Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Λοβέρδος:"Η Χρ.Αυγή είναι το πιο γνήσιο κίνημα από τη μεταπολίτευση και μετά"!- Ένας πιστός αποκαλύπτεται

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΡΡΗ
Καταπληκτική δήλωση "ειλικρίνειας" από τον Α.Λοβέρδο.
"Η Χρ.Αυγή είναι το πιο γνήσιο κίνημα από τη μεταπολίτευση και μετά" είπε!!
Και όπως κι ο ίδιος εξήγησε δεν το λέει επειδή είναι μαζί τους.
Γιατί το λέει όμως;
Μα γιατί σαν πιστός υπηρέτης και συνειδητός λάτρης του συστήματος που τον συντήρησε τόσα χρόνια, μπορεί να διακρίνει ποιοί είναι οι φρουροί του καπιταλισμού και στέκεται στο πλάι τους.
Η Χρ. Αυγή είναι ο πιο βιαιος, σκληρός και ορκισμένος προστάτης του συστήματος. Ο φασισμός ήταν και είναι η τελευταία λύση, το τελικό αποκούμπι για το σύστημα στις πιο δύσκολες στιγμές του.  Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μόνο τοτε κάνει εντυπωσιακά την εμφάνισή του από την ανυπαρξία.


Κάποιο "μαγικό" χέρι τον φέρνει τότε στο προσκήνιο σαν κανονικό μαντρόσκυλο του σπιτιού που κινδυνεύει. Είναι κυριολεκτικά ο μπράβος του καπιταλισμού.
Ο Λοβέρδος λοιπόν, που τώρα έχει βγει από τα όρια του ΠΑΣΟΚ και κινείται στο χώρο του all around μπαλαντέρ, είναι έτοιμος για όποιο έργο θεωρηθεί χρήσιμος για την προστασία αυτού του συστήματος. Και βέβαια δεν έχει όρια με  όρους δεξιάς, αριστεράς κλπ. Δεν έχει καν πολιτική ηθική αφού κάτι τέτοιο θα περιόριζε το "έργο" που είναι διατεθειμένος να "προσφέρει". Δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το τι είναι ο φασισμός και η Χρ.Αυγή σε τέτοιες δύσκολες στιγμές για τον αγαπημένο του καπιταλισμό. Δεν πα να σφάζουν φτωχούς και κυνηγημένους. Δεν πα να είναι οπαδοί του Χίτλερ και του ναζισμού που δολοφόνησε εκατομμύρια στην πατρίδα του και σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη δύσκολη ώρα βρίσκονται στην ίδια πλευρά.
Και στις δύσκολες ώρες αποφασίζει κανείς με ποιους θα πάει και ποιούς θα αφήσει.
Έτσι κάνει και ο "καλός" Ανδρέας, που  απλώνει τα "δίχτυα" του και στέλνει μηνύματα από την άκρα δεξιά μέχρι την "κεντροαριστερά" που όμως, όπως έχει φανεί και αποδειχτεί ιστορικά, κανένα πρόβλημα δεν έχει να δώσει το χέρι της στο φασισμό προκειμένου "να σώσει την πατρίδα" από επικίνδυνες ανατροπές.
Το είπε υπέροχα δεκαετίες πριν ο Μπ. Μπρέχτ μιλώντας για αυτούς που δεν μπορούν να αποχωριστούν τον καπιταλισμό:
"Αυτοί ή θα αφανιστούν από το φασισμό ή θα προθυμοποιηθούν να μην κάνουν καμιά ενέργεια εναντίον του ή θα προθυμοποιηθούν να κάνουν τα πάντα γι' αυτόν. Θα αμφιταλαντεύονται στο βαθμό, που θα τους παρασύρει η ελπίδα τους, ότι το σύστημα της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής μπορεί να σωθεί χωρίς την επιβολή βαρβαρότητας."

2 σχόλια:

  1. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης Παπαδήμου, χαρακτήρισε μάλιστα «ακτιβισμό» (!) την εγκληματική δράση του νεοναζιστικού μορφώματος, που αξιοποιεί, όπως ανέφερε, «τρία τεράστια πολιτικά προβλήματα, το μεταναστευτικό, το παρεμπόριο, το ζήτημα της έλλειψης ασφάλειας και αστυνόμευσης», αναρωτώμενος «γιατί να το καταγγείλει κανείς αυτός;»! Ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης, υποστήριξε: «Τι θα πεις στον έμπορο που πιστεύει ότι πρέπει να καταπολεμηθεί το παρεμπόριο. Τι θα τον βάλεις να σκέφτεται; Το "Κομμουνιστικό μανιφέστο" και το "Κεφάλαιο" του Κάρλ Μάρξ»! Οι δηλώσεις του Αν. Λοβέρδου, με τις οποίες δίνει άλλοθι και κάλυψη στη δράση των φασιστοειδών, δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή έχει ισχυρά στηρίγματα στο σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό, μέρος του οποίου άλλωστε είναι και η ίδια.
    Καθόλου τυχαία, ο Α. Λοβέρδος λέει ευθέως ότι αυτός που σήμερα πλήττεται και αγανακτεί για τις συνθήκες της ζωής του, δεν έχει κανένα λόγο να ψάξει τις πραγματικές αιτίες και τους ενόχους (εκεί το πάει με την προσπάθεια να απαξιώσει τους θεωρητικούς του Μαρξισμού - Λενινισμού), αλλά πρέπει να εναποθέσει τις ελπίδες του στην αστική διαχείριση και τον «ακτιβισμό» -όπως λέει- της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Δηλαδή στο φασισμό! Αρα, μακριά από τους ταξικούς αγώνες για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης στρατηγικής και στοίχιση πίσω από την αστική διαχείριση και το διαιρετικό μίσος που καλλιεργούν οι χρυσαυγίτες για να μακροημερεύουν τα αφεντικά και το σύστημα της εκμετάλλευσης. Εκεί συναντιέται η Χρυσή Αυγή με τα αστικά κόμματα. Γι' αυτό είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος και πιστός υπηρέτης του. Σαν τέτοια την υμνεί και την αγιοποιεί ο Λοβέρδος, πάντα πρόθυμος να εκπληρώσει οποιαδήποτε αποστολή του αναθέσει η αστική τάξη, όπως δείχνουν και οι έως τώρα θητείες του στα υπουργεία. Αλλωστε οι σοσιαλδημοκράτες έχουν πείρα στην ενίσχυση του φασισμού. Αυτοί φούσκωσαν και συνέβαλαν τα μέγιστα στην άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, ο Μιτεράν στη Γαλλία ενίσχυε τον Λεπέν, το ΠΑΣΟΚ σιγόνταρε τον ΛΑ.Ο.Σ., τώρα ο Λοβέρδος ξεπερνά τους «προγόνους του σοσιαλιστές» και γίνεται υμνητής της Χρυσής Αυγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασταφτερά χαμόγελα,γλυκός λόγος, καλοραμμένα κοστούμια, κυριλίκι κι αντριλίκι, αλλά σάπιοι, πολύ σάπιοι και σιχαμένοι τόσο που σου φέρνουν εμετό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή