Σελίδες

2 Φεβ 2013

Η κυβέρνηση πίσω από προβοκάτσια και διώξεις

Εκθετη η κυβέρνηση σχετικά με την προβοκάτσια που προσπάθησε να στήσει την Τετάρτη σε βάρος ΠΑΜΕ και ΚΚΕ (ότι δήθεν έσπασαν το γραφείο του υπουργού Εργασίας, ότι τάχα προέβησαν σε προπηλακισμούς. Και τι δε ισχυρίστηκαν!). Παρά τις μεθοδεύσεις, η κατηγορία που επιχειρήθηκε να φορτωθεί στους 35 συλληφθέντες συνδικαλιστές, αυτή της «διακεκριμένης φθοράς» κατέρρευσε αφού ούτε οι διωκτικές αρχές δεν μπόρεσαν να την στοιχειοθετήσουν (αν και διέταξαν όμως σχετικά έρευνα την οποία θα διεξαγάγει η αστυνομία). Τώρα, σε ένα επόμενο στάδιο της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει ανοίξει, οι κυβερνώντες βάζουν μπροστά και τη Δικαιοσύνη, ότι τάχα «η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της», η Δικαιοσύνη ερευνά, η Δικαιοσύνη διώκει, και η ίδια η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία. Ουδέν ψευδέστερο.

Επί του συγκεκριμένου: Η κυβέρνηση φώναξε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν και να συλλάβουν τους συνδικαλιστές. Με εντολή της κυβέρνησης χτυπήθηκαν με γκλομπ και χημικά, προσήχθησαν βιαίως στη ΓΑΔΑ όπου γράφτηκαν οι κατηγορίες σε βάρος τους, πριν σταλούν «πακέτο» συλληφθέντες και κατηγορητήριο στον εισαγγελέα. Η κυβέρνηση διοχέτευσε, στο ενδιάμεσο, τις φωτογραφίες από το στημένο σκηνικό για να παρουσιάσει τους αγωνιστές ως τραμπούκους.

Αλλά και γενικότερα: Το αστικό κράτος έχει συγκροτημένους μηχανισμούς (Βουλή, κυβέρνηση, Αστυνομία, Δικαιοσύνη κ.ά.) με συγκεκριμένο καταμερισμό «έργου» μεταξύ τους. Οι κυβερνήσεις, αστικά κόμματα, κατάρτισαν, ψήφισαν, εφαρμόζουν νόμους και τρομονόμους για να αλυσοδέσουν το λαό φορτώνοντάς του σωρεία κατηγοριών όποτε κινητοποιείται. Δίνουν τις κατευθύνσεις ώστε οι μηχανισμοί της Δικαιοσύνης να κηρύσσουν (με βάσηκαι τους ψηφισμένους στη Βουλή νόμους, τις υπουργικές αποφάσεις και Διατάγματα) τις απεργίες «παράνομες και καταχρηστικές», η Αστυνομία να καταρτίζει βαριά κατηγορητήρια σε βάρος απεργών, συμβολικών καταλήψεων και καταληψιών κ.ά. Οι κυβερνήσεις, αστικά κόμματα, για να προστατέψουν την εξουσία των μονοπωλίων από τον «εχθρό λαό», έστησαν και ενισχύουν παραπέρα ένα ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο ώστε να διασφαλίζεται ότι ο εκάστοτε εισαγγελέας ποινικής δίωξης (με βάση και το υλικό της δικογραφίας που του διαβιβάζει η προανακριτική αρχή, η Αστυνομία σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές) θα ασκήσει διώξεις.

Το ταξικό εργατικό κίνημα, ο οργανωμένος λαός έχουν μεγάλη πείρα από τέτοιους σχεδιασμούς και προβοκάτσιες. Ξέρουν και πώς να τους αντιμετωπίζουν, παλεύοντας για το δίκιο τους, διεκδικώντας τη ζωή που τους ανήκει, ανοίγοντας δρόμο κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες για τη δική τους εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου