Σελίδες

2 Μαρ 2013

Δεν έχουμε χρόνο αναμονής


Τη μέρα που δυο εργατοοικογένειες κλαίνε τα βλαστάρια τους που αναγκάστηκαν για να ζεσταθούν να ανάψουν ένα μαγκάλι και πέθαναν απ' αυτό.
Τη μέρα που άλλες τρεις οικογένειες λαχταρούν για το αν θα καταφέρουν να επιζήσουν τα παιδιά τους που μόνο αμάρτημά τους είναι ότι θέλησαν να ζεστάνουν τα κορμάκια τους μ' ένα μαγκάλι.
Αυτή τη μέρα κάποιοι εκπρόσωποι της «ανεξάρτητης» επιστήμης και μαζί τους τα «ανεξάρτητα» κανάλια επέλεξαν να ενοχοποιήσουν όσους χρησιμοποιούν κάθε είδους μαγκάλι για να τα βγάλουν πέρα σ' αυτόν τον δύσκολο χειμώνα του 2013.
***
Η αντιπαραβολή των γεγονότων μαρτυρά τη σκληρότητα της ταξικής αντιπαράθεσης. Ενισχύει το ταξικό μίσος που οφείλει να μείνει άσβεστο ως τότε που η τάξη των εκμεταλλευτών θα είναι ιστορικό παρελθόν.
Και μαζί της θα 'ναι παρελθόν όλοι εκείνοι που διδάσκουν στην εργατική τάξη υποταγή, όλοι εκείνοι που φροντίζουν να παροπλίσουν την εργατική τάξη στον ανειρήνευτο αγώνα της για την κατάργηση της εκμετάλλευσης.
Κανένα συλλυπητήριο - σ' αυτό το πλαίσιο - δεν γίνεται δεκτό όταν προέρχεται από την ομάδα των ενόχων για τα δεινά της εργατικής οικογένειας.
Κανένα συλλυπητήριο δεν γίνεται δεκτό όταν προέρχεται από αυτούς που κάνουν τα πάντα καθημερινά για να κρατηθεί παροπλισμένη η εργατική τάξη.
Οπως ο θάνατος είναι κάτι αμετάκλητο, έτσι και οι κηδείες των νεκρών της εργατικής τάξης οφείλουν να χαρακτηρίζονται από έναν αμετάκλητο όρκο: Καμιά ανοχή, κανένα συχώριο στους εχθρούς της τάξης μας.
***
Δεν πρόλαβε να τυπωθεί το προχτεσινό ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» που έδειχνε το άγριο τσεκούρι στις παροχές στον τομέα της Υγείας και ήρθαν τα συνολικά οικονομικά στοιχεία να δείξουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε αυτό που ο ίδιος ο αστικός Τύπος αναγκάζεται να ονομάσει «βόμβα νοσηρότητας».
Μπροστά, δηλαδή, στο γεγονός ότι μαζικά οι άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν για εξετάσεις και φάρμακα πέφτουν κάτω ξεροί.
Πρόκειται για έγκλημα. Την ώρα που η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου ασχολείται με τις εσωτερικές διαφορές της (είπε κάτι η Σκοπούλη της ΔΗΜΑΡ, θίχτηκε ο Σαλμάς της ΝΔ και τρελάθηκαν οι φοράδες στο αλώνι) άνθρωποι που υφίστανται τις συνέπειες της ενιαίας πολιτικής της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ήδη βρίσκονται στον προθάλαμο για τον Αδη.
Ενοχοι δεν είναι μόνο οι μετέχοντες στην κυβέρνηση, αλλά το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που έχουν θεό τους τη διαχείριση του ταμείου των καπιταλιστών ώστε αυτό να είναι διαρκώς επικερδές.
***
Οσο αυτοί διαγωνίζονται για το ποια διαχείριση «νοικοκυρεύει» τα δημόσια οικονομικά οι άνθρωποι πεθαίνουν:
Μέχρι χτες δεν είχαν μπει στους λογαριασμούς των νεφροπαθών τελικού σταδίου (δηλαδή υποψήφιων νεκρών κάθε μέρα) τα επιδόματα ειδικής τροφής και τα έξοδα μετακίνησης προς και από τις μονάδες τεχνητού νεφρού για το μήνα Γενάρη.
Οταν, όμως, ζητάς από έναν άνθρωπο με 583 ευρώ σύνταξη να πληρώσει 300 ευρώ την ειδική τροφή που του γράφει ο γιατρός και 150 ευρώ μεταφορικά για τη μονάδα τεχνητού νεφρού, του αφήνεις δηλαδή 133 ευρώ για να περάσει έναν ολόκληρο μήνα κι απ' αυτά να πληρώσει το ρεύμα που φτάνει ήδη με το χαράτσι στα 150 ευρώ συν 35 ελάχιστο για τηλέφωνο και 45 ελάχιστο για νερό, με τη συμμετοχή στα φάρμακα του συγκεκριμένου ασθενή να είναι τουλάχιστον 50 ευρώ (με προ των πυλών την προπληρωμή μιας μόνο μηνιαίας σειράς ένεσης, της «αρενέσπ», που κοστίζει 513 ευρώ), ε, αυτόν τον άνθρωπο τον έχεις ήδη εκτελέσει.
Δεν έχει καμία αξία αν την εκτέλεση θα την «χρεωθεί» προσωπικά ένας από τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας που παριστάνουν τον καμπόσο στις τηλεοπτικές οθόνες, επειδή οι αποφάσεις τους οδηγούν στο θάνατο ανθρώπους.
Αυτό που έχει αξία είναι να κατανοηθεί πως η εφαρμοζόμενη πολιτική είναι ένα έγκλημα και σαν τέτοιο πρέπει να καταδικαστεί εν τη γενέσει του. Που σημαίνει ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να παρεμποδιστεί η εφαρμογή της. Κι αυτός είναι μόνο ένας: Να ανατραπεί αυτή η πολιτική μαζί με τους φορείς της, είτε κυβερνούν σήμερα, είτε θέλουν να κυβερνήσουν για να εφαρμόσουν με παραλλαγή την ίδια πολιτική.
***
Για να επανέλθουμε στο πρώτο θέμα: Το επίδομα θέρμανσης είναι μαγική εικόνα μόνο στις κυβερνητικές διαφημίσεις. Το αποτέλεσμα είναι τα δυο νεκρά παιδιά.
Την ίδια ώρα γύρω μας οι καπιταλιστές έχουν στήσει τρελό χορό. Κε-ρδί-ζουν αμύθητα ποσά ακριβώς αξιοποιώντας την κρίση. Πατάνε στην κρίση για να μειώσουν την τιμή της εργατικής δύναμης και κατ' επέκταση να μετατρέψουν το σύνολο των κοινωνικών κατακτήσεων σε πεδία νέας κερδοφορίας. Δεν έχουμε χρόνο αναμονής. Ούτε χρόνο πειραματισμού με πολιτικές που υπόσχονται έναν ανθρώπινο καπιταλισμό.
Υποστήριξη του ΚΚΕ, δράση με το ΚΚΕ, με τη γραμμή του ΚΚΕ σήμερα σημαίνει επιτάχυνση του χρόνου για να σταματήσει το κακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου