Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Οι δηλώσεις του υπηρέτη Μέργου είναι η φωνή των αφεντικών του...Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σχετικά με τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Οικονομικών για τον κατώτερο μισθό.
Παρατίθεται ολόκληρο το σχόλιο.
«Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση προκαλεί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών να δηλώνει ότι ο μισθός στην Ελλάδα είναι υψηλός και πως πρέπει να πέσει ακόμα περισσότερο.
Οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, δεν είναι προσωπικές απόψεις ούτε του ξέφυγαν. Φανερώνουν τους βαθύτερους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για μισθούς ακόμα πιο κάτω από τα 586 ευρώ και τα 511 ευρώ για τους νέους. Οι δηλώσεις αυτές είναι η φωνή των μονοπωλίων που απαιτούν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων με τους μισθούς να φτάνουν στα τάρταρα, στα 200 και 300 ευρώ. Θέλουν τους εργαζόμενους φθηνό και αναλώσιμο υλικό για τη μηχανή των κερδών τους.


Η εργατική τάξη να μην έχει καμιά εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της εργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων, να μη μείνει αναπάντητη αυτή η νέα αθλιότητα.
Να πάρει την ευθύνη της για μην οδηγηθεί στην εξαθλίωση.
Να μπει μπροστά στην οργάνωση την πάλης για να δοθεί μαζική, αποφασιστική, μαχητική και οργανωμένη απάντηση στις 20 Φλεβάρη στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία, απέναντι στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου». 

ΚΚΕ: Για τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις προκλητικά κυνικές δηλώσεις του ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών που θεωρεί ψηλό τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ μεικτά και των 511 ευρώ μεικτά για νέους έως 25 ετών. Αυτές οι δηλώσεις αποκαλύπτουν τους αποκρουστικούς στόχους συγκυβέρνησης,  μεγαλοεπιχειρηματιών, EE για ακόμα μεγαλύτερη σφαγή των μισθών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Φανερώνει γιατί η κυβέρνηση μεθοδεύει την απαγόρευση της απεργίας και την καταστολή των εργατικών λαϊκών αγώνων. Αποδεικνύει ότι η σφαγή των δικαιωμάτων και η βύθιση των εργαζομένων στη φτώχεια είναι άμεση επιδίωξη της πλουτοκρατίας, της ΕΕ. Μαζί με τον κατώτατο μισθό στο στόχαστρό τους είναι άλλωστε η κατάργηση των μισθολογικών ωριμάνσεων ενώ σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, η διατήρηση των προσαυξήσεων ανά τριετία συνιστά ένα ανταγωνιστικό μειονέκτημα για την ελληνική οικονομία. Γι’ αυτό στόχος είναι να μη μείνει κλαδική συλλογική σύμβαση.
    Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες, οι νέοι να αφυπνιστούν. Να γίνουν τώρα μια γροθιά σε κάθε τόπο δουλειάς. Αυτοί έχουν τη δύναμη. Η απεργία στις 20 Φλεβάρη πρέπει να γίνει παντού αφετηρία οργάνωσης και αντεπίθεσης για την απόκρουση και την ανατροπή της πολιτικής που θυσιάζει τα δικαιώματά τους για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου