Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Επιστράτευση των ναυτεργατών από τη συγκυβέρνηση - ΚΚΕ: Αχαλίνωτος αυταρχισμός, κάτω η επιστράτευση


Εντείνει τον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή η τρικομματική συγκυβέρνηση, η οποία αποφάσισε την πολιτική επιστράτευση και των απεργών ναυτεργατών.
Αύριο, Τετάρτη Παναττική 24ωρη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στην επιστράτευση μετά από πρόταση των ταξικών δυνάμεων σε σημερινές έκτακτες συνεδριάσεις των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Παμπειραϊκή 24ωρη απεργία και από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, μετά από πρόταση των ταξικών δυνάμεων.
Η αυριανή απεργιακή συγκέντρωση των ναυτεργατών έχει οριστεί για τις 10 το πρωί στον Αγιο Διονύση.
Το ΠΑΜΕ καλεί στον Ηλεκτρικό Σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά στις 9.30 το πρωί, αύριο. Παράλληλα, καλεί τους συνδικαλιστές των πρωτοβάθμιων σωματείων στους χώρους δουλειάς να συζητήσουν την ανάγκη στήριξης και συμπαράστασης του αγώνα των ναυτεργατών. Να βρεθούν στο πλευρό τους γιατί ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.
Για την περιφρούρηση της απεργίας τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία καλούν σε συγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στον  Ηλεκτρικό Σταθμό του ΗΣΑΠ, στον Πειραιά.
Σε ανακοίνωσή του για την επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η απόφαση επιστράτευσης και των ναυτεργατών φανερώνει τον αχαλίνωτο αυταρχισμό της κυβέρνησης, με τον οποίο επιχειρεί να επιβάλει τις νέες αξιώσεις
των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών στον τουρισμό που είναι σε βάρος και των ναυτεργατών, αλλά και των λαϊκών στρωμάτων που μένουν στα νησιά. Τα ψέματα, οι εκβιασμοί και η άγρια καταστολή με την αξιοποίηση αντιδραστικών νόμων πρέπει να αποτύχει και να αποβεί σε βάρος της κυβέρνησης.
Δίπλα στους ναυτεργάτες πρέπει να σταθούν αποφασιστικά όλα τα τμήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Ειδικά τα λαϊκά στρώματα των νησιών, που δεινοπαθούν και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους εφοπλιστές, δεν πρέπει να δεχτούν την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα. Αντίθετα, πρέπει να συμπαραταχθούν με τον αγώνα των ναυτεργατών και στο κύριο αίτημά τους να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο τους καθιστά περισσότερο ομήρους των εφοπλιστών, παραδίδει λιμάνια και εργαζόμενους χειροπόδαρα δεμένους στην αγριότητα του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Τα δικά τους συμφέροντα δεν ταυτίζονται με τους μεγαλοαγρότες – καπιταλιστές. Ταλαιπωρία και βάσανο όλου του λαού είναι η πολιτική των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ. Αυτή κλείνει στο λαό το δρόμο της ζωής.
Όλη η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πόλης, η φτωχή αγροτιά πρέπει να δώσουν ανυπότακτη και περήφανη απάντηση.
Κάτω η επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών και των άλλων εργαζομένων.
Λαϊκή συμμαχία για να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η αντιλαϊκή πολιτική.
Αυτός είναι ο δρόμος για να μην καταδικαστεί ο λαός στην εξαθλίωση, για να μην του φορέσουν βαριές αλυσίδες τα μονοπώλια, η ΕΕ, αυτοί που τους υπηρετούν. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!».

Παμπειραϊκή 24ωρη απεργία για αύριο αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, μετά από πρόταση των ταξικών δυνάμεων
Εκτάκτως συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Σε δηλώσεις του ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ και μέλος της ΕΕ της ΠΝΟ δήλωσε:  «Η απόφασή μας είναι ομόφωνη και μία. Η απεργία συνεχίζεται κόντρα στην πολιτική επιστράτευση, καλούμε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά να υλοποιήσει την απόφασή του και τη ΓΣΕΕ να καλέσει την εργατική τάξη να βρεθεί στα λιμάνια στους καταπέλτες για να περιφρουρήσουν την απεργία και όλοι οι ναυτεργάτες έξω από τα πλοία».
Με μαζική και δυναμική πορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και οι αγωνιστικές παρατάξεις «Δημοκρατική Ενότητα Λιμενεργατών» και ΔΑΣ Ναυτιλιακών Υπαλλήλων, έφθασαν πριν από λίγο στον Αγιο Διονύση, έξω από τα «κρητικά» καράβια στο λιμάνι του Πειραιά, όπου θα γίνει η απεργιακή συγκέντρωση.
«Θα τους κηρύξουμε εμείς παράνομους»,  δήλωσε ο Θωμάς Παππάς, Πρόεδρος του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ μετά την ανακοίνωση της πολιτικής επιστράτευσης.
«Το έργο το έχουμε ξαναδεί όμως δεν θα υποχωρήσουμε. Έχουμε εμπειρία. 31 απεργίες είχαμε το προηγούμενο διάστημα που ήμασταν επιστρατευμένοι. Είναι γελασμένος ο Υπουργός αν νομίζει ότι θα καταστείλει τον αγώνα μας. Καλούμε σε συσπείρωση στον αγώνα μας.
Θα τους κηρύξουμε εμείς παράνομους».
Ήδη, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία καλούν σωματεία εργαζομένων σε όλους τους κλάδους και Εργατικά Κέντρα να συνεδριάσουν άμεσα και να λάβουν αποφάσεις στήριξης του αγώνα των ναυτεργατών.

Σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, προκειμένου να κατέβουν μαζικά στο λιμάνι, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους επιστρατευμένους ναυτεργάτες.
Στην ανακοίνωσή του τονίζει: «Η κυβέρνηση έσπειρε για άλλη μια φορά ανέμους, ήρθε η ώρα να θερίσει θύελλες. Προχώρησε και στους ναυτεργάτες στο μέτρο της επίταξης. Όμως ξεχνάει ότι οι ναυτεργάτες τις προηγούμενες επιτάξεις τις είχαν γραμμένες εκεί που πρέπει. Επιτάσσουν τους συνάδελφους ναυτεργάτες που είναι για μήνες απλήρωτοι, δηλαδή καταναγκαστική εργασία χωρίς πληρωμή. Όλοι οι εργαζόμενοι τώρα στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου για μαζική μας είσοδο στο λιμάνι και στήριξη του αγώνα των ναυτεργατών».

Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Αττικής: Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι και δικός μας αγώνας

«Είμαστε δίπλα στους ναυτεργάτες, ο αγώνας των ναυτεργατών είναι και δικός μας αγώνας», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής.
Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους: «Μετά την επιστράτευση των εργαζομένων στο μετρό έρχεται η επιστράτευση των ναυτεργατών.
Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης σε βάρος και των ναυτεργατών υπηρετεί τις νέες αξιώσεις των εφοπλιστών και παραδίδει τα λιμάνια και τους εργαζόμενους χειροπόδαρα δεμένους στην αγριότητα του κεφαλαίου.
Οι εργαζόμενοι στο χρηματοπιστωτικό σύστημα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα αμύθητα πλούτη που συσσωρεύουν οι εφοπλιστές στα ναυτιλιακά υποκαταστήματα των τραπεζών. Γνωρίζουμε τα βάσανα των ναυτεργατών που γονατίζουν κάτω από τα ληστρικά επιτόκια των δανείων τους.
Είμαστε δίπλα στους ναυτεργάτες.
Κάτω η επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών και των άλλων εργαζομένων.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!».

1 σχόλιο:

 1. Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας δηλώνουν ότι είναι δίπλα στους ναυτεργάτες που αγωνίζονται. Με ανακοίνωσή τους τονίζουν:

  «Το μπλόκο των αγροτών στην Νίκαια, που σήμερα δέχτηκε την αναίτια και ωμή επίθεση της αστυνομίας με χημικά, δακρυγόνα και γκλομπ, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των ναυτεργατών και καταδικάζει κατηγορηματικά την απόφαση της κυβέρνησης των ΜΑΤ να επιστρατεύσει τους απεργούς.
  Η κυβέρνηση αυταπατάται αν νομίζει ότι με τη βία θα φοβίσει όποιον αγωνίζεται για το δικαίωμά του να ζήσει ανθρώπινη ζωή. Αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσει πιο δυναμικούς και μαζικούς αγώνες, πιο καλά οργανωμένους που θα ανατρέψουν συνολικά αυτή την πολιτική.

  Ξέρουμε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να χτυπήσει με τον αυταρχισμό όποιον αγωνίζεται. Να περάσει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της που οδηγεί τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση "διά πυρός και σιδήρου". Δεν μπορεί να κάνει επιστράτευση στους αγρότες, αλλά ετοιμάζει άλλα σχέδια για αποδυνάμωση και διάλυση των μπλόκων που πληθαίνουν και μαζικοποιούνται σε όλη τη χώρα.

  Ταυτόχρονα, προσπαθεί με τα ψευτοεπιχειρήματα περί ανάγκης διακίνησης των αγροτικών προϊόντων, να φέρει αντιμέτωπους τους αγρότες με τους ναυτεργάτες, καλλιεργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό και επιδιώκοντας να αποπροσανατολίσει απ’ την ουσία της αντιλαϊκής της πολιτικής. Μιας πολιτικής που ενισχύει τους εφοπλιστές και τους μεγαλέμπορους αγροτικών προϊόντων και ρίχνει στον Καιάδα τους ναυτεργάτες, τους φτωχούς αγρότες και τους κατοίκους των νησιών.

  Τους απαντάμε ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι. Τα σχέδιά της δεν θα περάσουν!
  Καλούμε τα αδέλφια μας ναυτεργάτες να ακυρώσουν στην πράξη την επιστράτευση της κυβέρνησης. Σε αυτό τον αγώνα θα είμαστε δίπλα τους και αλληλέγγυοι, όχι μόνο με τα λόγια, αλλά και με τις πράξεις μας σε ό,τι μας αφορά στον κόμβο της Νίκαιας.

  Όλοι για έναν και ένας για όλους!».

  ΑπάντησηΔιαγραφή