Σελίδες

28 Ιαν 2013

Για να μην ξεχνάμε ποιος ήταν ο Ντερτιλής που ψόφησε σήμερα

«Ηρωας» ο δολοφόνος του Πολυτεχνείου!!!

To μεσημέρι της 18 Νοέμβρη 1973, ο ταγματάρχης Ντερτιλής (ο εικονιζόμενος με το περίστροφο στο χέρι) βρίσκεται με το υπηρεσιακό τζιπ έξω από την κατεστραμμένη πύλη του Πολυτεχνείου. Απέναντι, Πατησίων και Στουρνάρα, οι αστυφύλακες χτυπούν ένα νεαρό, που προς στιγμήν τους ξεφεύγει. Ο Ντερτιλής βγάζει από το μπουφάν το περίστροφο και πυροβολεί.

*
«Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο», περιγράφει στην κατάθεσή του ένα χρόνο αργότερα ο οδηγός του Ντερτιλή - ο 21 ετών τότε Αντώνης Αγριτέλης - και συνεχίζει: «Μετά το φόνο ο Ντερτιλής σαν να μη συνέβαινε τίποτα μπήκε στο τζιπ και χτυπώντας με στην πλάτη μου είπε: "Με παραδέχεσαι ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μία στο κεφάλι!"»...
***
Αυτός είναι ο Ντερτιλής. Γι' αυτόν τον «ήρωα» το Γενικό Επιτελείο Στρατού και το υπουργείο του Γιάννου Παπαντωνίου ετοίμαζαν το 2002 παράσημο! Αλλά, όπως ανακοίνωσε τότε ο κ. Γιάννος, δεν έγινε και τίποτα, ένα «λάθος» είχε γίνει (ένα παραπλήσιο «λάθος» είχε γίνει, όμως, και λίγους μήνες νωρίτερα, όταν λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2002 η τότε κυβέρνηση επιχείρησε με τροπολογία να συνταξιοδοτήσει τους διορισμένους από τη χούντα «δημάρχους» και «νομάρχες» της επταετίας)...Αυτά τότε, επί ΠΑΣΟΚ.
*
Ας έρθουμε στο σήμερα. Σήμερα, λοιπόν, κάποιοι ξαναφέρνουν το «βρικόλακα» στο προσκήνιο. Κάποια ανιστόρητα θρασίμια παρέχουν την ευκαιρία στον δολοφόνο Ντερτιλή να το παίζει και «ήρωας»! Μέρες Πολυτεχνείου!
*
Ιδού τι συνέβη: Δυο δικηγόροι (ένας εξ αυτών είναι ο Ζουρνατζής, ο «υφυπουργός Τύπου» επί Μαρκεζίνη) κατέθεσαν από το Σεπτέμβρη στο υπουργείο Δικαιοσύνης αίτημα αποφυλάκισης του Ντερτιλή. Ακολούθως το αίτημα με ενέργειες - προσέξτε - της διεύθυνσης των φυλακών Κορυδαλλού (ποιος εξουσιοδότησε τη διεύθυνση κύριε Παπαληγούρα, μόνη της ενήργησε, θα το ερευνήσετε; με την ησυχία σας...) κατατέθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Εκεί δόθηκε χτες η ευκαιρία στον αμετανόητο χουντικό να απευθυνθεί με επιστολή όπου και ισχυρίζεται άγνοια (;) για την πρωτοβουλία των δικηγόρων και επιπλέον δηλώνει ότι αρνείται την αποφυλάκισή του, αν πρώτα δε δικαιωθεί (!!!) από την Πολιτεία!
*
Δεν ξέρουμε μέχρι πού θα το φτάσει η Πολιτεία, στην οποία αναφέρεται ο Ντερτιλής. Αλλά και μέχρι εδώ δεν τα πήγε «άσχημα». Δεν είναι και λίγο πράγμα αυτή η «δημοκρατική» μας Πολιτεία να δίνει τη δυνατότητα σε ένα κάθαρμα να εμφανίζεται σαν «αγωνιστής πιστός στις αρχές του» (τις φασιστικές, εννοείται) παραμονές της επετείου της εγκληματικής δράσης του, όπως αυτή αποτυπώνεται στη φωτογραφία.
***
Αυτά επί ΝΔ. Αλλά, όπως και επί ΠΑΣΟΚ, μάλλον κάποιο «λάθος» θα έγινε πάλι.Το ένα «λάθος» πάνω στο άλλο, δηλαδή... Οσο για το ερώτημα πότε θα αντιληφθεί ο λαός το δικό του μεταπολιτευτικό λάθος, παραμένει αναπάντητο 32 χρόνια από το Πολυτεχνείο.

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Υ.Γ. 
Τότε το ΠΑΣΟΚ, μετά η Ν.Δ. και σήμερα η "χρυσή αυγή"..., η ιδεολογική συγγένεια της αστικής τάξης με τον Ντερτιλή  δεν κρύβεται...

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/1/13, 11:20 μ.μ.

    "Τότε το ΠΑΣΟΚ, μετά η Ν.Δ. και σήμερα η "χρυσή αυγή"..., η ιδεολογική συγγένεια της αστικής τάξης με τον Ντερτιλή δεν κρύβεται..."

    Για σκεφτείτε και κάτι άλλο βρε σύντροφοι:

    Πού μετακόμισε το ΠΑΣΟΚ;;;
    Στο ΣΥΡΙΖΑ...
    Πού μεταφέρεται λοιπόν εκ των πραγμάτων το φασιστικό κέντρο που υπήρχε στο ΠΑΣΟΚ κι έκανε αυτά τα ...λαθάκια;;;
    Στο ΣΥΡΙΖΑ...

    Συγνώμη, αλλά αυτό λέει η κοινή λογική.
    Όταν μετακομίζεις σ' άλλο σπίτι, παίρνεις και τα υπάρχοντά σου μαζί...

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εκανα και εγώ την ανάρτηση στο blog μου
    http://newtrompaktiko.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή