Σελίδες

6 Μαρ 2013

Σαπούνια οι μετανάστες, στη Μακρόνησο οι αριστεροί: αποκαλυπτικό βίντεο του Channel 4 για τη Χρυσή Αυγή


Σάλο προκαλεί βίντεο του κινηματογραφιστή Κωνσταντίνου Γεωργούση το οποίο πρόβαλε το βρετανικό κανάλι Channel 4, στο οποίο καταγράφει τη δράση στελεχών της Χρυσής Αυγής. 
Παρουσιάζοντας το επίμαχο βίντεο (κάντε κλικ), το βρετανικό κανάλι σημειώνει ότι από τότε που η Χρυσή Αυγή μπήκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει αυξήσει ακόμη περισσότερο τα ποσοστά της, πιέζοντας για θέσπιση νόμων κατά των μεταναστών και απαγόρευση της εισαγωγής τους στο στρατό και την αστυνομία.
Κατά την προεκλογική περίοδο του περασμένου καλοκαιριού, ο σπουδαστής στη Σχολή κινηματογράφου Κωνσταντίνος Γεωργούσης πέρασε ένα μήνα με την οργάνωση μαζεύοντας υλικό για το ντοκιμαντέρ του.
Η κάμερα ακολουθεί το στέλεχος της Χρυσής Αυγής και υποψήφιο βουλευτή τότε στην Α’ Αθηνών, Α. Πλωμαρίτη, να μοιράζει ψηφοδέλτια σε λαϊκές αγορές βρίζοντας
αλλοδαπούς αλλά και να συνομιλεί με ομοϊδεάτες του για το θέμα των μεταναστών και τους τρόπους… εξουδετέρωσής τους.
«Αν είναι μελαψοί θα τους ασπρίσουμε. Και μετά θα τους ασπρίσουμε στις κλωτσιές», ακούγεται να λέει ο Α. Πλωμαρίτης ενώ ταυτόχρονα αναφέρονται γελώντας στο τι θα μπορούσαν να κάνουν με τα μαλλιά και τα δόντια των μεταναστών.
«Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους» και να κάνουμε «τους μετανάστες σαπούνια» αναφέρουν σε άλλα σημεία οι ομιλούντες, οι οποίοι, όπως σχολιάζει στον δημοσιογράφο του Channel 4 ο κινηματογραφιστής, φαίνονταν ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις απόψεις τους και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να τις προβάλουν».
«Τρομοκρατήθηκα, που τα μέλη του κόμματος εξέφραζαν με περηφάνια τις ακραίες ιδέες τους και μάλιστα δημόσια. Με σόκαρε η εχθρότητα με την οποία αντιμετώπιζαν τους μετανάστες στο δρόμο».
Στο μεταξύ, εξορία στη Μακρόνησο προτείνει η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Ρόδο για τους «Ανθέλληνες Αριστερούς», όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στο facebook, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις: «Τα γυμνάσια θα εκτελούνται σε καθημερινή βάση. Στόχος του προγράμματος είναι οι Ανθέλληνες Αριστεροί να κατανοήσουν τη φύση του προγράμματος μέσα από τη σωματική και ψυχική άσκηση. Αριστερά ”προϊόντα” που δεν θα εκτελούν εντολές…θα εκτελούνται».

2 σχόλια:

  1. Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
    Αναφέρει: «Η εγκληματική δράση είναι η μία όψη της ναζιστικής οργάνωσης. Η άλλη είναι οι υπηρεσίες τους στην άρχουσα τάξη, ο χυδαίος αντικομμουνισμός και η οργάνωση ταγμάτων εφόδου εναντίον του λαϊκού κινήματος. Ο λαός πρέπει να τη στείλει μαζί με το σύστημα που τη χρειάζεται στην κόπρο της ιστορίας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/3/13, 5:12 μ.μ.

    Τίποτα το παράξενο για ένα στέλεχος της ναζιστικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου. Το ενδιαφέρον ίσως είναι να θυμηθούμε ποιο είναι αυτό το πρωτοπαλίκαρο της Χ.Α και ποια είναι η σχέση του με κάποια ΜΜΕ.

    Εδώ θα δώσουμε τον λόγο στον Δημήτρη Ψαρρά, με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου του «Η μαύρη βίβλος της Χρυσής Αυγής» μας είπε μεταξύ άλλων: «Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία Κυριακάτικη εφημερίδα που είναι το "Πρώτο Θέμα" κάνει ανοιχτά προπαγάνδα υπέρ της Χρυσής Αυγής. Είναι μάλιστα υπεύθυνη για ένα στημένο ρεπορτάζ στο οποίο οφείλεται ο μύθος των γιαγιάδων, που η Χρυσή Αυγή, στα ΑΤΜ των τραπεζών. Όπως αποδεικνύω στο βιβλίο μου πρόκειται για ένα ρεπορτάζ εξ ολοκλήρου στημένο η γιαγιά που φωτογραφίζεται και δίνει συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα είναι η μητέρα του επικεφαλής του χρυσαυγίτη της περιοχής του Α. Παντελεήμονα».
    Προφανώς αναφέρεται στον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αλέξανδρο Πλωμαρίτη΄.
    Πέρα απ’ αυτό, ο Δ. Ψαρράς αναφέρεται στις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με το κράτος και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, στη σύνδεση που έχει η πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των πογκρόμ του «Ξένιου Δία» αλλά και του Μνημονίου με την ενίσχυση των ναζιστών.

    Περιγράφει το ρόλο των ΜΜΕ στην ενίσχυση του ναζιστικού ρεύματος και φωτίζει τη διαπλοκή της Χρυσής Αυγής με επιχειρηματικούς ομίλους (Θεοδωρακόπουλος, Ωνάσης, Λάτσης).

    Σχολιάζει τέλος την τετριμμένη «καραμέλα» της θεωρίας των 'δύο άκρων' που κατά κόρον αναπαράγεται καθημερινά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
    N.M.

    ΑπάντησηΔιαγραφή