Σελίδες

8 Απρ 2013

Η αγωνία της ΑΥΓΗΣ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ...

Στο φύλλο της Κυριακής 7/4/2013 η ΑΥΓΗ γράφει ότι η «εσωκομματική αντιπαράθεση στο ΚΚΕ... είναι κάτι παραπάνω από σφοδρή... και επιβεβαιώνεται από τη σπουδή του ίδιου του "Ριζοσπάστη" να απαντά ...όλα τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που ανέδειξαν - το καθένα από τη δική του σκοπιά, βεβαίως - την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει».

Όχι, κύριοι της ΑΥΓΗΣ, τα δημοσιεύματα του Τύπου, αστικής και οπορτουνιστικής προέλευσης, δεν ανέδειξαν - καθένα από τη δική του σκοπιά - τη συζήτηση για τις Θέσεις του 19ου Συνεδρίου. Την ανέδειξαν όλα από την ΙΔΙΑ ΣΚΟΠΙΑ!

Όλα τα αστικά και οπορτουνιστικά μέσα, συμπεριλαμβανομένης της ΑΥΓΗΣ, συντεταγμένα επανέλαβαν μονότονα αυτό που λένε τόσο καιρό, αυτό που λένε χρόνια ολόκληρα για το ΚΚΕ. Ότι το ΚΚΕ «είναι κόμμα σεχταριστικό, αντιδημοκρατικό», ότι «δεν κάνει συμμαχίες», ότι «υπάρχουν ηγετικές ομάδες που διαγράφουν όποιον διαφωνεί» και άλλα παρόμοια.

Τα μέσα αυτά αγκάλιασαν τις απόψεις λιγοστών και των ανώνυμων φραξιονιστών του διαδικτύου για να στηρίξουν τις παραπάνω συκοφαντίες. Βγάζουν σπυριά με το γεγονός ότι οι Θέσεις της ΚΕ υπερψηφίστηκαν με ποσοστό πάνω από 95% από το κομματικό σώμα.

Γι' αυτό το γεγονός βέβαια δεν έγινε, ούτε γίνεται κανένας λόγος στα «αντικειμενικά» μέσα. Και ούτε θα μπορούσε άλλωστε. Γιατί έτσι θα κατέρρεε όλη η προπαγάνδα τους για «διχασμό» και «εμφύλιο» στο ΚΚΕ. Ούτε βέβαια μπήκαν στον κόπο να αφιερώσουν έστω και μία σελίδα για το περιεχόμενο των Θέσεων της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο, έτσι για τα μάτια του κόσμου, για το ξεκάρφωμα.

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους οπορτουνιστές και λοιπούς «αντικειμενικούς» της δημοσιογραφίας.

Γιατί λέγονται και γράφονται λοιπόν όλα αυτά; Η αιτία είναι προφανής. Κανείς καλοπροαίρετος άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο πόνος όλων αυτών είναι να γίνει το ΚΚΕ πιο ικανό στην πάλη για το σοσιαλισμό. Διακαής τους πόθος (και των μέσων της πλουτοκρατίας και των μέσων του οπορτουνισμού που συμπίπτουν) είναι να χτυπηθεί το ΚΚΕ και η στρατηγική του. Να μεταλλαχθεί το ΚΚΕ σε κόμμα αστικής διαχείρισης, τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Και επειδή δεν μπορούν να το καταφέρουν, επιστρατεύουν το PLAN B (για να χρησιμοποιήσουμε και έναν προσφιλή τους όρο). Να απομονωθεί το ΚΚΕ, μέσω της διαστρέβλωσης και της συκοφάντησης της πολιτικής του πρότασης στις πλατιές εργατικές - λαϊκές μάζες. Ταυτόχρονα προβάλλουν νέα οπορτουνιστικά αναχώματα που φτιάχνονται (π.χ. κόμμα Αλαβάνου) για να εγκλωβίσουν το λαϊκό ριζοσπαστισμό.

Όμως ο διακαής τους πόθος και ανεκπλήρωτος θα μείνει και το ΚΚΕ θα βγει από 19ο Συνέδριο πιο συσπειρωμένο και δυνατό.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου