Σελίδες

18 Φεβ 2013

KKE: Ερώτηση για το θωρακισμένο όχημα καταστολής της Πυροσβεστικής έξω από τη δίκη των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ


Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για το όχημα της Πυροσβεστικής που ήταν στα Δικαστήρια της Ευελπίδων την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.
Ολόκληρη η Ερώτηση του ΚΚΕ επισημαίνει:
«Την Τρίτη 12 Φλεβάρη 2013 οδηγήθηκαν εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι συνδικαλιστές του Πανεργατικού Μετώπου για την κινητοποίηση (30/01/13) που πραγματοποίησαν στο Υπουργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό.

Έξω από το χώρο των δικαστηρίων έκανε την εμφάνισή του, πέρα από τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, και θωρακισμένο όχημα καταστολής της Πυροσβεστικής, ειδικά διαμορφωμένο για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων.
Την πρωτοβουλία αυτή μπορούμε να την εκλάβουμε ως ένα πρώτο δείγμα για το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος όπως διακηρύττει με το πρόσφατο Σχέδιο Νόμου που έφερε για "διαβούλευση".
Είναι πλέον δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει, σύμφωνα μάλιστα και με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών, να αναβαθμίσει τους μηχανισμούς καταστολής, για να χτυπήσει και να τρομοκρατήσει το εργατικό – λαϊκό κίνημα για τη συνέχιση της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής της.
Επιδιώκει να φέρει αντιμέτωπους με το λαϊκό κίνημα τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως άλλωστε έχει προσπαθήσει και κατά το παρελθόν σε σχολεία, εφορίες, Ακρόπολη.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός
1. Ποιοι λόγοι επέβαλαν την παρουσία του πυροσβεστικού οχήματος στα δικαστήρια την ημέρα διεξαγωγής της εξ αναβολής δίκης των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ;
2. Σκέφτεται η κυβέρνηση στα πλαίσια της "αναβάθμισης" του Πυροσβεστικού Σώματος να καθιερώσει σε κάθε εργατική κινητοποίηση και την παρουσία κατασταλτικών δυνάμεων της Πυροσβεστικής;
Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Γιάννης Γκιόκας και Χρήστος Κατσώτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου