Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

A. Μπαλού: Αλλαγή πολιτικής και όχι αλλαγή διαχειριστή της ίδιας πολιτικής (Βίντεο)Αναφερόμενη στην καπιταλιστική οικονομική κρίση και στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, η Α. Μπαλού εκτίμησε: «Τα μέτρα είναι προαποφασισμένα και αναγκαία για να υπάρξει αυτή την στιγμή διέξοδος όχι προς όφελος του λαού αλλά προς όφελος των επιχειρήσεων».

Συνεχίζοντας  ανέφερε: «Η οικονομία είναι καπιταλιστική και έχει κανόνες. Και οι κανόνες αυτής της οικονομίας για να βγει απ' την κρίση στην οποία βρίσκετε είναι κι αυτοί συγκεκριμένοι και ιστορικά ίδιοι. Δηλαδή, για να βγεις απ' την κρίση σημαίνει ότι πρέπει να καταστρέψεις, να υποτιμήσεις εργατική δύναμη και εργασία. Αρα, πέφτουν οι μισθοί, άρα καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις. Δεύτερο στοιχείο είναι οι μείωση των κρατικών δαπανών. Αρα περικοπή στην υγεία, στην παιδεία ...». 
Σύμφωνα με την ίδια, για να αναστραφεί η επικρατούσα κατάσταση χρειάζεται «συλλογική οργάνωση στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές και στα πανεπιστήμια» και να υπάρξει σύγκρουση με την λογική ότι αν υπάρξει ένας άλλος διαχειριστής, κατονομάζοντας τον Σύριζα, στην ίδια οικονομική κατάσταση με τον ίδιο τρόπο ανάπτυξης που έχει κριτήριο το κέρδος μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου