Σελίδες

11 Φεβ 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Τον κόσμο «ανάποδα» για να ορθοποδήσουν οι καπιταλιστές


Με τη «διπλωματία της διεκδίκησης» (!) αντικαθιστά τώρα στην προπαγάνδα ο ΣΥΡΙΖΑ τις δημαγωγικές προεκλογικές υποσχέσεις ότι θα ακυρώσει τα μνημόνια. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα «καμένης γης», λέγοντας ωμά στο λαό ότι πρέπει να μειώσει τις προσδοκίες του από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού «εμείς θα έρθουμε να διαχειριστούμε τα ερείπια που έχουν δημιουργήσει».
Ο Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, αφού επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν διεκδίκησε στη Σύνοδο Κορυφής, σε αντίθεση με άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, που δήθεν «διεκδικούν και κερδίζουν», πρόσθεσε: «Εάν βρισκόμασταν στο τιμόνι της χώρας (...) θα είχαμε γυρίσει τον κόσμο ανάποδα».
Το πόσο «ανάποδα», το διευκρίνισε αμέσως μετά, λέγοντας ότι θα εξηγούσαν στους «εταίρους μας και θα διεκδικούσαμε ειδικά κονδύλια, ειδικούς αναπτυξιακούς προϋπολογισμούς και στοχευμένα κονδύλια για την ανάπτυξη». Δηλαδή, περισσότερο χρήμα για να «μασουλήσουν» οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που, όπως παραδέχτηκε παρακάτω, είναι αυτοί που καρπώνονται εξ ολοκλήρου τα σχετικά κονδύλια.
Η έγνοια του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά μόνο στο να θέσει σε κατάσταση αναμονής το λαό, να περιμένει μάταια λύσεις απ' την ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία, αλλά και στο να διασφαλίσει ο ίδιος στην περίπτωση που κυβερνήσει παραδάκι για να χρηματοδοτήσει την καπιταλιστική ανάπτυξη. Το ομολόγησε ο Αλ. Τσίπρας, λέγοντας: «Αυτά τα οποία δεν διεκδίκησε αυτή η κυβέρνηση θα τα βρούμε εμείς
μπροστά μας, διότι εμείς θα είμαστε στη δύσκολη θέση να κυβερνήσουμε χωρίς να έχουμε κονδύλια απ' την ΕΕ για να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη»!
Εμπαιγμός με τις συντάξεις
Γνωρίζοντας καλά ότι τα περιθώρια παρέκκλισης από την κυρίαρχη αντιλαϊκή στρατηγική είναι ανύπαρκτα με οποιοδήποτε μείγμα, ο Αλ. Τσίπρας προσγείωσε και τις εναπομείνασες υποσχέσεις προς το λαό, αρκούμενος να δηλώσει: «Δεν υποσχόμαστε πολλά (...) Να δώσεις έστω λίγα χρήματα σε αυτούς που ό,τι πάρουν θα το καταναλώσουν (...) Έστω λίγα για να κινηθεί η οικονομία, αυτό είναι το σχέδιο». Εγγυάται δηλαδή στο λαό ότι θα διαχειριστεί τη φτώχεια του καλύτερα από την κυβέρνηση.
Ενδεικτική της δημαγωγίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η αόριστη υπόσχεση του Αλ. Τσίπρα ότι οι κατώτερες συντάξεις «θα αποκατασταθούν σταδιακά στην προ μνημονίου εποχή». Πρόκειται για ψάρεμα σε θολά νερά, αφού οι κατώτερες συντάξεις - πείνας (στο ΙΚΑ ήταν 486 ευρώ το 2009) δεν έχουν υποστεί σοβαρές μειώσεις από τα μνημόνια. Εκεί που έγινε το μεγάλο πετσόκομμα ήταν στις συντάξεις μεγαλύτερου ύψους από την κατώτερη. Γι' αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ δε λέει κουβέντα, όπως δε λέει και τι θα κάνει με τη 13η και 14η σύνταξη (κύρια και επικουρική) που καταργήθηκαν.
Σε άλλο σημείο ζήτησε ξανά εκλογές, λέγοντας καθαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «μαζί με άλλες δυνάμεις», θα αναλάβει την «ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας (...) που δεν έχει δημοσιονομικό κόστος», επιβεβαιώνοντας ότι αναφέρεται σε ανόρθωση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και όχι των σωριασμένων δικαιωμάτων του λαού.
Εμφάνισε τον ΣΥΡΙΖΑ σαν τη δύναμη που μπορεί να συμφιλιώσει αντίπαλα ταξικά στρατόπεδα, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει ένα «εθνικό συλλογικό όραμα», υποβάλλοντας στο λαό σαν δικό του καθήκον το ξελάσπωμα της αστικής τάξης απ' την κρίση, που προϋποθέτει την ολοκληρωτική συντριβή του, με όποιο μείγμα διαχείρισης κι αν προκριθεί.
Νταραβέρι με τις ΗΠΑ
Ο Αλ. Τσίπρας υπερασπίστηκε τα νταραβέρια με τις ανταγωνίστριες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, λέγοντας ότι «θα κάτσουμε στο τραπέζι ακόμη και με τον χειρότερο αντίπαλο για να συζητήσουμε», για να νομιμοποιήσει τη στοίχισή του πίσω από τη μια ιμπεριαλιστική δύναμη έναντι μιας άλλης, τάχα για το συμφέρον του λαού.
«Θα αναζητήσουμε συμμαχίες στη βάση ενός κοινού συμφέροντος για να σταματήσουμε την καταστροφική πολιτική της κ. Μέρκελ», ισχυρίστηκε, κρύβοντας όμως ότι και η πολιτική Ομπάμα, της οποίας δηλώνει θαυμαστής, είναι εξίσου καταστροφική για το λαό των ΗΠΑ, τις οποίες εξήρε για τις κεϋνσιανές μεθόδους που ακολουθούν, φτάνοντας να ισχυριστεί ψευδώς ότι γι' αυτό «δεν έχουν εκατομμύρια στους δρόμους να πεινάνε»!
Είπε ακόμα ότι οι ΗΠΑ «ακούνε από μας ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα (...) που εν μέρει ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με ένα μέρος των δικών τους συμφερόντων». Το ρεαλιστικό σχέδιο που ακούνε οι ιμπεριαλιστές απ' τον ΣΥΡΙΖΑ σκιαγραφούν δημοσιεύματα («ΒΗΜΑ»), σύμφωνα με τα οποία οι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με τους οποίους συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας, του διεμήνυσαν: «No maps. Drilling is good! (Οχι χάρτες. Οι γεωτρήσεις είναι καλές)», υποδεικνύοντας το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα τους υδρογονάνθρακες και την ΑΟΖ.
Φέρεται ακόμα να του δήλωσαν ότι μια στρατηγική βαρύγδουπων ανακοινώσεων για ανακηρύξεις και οριοθετήσεις θαλάσσιων ζωνών, καθώς και παρουσιάσεις χαρτών δε θα βοηθήσουν τη χώρα να εκμεταλλευθεί τους πλουτοπαραγωγικούς της πόρους. Αντίθετα, θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, αλλά και να δημιουργήσουν νέες «γκρίζες ζώνες».
Στα «πούπουλα» το ΝΑΤΟ
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι και η πληροφορία που επιβεβαιώνει την «επίκυψη» του ΣΥΡΙΖΑ στους ιμπεριαλιστικούς πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς. Οι Αμερικανοί συνομιλητές του Αλ. Τσίπρα φέρεται να θέλησαν να μάθουν τη θέση του για το ΝΑΤΟ, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας της βάσης της Σούδας, που γι' αυτούς είναι στρατηγικής σημασίας. Η απάντηση που έλαβαν είναι ότι παρά τις όποιες ιδεολογικές διαφορές, δεν υπάρχει πρόθεση απεμπόλησης των δικαιωμάτων που απορρέουν για τη χώρα μας από την Ατλαντική Συμμαχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου