Σελίδες

27 Μαρ 2013

Θ. Παφίλης: Δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση μέσα στην ΕΕ των μονοπωλίων (VIDEO)




Στις χρυσαυγίτικες κορόνες περί «εθνικής παιδείας» που ακούστηκαν κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση στην Ολομέλεια της Βουλής, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

«Από τα δείγματα φαντάζομαι πώς εννοούν ότι θέλουν να διδάξουν τις αξίες των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου. Την εκπαίδευση μπράβων και του υποκόσμου, γιατί εκεί κατοικοεδρεύουν, πέρα από τα όσα λένε. Τις αξίες να εκπαιδεύουν μαχαιροβγάλτες για να χτυπούν εξαθλιωμένους μετανάστες. Τις αξίες των φούρνων του Άουσβιτς, όπου φωτογραφίζονται στελέχη της και που έχουν γράψει και τραγούδια βουλευτές της. Αυτές είναι οι αξίες που έχουν και τις οποίες κρύβουν με γκαιμπελικό τρόπο, πίσω από το "εθνικό"», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Θ. Παφίλης, με αφορμή το σύνθημα «τιμή και δόξα στους ταγματασφαλίτες» που φωνάζουν στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής, διάβασε στην Ολομέλεια της Βουλής τον όρκο των ταγματασφαλιτών, με τον οποίο διακήρυτταν την απόλυτη υπακοή τους «εις τας διαταγάς του ανώτατου Αρχηγού του Γερμανικού Στρατού, Αδόλφου Χίτλερ». Μάλιστα έκανε αντιπαραβολή με τον όρκο του ΕΛΑΣ, στον οποίο αναφέρεται: «Ορκίζομαι ότι θα αγωνιστώ ως την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για την πλήρη ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της πατρίδας. Για την περιφρούρηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και την αποκατάσταση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κάλεσε τον ελληνικό λαό να ακολουθήσει το βήμα της Τσαριτσάνης, να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή, να μην της επιτρέπει να καπηλεύεται την άγρια και βάρβαρη πραγματικότητα για να προβάλλει ό,τι πιο σκοταδιστικό έχει γεννήσει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα: Το ναζισμό και το φασισμό.
Στην αρχή της ομιλίας του, ο Θανάσης Παφίλης εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς τον κυπριακό λαό. Τόνισε πως κοροϊδεύουν το λαό όσοι αναζητούν αλληλεγγύη μέσα στην ΕΕ καθώς πρόκειται για την «πιο κυνική δικτατορία των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και τώρα αποδεικνύεται στο μεγαλείο της». Κάλεσε το λαό να μην πέσει σε απογοήτευση καθώς υπάρχει λύση για όλους τους λαούς της ΕΕ και δεν είναι άλλη από τη συντριβή της, τη διάλυσή της, με λαϊκή εξουσία να πάρει ο λαός στα χέρια του τον πλούτο που παράγει, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια άλλη Ευρώπη, του σοσιαλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου