Σελίδες

7 Μαρ 2013

Χαλκιδική: Νέα αστυνομική επέμβαση, συνεχείς προσαγωγές και χρήση χημικών εναντίον των κατοίκων ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ


Αναταραχή επικρατεί στην Ιερισσό και τη Μεγάλη Παναγιά το πρωί της Πέμπτης, καθώς οι κάτοικοι αντιδρούν στην αστυνομική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί, με εφόδους της αστυνομίας σε σπίτια.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, η αστυνομία έχει συλλάβει 5 κατοίκους της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Παράλληλα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, 3 κάτοικοι της περιοχής αγνοούνται από χθες, όταν προσήχθησαν από την αστυνομία, στο πλαίσιο των καθημερινών τρομοκρατικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι βγήκαν στον δρόμο αντιδρώντας στις νέες συλλήψεις κατοίκων. Από την πλευρά τους, οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών, με τους κατοίκους να υποστηρίζουν ότι πολλά έχουν πέσει ακόμα και μέσα σε σχολείο, οι μαθητές του οποίου διαμαρτύρονταν στο προαύλιο για την αστυνομική επέμβαση.
Οι κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές προκειμένου να διαλύσουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα των δακρυγόνων και να προστατευτούν από τα ΜΑΤ.

ΚΚΕ: Στόχος της κυβέρνησης είναι με την ωμή και μαζική τρομοκρατία να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της περιοχής.
Σε ανακοίνωσή του για το όργιο τρομοκρατίας και την εισβολή των ΜΑΤ στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το όργιο αυταρχισμού που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος του λαού και της νεολαίας της Ιερισσού στη Χαλκιδική, με πρόσχημα την προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Από το πρωί σήμερα, διμοιρίες των ΜΑΤ εισβάλλουν σε σπίτια και σχολεία και επιχειρούν να κάνουν έρευνες και συλλήψεις, ενώ κάνουν και χρήση χημικών, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα και μικρούς μαθητές. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι με την ωμή και μαζική τρομοκρατία να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της περιοχής.
Να σταματήσουν τώρα οι εισβολές των ΜΑΤ και η τρομοκρατία. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να καταδικάσουν τη συγκυβέρνηση και να απορρίψουν τις συκοφαντίες και τα ψέματα που χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει τη βάρβαρη πολιτική και τη δράση της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου