοι για δύο, τρεις και τέσσερις μήνες. Μήπως αυτές οι τακτικές των αφεντάδων εφαρμοστούν και στα τομάρια μας? Μήπως είναι πρόβα και στιγνός εκφοβισμός προς όσους σκεφτούν να διεκδικούσουν δυναμικά τα δεδουλεμένα τους, ασχέτου φυλής και χρώματος?
      Μάκης

      Διαγραφή