Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

ΚΚΕ για την δολοφονική επίθεση στη Μανωλάδα: Βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες, εργάτες γης, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας, επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από είκοσι τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο γεγονός συμβαίνει στη συγκεκριμένη περιοχή. 

Η κυβέρνηση και οι αρχές της περιοχής έχουν βαρύτατες ευθύνες για το σύγχρονο δουλεμπόριο και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών που οδηγεί σε φαινόμενα όπως η σημερινή εγκληματική επίθεση σε βάρος τους.

Το συγκεκριμένο γεγονός, όπου μεγαλοαφεντικά με τους μπράβους τους επιτίθενται σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, παραπέμπει σε άλλες εποχές και επιβεβαιώνει ότι η βαρβαρότητα είναι συνώνυμο του σημερινού συστήματος, του καπιταλισμού.
 Έλληνες και ξένοι εργάτες, ενωμένοι σαν μια γροθιά, πρέπει να αντιπαλέψουν αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά.


Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ

Στην ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ, για τη δολοφονική επίθεση στη Μανωλάδα, σημειώνει:
«Σήμερα στη Μανωλάδα μια ομάδα μεταναστών εργατών γης πήγανε να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους από τους μεγαλοαγρότες εργοδότες τους οι οποίοι απάντησαν με πυροβολισμούς και ρόπαλα. Δεκάδες μετανάστες τραυματίστηκαν, αρκετοί από αυτούς σοβαρά. Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ καταδικάζει τη σημερινή δολοφονική επίθεση των μεγαλοαγροτών κατά των αλλοδαπών εργατών γης στη Ν. Μανωλάδα.
Οι υπεύθυνοι που όπλισαν τα χέρια των δραστών είναι η αντιδραστική - αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και η συγκυβέρνηση με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και με τη ρατσιστική πολιτική που εφαρμόζει.
Οι διαχωρισμοί σε φυλή, φύλο, θρησκεία, χώρα προέλευσης, ήταν και είναι μια καπιταλιστική πατέντα και μάλιστα άκρως προσοδοφόρα. Ήταν και είναι όπλο στα χέρια των καπιταλιστών για να διαιρέσει και να υποτάξει τους εργαζόμενους.
Το χέρι που τώρα χτυπά το μετανάστη προορίζεται να χτυπήσει και τον Έλληνα εργάτη, το εργατικό λαϊκό κίνημα ώστε να μη σηκώσει ποτέ το κεφάλι. Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό της περιοχής να αποκρούσει τις εθνικιστικές ρατσιστικές αντιλήψεις, να απομονώσει τα φασιστικά - ναζιστικά στοιχεία που εκφράζουν το πιο σκληρό πρόσωπο του κεφαλαίου.
Ο μόνος δρόμος για την εργατική τάξη είναι η πάλη, η οργάνωση Ελλήνων και μεταναστών εργατών στα ταξικά σωματεία, η κοινή δράση για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του κινήματος, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, η συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας, των εργατών Ελλήνων και μεταναστών, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου