Σελίδες

11 Φεβ 2013

Ομοσπονδίες-Σωματεία: Καταδικάζουν κάθε ενέργεια χειραγώγησης των αγώνων


Την καταδίκη της στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να αλλάξει το συνδικαλιστικό νόμο 1264 εκφράζουν η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Τύπου-Χάρτου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία-Ιματισμό-Δέρμα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ζακύνθου και Λέσβου, το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου.
Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ τονίζει μεταξύ άλλων: «Η τρικομματική κυβέρνηση (που συμμετέχει και η κυβερνώσα αριστερά!!) σχεδιάζει σύμφωνα με τα λεχθέντα του Υπουργού Εργασίας να συρρικνώσει ακόμα περισσότερο τις συνδικαλιστικές και λαϊκές ελευθερίες των θυμάτων από τις πολιτικές τους. Έτσι φοβισμένη από τους αγώνες που ξεδιπλώνονται στους τόπους δουλειάς θέλει να επαναφέρει τον αλήστου μνήμης ν. 330 του ιδρυτή της ΝΔ αλλά και τον μετέπειτα νόμο του ΠΑΣΟΚ με το περίφημο άρθρο 4.
Κύριοι των κυβερνήσεων που απεργάζεστε νέα δεσμά στους εργαζόμενους, εσάς σας έχει ψηφίσει ποτέ το 50%+1 των ελλήνων ή είστε πάντα μειοψηφία του εκλογικού σώματος; Αυτή είναι η δημοκρατία σας» (...) «Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μην σκύψουν το κεφάλι σε τέτοιες μεθοδεύσεις αλλά να δώσουν την αγωνιστική απάντηση όπως αυτοί ξέρουν να δίνουν για να μην περάσουν τέτοιες πολιτικές».

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Τύπου-Χάρτου, επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «Ο Υπουργός κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Υπηρετεί τα αφεντικά του, τους μεγαλοβιομήχανους, τους εφοπλιστές, μεγαλοεκδότες και μεγαλοκατασκευαστές. Είναι όμως γελασμένος!!! Νομίζει πως οι νόμοι του θα "φρενάρουν" τη δράση του ταξικού εργατικού κινήματος. Ένα μήνυμα έχουμε να στείλουμε στον Υπουργό: 'Εμείς, δεν απεργούμε επειδή το επιτρέπει ο νόμος σας, αλλά επειδή αυτό μας προστάζει η ταξική πολιτική που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνησή σας με την ΕΕ. Μια πολιτική που εξαθλιώνει τους εργάτες για να διασφαλίσει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Ο μόνος λόγος για να σταματήσουμε να απεργούμε και να αγωνιζόμαστε είναι όταν πάψει να υπάρχει η αιτία γι’ αυτό. Η βίαιη καταστολή , οι συλλήψεις συνδικαλιστών, οι επιστρατεύσεις απεργών, είναι ο νόμος και η τάξη της κυβέρνησης. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ένα νόμο αναγνωρίζει!!! Το δίκιο του!!!»
Η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία-Ιματισμό-Δέρμα επισημαίνει: «‘‘Σιγή νεκροταφείου’’, για τους εξαθλιωμένους, από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομιλών. Θέλουν να επιβάλουν το δίκιο των καπιταλιστών με τη βία και την τρομοκρατία, με την συκοφαντία από τους κονδυλοφόρους των μεγαλοκαναλαρχών. Θέλουν τους εργάτες με σκυμμένο το κεφάλι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση. Τους απαντάμε: Κάτω τα ξερά σας από το δικαίωμα στην απεργία, από την ταξική οργάνωση των εργατών. Με συσπείρωση και ταξική ενότητα θα αποκρούσουμε την άθλια επίθεση, θα επιβάλουμε το δίκιο της τάξης μας».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «Σε εμάς τους εργαζόμενους είναι καθαρό πια ότι δυο δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας, αυτός της μοιρολατρίας του φόβου και της εξαθλίωσης και αυτός της οργάνωσης, του αγώνα και της αξιοπρέπειας. Να ξεσηκωθούμε, να γίνουμε μια γροθιά, να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση σε βάρος των στοιχειωδών δικαιωμάτων μας. Το πώς θα απεργούμε, το πώς θα λειτουργούν τα σωματεία μας, είναι δικό μας και μόνο δικαίωμα. Το κατακτήσαμε με αγώνες, θυσίες και αίμα. Δεν τους το χαρίζουμε.»
Το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο σε ανακοίνωσή του σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Πρέπει να γνωρίζουν οι πολιτικοί υπάλληλοι των εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων και άλλων παράσιτων, ότι η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, η αγροτιά, η νεολαία μας, οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, θα δώσουν την καλύτερη απάντηση στα σχέδια τους, με πρώτο σταθμό την Πανελλαδική, Πανεργατική Απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ.
Όσους νόμους και να ψηφίσουν, όσα μέτρα και να πάρουν, η εξουσία του κεφαλαίου δεν έχει μέλλον, δεν εξασφαλίζεται, η εργατική τάξη θα την ανατρέψει. Είναι νομοτέλεια.»
Το δόγμα ¨νόμος και τάξη¨ της τρικομματικής κυβέρνησης, την καταστολή, τη κρατική βία και την τρομοκρατία που πάνε χέρι χέρι με την εργοδοτική βία και τρομοκρατία σε όλους τους εργασιακούς χώρους καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Οι νόμοι του αστικού κράτους, η κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία δεν μπορούν να καταργήσουν την ταξική πάλη. Σε αυτές τις συνθήκες το στοίχημα που μπαίνει για το εργατικό και λαϊκό κίνημα είναι η οργάνωση της πάλης, η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, η δημιουργία προϋποθέσεων για κίνημα ισχυρό, ανθεκτικό, οργανωμένο, προσανατολισμένο στην ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων και του λαού, με μέτωπο απέναντι στην πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και των κομμάτων του, της Ε.Ε.
(..) Καλούμε τους εργαζόμενους στην πανεργατική απεργία 20 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια, όπως και στην Παναττική στάση εργασίας Τρίτη 12 Φλεβάρη 8 πρωί με 12 το μεσημέρι και στη συγκέντρωση 8.30 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως». 
«Στα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, στην ουσία για την απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία που δια του Υπουργού Βρούτση προωθεί, απαντάμε με δυνάμωμα των αγώνων μας. Η απεργία στις 20 Φλεβάρη να γίνει σταθμός για την απόκρουση της πολιτικής της κυβέρνησης, της επιβολής του δόγματος "νόμος και τάξη"», τονίζει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ζακύνθου.
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου τονίζει ότι «πρόκειται για άθλια σχέδια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση στην προσπάθεια της, να απογυμνώσει τους εργαζόμενους από όποιο εργατικό δικαίωμα τους απέμεινε και να σκύψουν το κεφάλι στους μεγαλοεπιχειρηματίες».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου