Σελίδες

14 Ιαν 2013

Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη συζήτηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου στη Βουλή (VIDEO)




Αποχώρησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, όπου συζητείται με την απαράδεκτη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), οι οποίες αφορούν νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Θ. Παφίλης: Επικίνδυνους δρόμους ανοίγει η κυβέρνηση με τη λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο, καθώς με τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» ανοίγει επικίνδυνους δρόμους. Πρόσθεσε πως η διαδικασία αυτή δείχνει την υποκρισία και τα περιθώρια της αστικής δημοκρατίας και του αστικού κοινοβουλίου. Κάλεσε παράλληλα το λαό να αντισταθεί απέναντι στα βάρβαρα μέτρα. Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει και από τη συζήτηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο Θ. Παφίλης τόνισε, πως είναι αυτονόητη η καταδίκη εκ μέρους του ΚΚΕ της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ και των εμπρηστικών επιθέσεων των τελευταίων ημερών. Κάλεσε το λαό «οργανωμένα, μέσα από το οργανωμένο, μαζικό λαϊκό κίνημα, να κλιμακώσει την πάλη του κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης» και σημείωσε ότι είναι «άλλο πράγμα η καταδίκη αυτών των μορφών και άλλο πράγμα ο αγώνας, που πρέπει να ενταθεί απέναντι στη βαρβαρότητα, που φέρνει η πολιτική της κυβέρνησης».
Ένσταση αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ο πρώτος, όπως και η Χρυσή Αυγή, δεν αποχώρησαν πάντως από τη συζήτηση του νομοσχεδίου, κάτι που είχαν κάνει στη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, το περασμένο Σάββατο. Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου με βάση τη διαδικασία του κατεπείγοντος, θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 8 σήμερα το βράδυ.
*** ΠΟΣΟ ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ., ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ...
ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου