Σελίδες

28 Μαρ 2013

«Σκλάβοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε»!


Σε μήνυμα αλληλεγγύης προς τους μαθητές στην Κύπρο και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας σημειώνει:
«Στα τσακίδια τα μέτρα τους και τα μνημόνιά τους! 
Σκλάβοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!
Εκφράζουμε τη θερμή συμπαράστασή μας στους Κύπριους συμμαθητές μας, για τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες μαζί με τους φοιτητές, τον κυπριακό λαό. Θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό ότι έχετε την ολόψυχη αλληλεγγύη όλων των αγωνιστών μαθητών στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε μαζί σας…
Είμαστε περήφανοι που σήμερα έχουμε διαλέξει το μόνο ρεαλιστικό δρόμο, για να αλλάξει η κατάσταση που ζούμε.

Κάνουμε τεράστια προσπάθεια για να μορφωθούμε, οι οικογένειές μας δίνουν ένα σκασμό λεφτά για να τελειώσουμε το σχολείο και τελικά θα συναντήσουμε την τεράστια ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά που κυριαρχούν.
Αλλά και όσοι περάσουν σε κάποια σχολή, αφού οι γονείς τους ακριβοπλήρωσαν φροντιστήρια και μαθήματα, θα δώσουν άλλα τόσα και περισσότερα για να τελειώσουν τις σπουδές τους και να συναντήσουν τα ίδια.
Το παρόν και το μέλλον της βαρβαρότητας που μας ετοιμάζουν μπορούμε και πρέπει να το ανατρέψουμε.
Αυτός είναι ο δρόμος του ανυπότακτου αγώνα, που θέλει διάρκεια και αντοχή. Οι κινητοποιήσεις σας μας γεμίζουν με αισιοδοξία.
Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και πρέπει να στοχεύει αυτούς που πραγματικά ευθύνονται. Τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, των μονοπωλίων και τους πολιτικούς υπηρέτες τους. Όλους αυτούς που υπερασπίζονται το σημερινό άθλιο σύστημα, με τις κρίσεις, με τη φτώχεια, με την εξαθλίωση. Όλοι αυτοί είναι απέναντι στους λαούς της Ελλάδας και της Κύπρου, στους λαούς της Ευρώπης. Να μας βρουν απέναντί τους.
Συνεχίζουμε μαζί σας!
Τον ανυπότακτο αγώνα μέσα και έξω από τα σχολεία, μαζί με όλο το λαό, για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.
Σπάμε την τρομοκρατία στην πράξη, δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς όσων υπερασπίζονται τα συμφέροντα των λίγων, των πλουσίων.
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!
Οργάνωση παντού – να ’ρθούν τα πάνω κάτω
Έχουμε δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή».

Επισυνάπτεται παρακάτω η ανακοίνωση σε μορφή pdf.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου