Σελίδες

1 Μαρ 2013

Δυο σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας δολοφονήθηκαν απο την κυβέρνηση Σαμαρά


ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟ-
ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Τον εγκληματικό χαρακτήρα της αντιλαϊκής πολιτικής συγκυβέρνησης - ΕΕ, που έχει μετατρέψει σε πανάκριβο είδος πολυτελείας τη θέρμανση για τις οικογένειες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, επιβεβαιώνει η τραγωδία στη Λάρισα, όπου δύο σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας έχασαν τη ζωή τους και τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι πέντε νέοι βρίσκονταν σε σπίτι σε κεντρικό σημείο της Λάρισας και την Πέμπτη άναψαν ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι από κομμένο θερμοσίφωνο. Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα μία φίλη τους πήγε στο σπίτι, προκειμένου να τους επισκεφθεί, αλλά παρότι χτυπούσε επίμονα το κουδούνι, εκείνοι δεν άνοιγαν. Τελικά, όταν η σπιτονοικοκυρά
άνοιξε την πόρτα με το κλειδί της αντίκρισαν μέσα τους πέντε αναίσθητους νεαρούς, οι δύο εκ των οποίων ήταν ήδη νεκροί, όπως διαπιστώθηκε.
Οι υπόλοιποι τρεις μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Λάρισας όπου νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης.
Στους τρεις νεαρούς από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά θα γίνουν κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις για το αν έχουν υπάρξει εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας εξ αυτών που αρχικά η κατάσταση του θεωρήθηκε καλύτερη και νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τελικά μεταφέρθηκε επίσης στη ΜΕΘ.
Σήμερα εξάλλου αναμένεται να γίνει και η νεκροτομή των δυο άτυχων νέων από τα Χανιά και τη Χαλκίδα, 21 και 22 ετών αντίστοιχα, ενώ θα επακολουθήσουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις για τη διαπίστωση των ακριβών αιτιών του θανάτου τους.
Ημέρα πένθους είναι η σημερινή για το ΤΕΙ Λάρισας. Στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ. Συγκλονισμένη παραμένει η πόλη από το τραγικό περιστατικό.
ΚΚΕ: Εγκληματική η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ
Σε ανακοίνωσή του, για το θάνατο των σπουδαστών στη Λάρισα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Το τραγικό περιστατικό στη Λάρισα, με δυο νέους ανθρώπους νεκρούς και άλλους τρεις να χαροπαλεύουν, αναδεικνύει με δραματικό τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα της πολιτικής κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας και εξαναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να καταφεύγουν σε επικίνδυνες μορφές θέρμανσης προηγούμενων δεκαετιών.
Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους με τεράστιο κόστος, καθώς οι φοιτητικές εστίες δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες για στέγαση.
Η κυβέρνηση έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για τις συνέπειες της πολιτικής της και πρέπει τώρα να δώσει λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης καταργώντας τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ στα καύσιμα και να εξασφαλίσει δωρεάν και ασφαλή στέγαση και συνθήκες σπουδών για όλους τους φοιτητές».
Προβλήματα διαβίωσης συνολικότερα για τους σπουδαστές και φοιτητές
«Η συντριπτική πλειοψηφία των σπουδαστών και φοιτητών στη Λάρισα και πιστεύω πανελλαδικά, δεν έχει θέρμανση για λόγους οικονομικούς, δεν σιτίζεται επαρκώς για λόγους οικονομικούς, δεν ικανοποιεί βασικές ανάγκες για λόγους οικονομικούς» τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 902 οΠαναγιώτης Σπήλιος, γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ (Ακούστε τη συνέντευξη εδώ).
Η οργή για το τραγικό περιστατικό, σημείωσε ότι «πρέπει να εκφραστεί σε αποτελεσματικό, συλλογικό, σκληρό αγώνα, που πρέπει να έχει αιτήματα και στόχους». Στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος σήμερα, επεσήμανε, από την «άμεση ικανοποίηση τουλάχιστον αυτών των βασικών αναγκών: Καμία οικογένεια χωρίς θέρμανση, καμία οικογένεια χωρίς στέγαση, καμία οικογένεια χωρίς να έχει τη δυνατότητα να ταΐσει και να μορφώσει τα παιδιά της, καμία οικογένεια χωρίς δουλειά».
Αυτό, υπογράμμισε, «πρέπει να εκφραστεί με ένα κίνημα πραγματικά αποφασισμένο, πραγματικά μαζικό που να προέρχεται από τα ίδια σωματεία, από τους ίδιους τους εργαζόμενους, τους συλλογικούς φορείς των λαϊκών ανθρώπων, των λαϊκών οικογενειών».
Κινητοποιήσεις σήμερα σε Λάρισα και Βόλο
Σε κινητοποίηση καλεί η Κεντρική Λαϊκή Επιτροπή Ν. Λάρισας φορείς, συνδικάτα και σωματεία, σήμερα στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καταγγέλλοντας τις επικίνδυνες συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης στο ζήτημα της θέρμανσης, που επιβεβαιώθηκαν με δραματικό τρόπο με το τραγικό περιστατικό των φοιτητών στη Λάρισα.
Πικετοφορία θα γίνει και στο Βόλο με κάλεσμα της τοπικής Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, σήμερα στις 6 μ.μ, από το Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Τα αδικοχαμένα νιάτα ας γίνουν αφορμή για μαζική αφύπνιση
«Δυο σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας δολοφονήθηκαν και άλλοι τρεις δίνουν τη μάχη για τη ζωή από το εγκληματικό σύστημα των καπιταλιστών και την απάνθρωπη ταξική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και της ΕΕ, που οδηγούν καθημερινά όλο και περισσότερες λαϊκές οικογένειες στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, όπως και τους 5 σπουδαστές, που για να ζεσταθούν αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν μαγκάλι, με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη που είχαν.
Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ καταγγέλλει αυτή τη βάρβαρη πολιτική και τους εκμεταλλευτές του λαού, οι οποίοι απομυζούν τον ιδρώτα του για να θησαυρίζουν μια χούφτα παράσιτα (βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές και άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες) και καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία να σταματήσουν να τους ανέχονται. Να οργανωθούν στα συνδικάτα και στον αγώνα όχι μόνο για να φρενάρουμε αυτή τη βαρβαρότητα, που σπέρνει και το θάνατο, αλλά να τους ανατρέψουμε και να πάρουμε εμείς τον πλούτο, τα μέσα παραγωγής και την εξουσία που μας ανήκουν, για να δούμε άσπρη μέρα.
Τα αδικοχαμένα νιάτα ας γίνουν αφορμή για μαζική αφύπνιση και ξεσηκωμό εργαζομένων και νεολαίας». (Δείτε δήλωση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσου Τσιαπλέ)
Tις κυβερνητικές ευθύνες για το περιστατικό καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους: το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών-Ιματισμού-Δέρματος Ν. Λάρισας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Μαθητών Ν. Λάρισας, το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Λάρισας, η Ένωση Γυναικών Λάρισας, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική αυτοδιοίκηση του Νομού Λάρισας, το ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Λάρισας.  
902.gr

1 σχόλιο: