Σελίδες

6 Φεβ 2013

Ν. Καραθανασόπουλος: Επικίνδυνος κατήφορος η επιστράτευση των ναυτεργατών (VIDEO)



Τον επικίνδυνο και αντιλαϊκό κατήφορο της κυβέρνησης κατήγγειλε εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής.
Συγκεκριμένα τόνισε πως η τρομοκράτηση, η βία, η καταστολή δεν αποτελούν εξαίρεση για την κυβέρνηση, η οποία από την πρώτη στιγμή έδειξε τις διαθέσεις της, στέλνοντας τα ΜΑΤ στους απεργούς χαλυβουργούς, επιστρατεύοντας τους εργαζόμενους στο μετρό, με την επίθεση στο υπουργείο Εργασίας, με την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σήμερα στους αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας. Πρόσθεσε πως το αποκορύφωμα αυτής της βάρβαρης, επικίνδυνης, ταξικής  πολιτικής ήρθε με τη σημερινή απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για επιστράτευση των ναυτεργατών.

«Θέλετε με κάθε τρόπο να επιβάλετε με το μαστίγιο αυτή την πολιτική. Δεν μπορείτε να πείσετε τους εργαζόμενους. Τρέμετε στην ιδέα πως η πάλη θα κλιμακωθεί. Θα ενισχυθούν οι αγώνες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, γι' αυτό τους απειλείτε, τους εκβιάζετε, τους επιστρατεύετε, ενώ οι ναυτεργάτες δίνουν μια μάχη ζωής, μια μάχη επιβίωσης, απέναντι στην ασύδοτη δράση του κεφαλαίου».
Ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε πως οι ναυτεργάτες δεν παλεύουν μόνο για την προάσπιση του δικαιώματος στην επιβίωση, αλλά και ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τη ναυτιλία, που επεκτείνει και διατηρεί τα προκλητικά προνόμια του εφοπλιστικού κεφαλαίου, επιχειρεί να καταργήσει τις ΣΣΕ και το δικαίωμα στην απεργία, ενώ επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.
Απάντησε, επίσης, στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης πως ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των νησιωτών, τη στιγμή που «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα των νησιωτών είναι αποτέλεσμα της αδίστακτης και βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της εφοπλιστικής ασυδοσίας».
Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε την ανάγκη να αποκρουστεί η πολιτική επιστράτευση από τη συμπαράταξη πλατιών λαϊκών στρωμάτων και του συνόλου της εργατικής τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου