Σελίδες

28 Ιαν 2013

Αλ. Παπαρήγα: Ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του, να ανατρέψει κάθε εμπόδιο (VIDEO)




Κάλεσμα στο λαό να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει φιλολαϊκός δρόμος ανάπτυξης, να πιστέψει στη δύναμή του και να ξεπεράσει τους φόβους και τις αυταπάτες, απηύθυνε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σεσυνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα.

Αν ο λαός δεν πιστέψει στην εργατική λαϊκή εξουσία δε θα μπορέσει να ξεπεράσει το φόβο και να νικήσει, ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε να υπάρξει τώρα ένας ενιαίος εργατοϋπαλληλικός αγώνας, με τα φτωχά τμήματα των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών, να υψωθεί ένα αδιαπέραστο τείχος απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.
Αυτός που βλέπει το μνημόνιο και όχι τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης θα ηττηθεί, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι δεν αρκεί να ρίχνεις μία κυβέρνηση και να φέρνεις μία άλλη, αν δεν ανατρέψεις αυτούς που έχουν τα κλειδιά και την εξουσία της οικονομίας.
Ο λαός, σημείωσε, δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τη συγκυβέρνηση, αλλά και κάθε εμπόδιο, είτε το ΣΥΡΙΖΑ είτε την κεντροαριστερά είτε την κεντροδεξιά, για να μη διαδεχθεί την ελπίδα, η απογοήτευση.
Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι σήμερα λέει πως το ΔΝΤ δε ζήτησε τόσα πολλά και γίνεται συζήτηση γιατί δεν ακολουθήθηκε η συνταγή του ταμείου, αλλά η συνταγή Μέρκελ δηλαδή της ΕΕ.
Εξέφρασε, επίσης, τη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες των αγροτών και των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς, προειδοποιώντας τη συγκυβέρνηση ότι η πολιτική του «νόμου και της τάξης» έχει κοντά ποδάρια.
Η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους να αντεπιτεθούν και να σαρώσουν τους πρωτεργάτες του «νόμου και τάξη», αλλά και αυτούς που υπόσχονται μια «άνοιξη» με τη βούλα του Ομπάμα του ΔΝΤ και του Τόμσεν.
Η καταιγίδα των μέτρων, τόνισε, θα συνεχιστεί και θα μονιμοποιηθούν, για να αποδώσουν στην περίοδο της ανάκαμψης, υπέρ της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Οι κρατούντες, η τρικομματική κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε, θεωρούν ότι μπορεί η καπιταλιστική οικονομία στην Ελλάδα να μη φτάσει στο απόγειο της χρεοκοπίας. Ενδεχομένως ναι, όμως ο λαός, σε κάθε περίπτωση, θα βγει χρεοκοπημένος, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα.
Πριν σκίσουμε τα μνημόνια, να σκίσουμε τα χαρτιά της επιστράτευσης, τα χαρτιά της εφορίας, τα χαρτιά των χαρατσιών, τόνισε χαρακτηριστικά.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου