Σελίδες

28 Απρ 2013

Θ. Παφίλης: Στην ημερήσια διάταξη τίθεται η ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας




Το κρεσέντο πανηγυρισμών της συγκυβέρνησης για τις... «θετικές εξελίξεις» στην οικονομία, σχολίασε καυστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης: «Κύριοι της κυβέρνησης, παρακαλούμε όχι άλλη επιτυχία. Όχι άλλες επιτυχίες γιατί δε μπορούμε να τις αφομοιώσουμε». Σημείωσε, ωστόσο, πως η
κυβέρνηση και όσοι την στηρίζουν, πανηγυρίζουν δικαιολογημένα, γιατί έχουν καταφέρει σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα, να ισοπεδώσουν το λαό, να τσακίσουν αυτούς που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο, να δημιουργήσουν συνθήκες κερδοφορίας για το κεφάλαιο.
Ο Θ. Παφίλης τόνισε πως οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του ΚΚΕ, ότι κάθε δόση δανείου είναι δηλητήριο και ότι τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Είναι ψέμα, πρόσθεσε, πως η κυβέρνηση δεν παίρνει άλλα μέτρα, καθώς τα 6 δισ., που προκύπτουν από την εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου, προέρχονται από το λαό και όχι από τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες. Σχολίασε το δικομματικό παιχνίδι ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ που αφορά το διαφορετικό μείγμα διαχείρισης, λέγοντας πως φιλολαϊκή διέξοδος στον καπιταλισμό δεν υπάρχει. 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε πως σήμερα τίθεται στην ημερήσια διάταξη η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος. Όσο πιο γρήγορα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα συγκροτήσουν τη δική τους συμμαχία, που θα περάσει την αντεπίθεση για την ανατροπή του καπιταλισμού, τόσο πιο καλά για τις επόμενες γενιές και λιγότερο αναίμακτα, γιατί, όπως είπε, μυρίζει μπαρούτι σε όλη τη Μεσόγειο. Κάλεσε το λαό να απορρίψει τις διαχειριστικές λογικές, λέγοντας πως ή θα πάρει τον πλούτο, την οικονομία στα χέρια του ή θα συντριβεί στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου