Σελίδες

21 Ιαν 2013

Α. Λοβέρδος: «Διαφωνούσε» ...συμφωνώντας και υπερψηφίζοντας


Να ξεπλύνει τις προσωπικές του ευθύνες, στην προώθηση από την κυβέρνηση Παπανδρέου μιας χωρίς προηγούμενο επίθεσης σε βάρος του λαού, που συνεχίζεται και κλιμακώνεται, συνεργατικά με την τρόικα, επιχειρεί ο Α. Λοβέρδος, θέλοντας να ξαναγίνει χρήσιμος στο αστικό πολιτικό σύστημα.
Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου και της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος, ο Γιάννης Ραγκούσης και η Άννα Διαμαντοπούλου διαφώνησαν με την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό δανειοδότησης της Ελλάδας, όπου συμμετείχε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ότι ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχαν σχέδιο να εντάξουν ούτως ή άλλως τη χώρα στο ΔΝΤ, όπως και το έπραξαν. Ευθύνες γι’ αυτό αποδίδει και στην Λούκα Κατσέλη.

Στην πραγματικότητα, ο Α. Λοβέρδος επαναφέρει το ψευτοδίλημμα «Ευρωπαϊκή Ένωση ή ΔΝΤ», σε μια προσπάθεια να αθωώσει την πρώτη για τα αντιλαϊκά μέτρα που τσακίζουν τον ελληνικό και τους άλλους λαούς, με μνημόνιο ή χωρίς.
Ταυτόχρονα, ενισχύει μια αποπροσανατολιστική για το λαό συζήτηση για το μείγμα διαχείρισης της κρίσης, που - πέρα από τους υπαρκτούς ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς - στόχο έχει να βοηθήσει στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και να καλλιεργήσει αυταπάτες ότι με άλλους χειρισμούς, η κρίση δεν θα ήταν τόσο βαθιά, ούτε τόσο επώδυνη για το λαό.
Οι αποφάσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Υπουργικό Συμβούλιο απαντά ο Γ. Παπανδρέου
Από το γραφείο του Γ. Παπανδρέου εκδόθηκε απάντηση, στην οποία σημειώνεται ότι η απόφαση για ένταξη στο μηχανισμό δανειοδότησης πάρθηκε «ομόφωνα» από όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και ότι σε όλες τις αποφάσεις συμμετείχε και ο ίδιος ο Α. Λοβέρδος «με όλες του τις δυνάμεις».
Η ανακοίνωση καταλογίζει στον Α. Λοβέρδο ότι προσπαθεί να κερδίσει «λίγη δημοσιότητα» και ότι παραποιεί την αλήθεια.
Ανταπαντώντας, ο Α. Λοβέρδος παραδέχεται ότι η απόφαση στο Υπουργικό πάρθηκε ομόφωνα, ισχυρίζεται όμως ότι πριν τη συγκεκριμένη απόφαση είχαν προηγηθεί συζητήσεις και διαφωνίες ορισμένων υπουργών για την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ. «Ορισμένοι υπουργοί είχαμε υποστηρίξει πως δεν έπρεπε» ανέφερε ο Α. Λοβέρδος και σε άλλο σημείο γράφει: «Πρέπει να καταλάβετε ότι η Ελλάδα των κηπουρών έλαβε τέλος».
Γ. Ραγκούσης: Συμφώνησε με το μνημόνιο ...«διαφώνησε» με το σκοπό του
Από την πλευρά του, ο Γ. Ραγκούσης δήλωσε ότι η προσφυγή στη «μοναδική εφικτή λύση», τον τριμερή μηχανισμό στήριξης, έγινε εξαιτίας της υπερχρέωσης της χώρας κι όχι βάσει κάποιου σχεδίου του Γ. Παπανδρέου.
Ο ίδιος προσπαθεί προκλητικά να πάρει συγχωροχάρτι για τα μέτρα που στήριξε σαν υπουργός των προηγούμενων κυβερνήσεων, λέγοντας: «Με το μνημόνιο συμφώνησα. Όμως ποτέ δε συμφώνησα οι μισθοί και οι συντάξεις που περικόπηκαν να μεταβιβαστούν στους προσωπικούς λογαριασμούς των επιχειρηματιών (…) Δυστυχώς και με την ψήφο όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, μειώθηκε από το 25% στο 10% ο φόρος στα κέρδη των επιχειρήσεων που θα γίνουν ατομικό εισόδημα για τους επιχειρηματίες. Κέρδη που προήλθαν αποκλειστικά από τις μειώσεις μισθών και ημερομισθίων που επέφεραν τα μνημόνια και κυρίως θα επιφέρει το 3ο μνημόνιο της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά».
Παρέμβαση για τις δηλώσεις Λοβέρδου έκανε και η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, ΛούκαΚατσέλη, σχολιάζοντας τον ισχυρισμό ότι συμμετείχε στην απόφαση για προσφυγή στο ΔΝΤ. «Ουδέν ψευδέστερον!», ισχυρίζεται η Λ. Κατσέλη και προσάπτει στον Α. Λοβέρδο ότι «προσπαθεί να ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου