Σελίδες

28 Δεκ 2012

Εμπρός για τον ευρωκομμουνισμό του 21ου αιώνα!


Αυτό το σύνθημα έπρεπε να κοσμούσε το site που έχει για τίτλο "«εργατικός» αγώνας".
Κάποτε το αστικό κράτος, η Ασφάλεια και οι λακέδες τους έφτιαχναν εφημερίδες, σήμερα φτιάχνουν ιστοσελίδες. Υπάλληλοι, λιπόψυχοι και δειλοί, εξαγοράσιμοι πάντα θα βρίσκονται για κάνουν την «δουλειά».

Τι δουλειά κάνει το χαφιεδότσουρμο που καπηλεύεται το όνομα της πρώτης εφημερίδας του ΚΚΕ του «Εργατικού Αγώνα»; Κάθε μέρα αποκαλύπτεται τι υπερασπίζεται και τι όχι. Τα «παιδιά» προσπαθούν να φαίνονται επαναστάτες. Μέχρι και για το Ζαχαριάδη γράφουν, αλλά όταν θέλει η… να κρυφτεί, η χαρά δεν την αφήνει. Έτσι είναι τα πράγματα. Έτσι τα «παιδιά» προσπαθούν να το παίξουν «αγωνιστές» αλλά τους ξεφεύγουν κάτι λαθάκια και ξεσκεπάζονται!

Στο τελευταίο «πόνημα» τους, μπορεί να τους πάρει χαμπάρι ο καθένας!

Γράφουν:

Εντείνεται ο βαθμός μονοπώλησης της οικονομίας


Το 0,06% των επιχειρήσεων καρπώθηκε το 45% των φορολογητέων κερδών!
Ο ασφυκτικός βαθμός μονοπώλησης του ελληνικού καπιταλισμού, από μια χούφτα μονοπωλιακές επιχειρήσεις - λιγότερες από 400 - που ελέγχουν το σύνολο της οικονομίας (παραγωγή, χονδρικό και λιανικό εμπόριο, χρηματοπιστωτικό και ασφαλιστικό σύστημα), προκύπτει ανάγλυφα από τα στοιχεία φορολογίας εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων το 2010, που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Σύμφωνα με τους αναλυτικούς πίνακες για τη φορολογία Νομικών Προσώπων, δηλαδή των επιχειρήσεων, προκύπτουν τα ακόλουθα άκρως αποκαλυπτικά στοιχεία.
Σε ένα σύνολο 221.038 επιχειρήσεων, με φορολογητέα κέρδη 12,8 δισ. ευρώ, οι 133 μεγαλύτερες από αυτές - μόλις το 0,06% του συνόλου - εμφάνισαν φορολογητέα κέρδη ύψους 5,8 δισ. ευρώ ή το 45,2% του συνόλου με τις υπόλοιπες 220.905 επιχειρήσεις, που αναλογούν στο 99,94% να εμφανίζουν το 54,8% των φορολογητέων κερδών.
Από την περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων προκύπτει ότι 124 ανώνυμες εταιρείες, σε ένα σύνολο 46.074 ομοειδών επιχειρήσεων (το 0,27% του συνόλου) εμφάνισαν στους ισολογισμούς τους το 60,5% των φορολογηθέντων κερδών (τα 5,5 δισ. ευρώ από τα συνολικά 9,1 δισ. ευρώ).

Αντιγραφές, αναδημοσιεύσεις και πολλαπλασιασμός (ή πώς στο διαδίκτυο μπορείς να κάνεις «μπούγιο»)


Στις 12/12/2012 εμφανίζεται στο γνωστό για την αντιΚΚΕ στάση και δράση του «indymedia», άρθρο με τίτλο: «Ανακαλύπτοντας (ανοιχτά πια) τον νεοτροτσκισμό και τη newleft». Ο συντάκτης του άρθρου επιχειρεί, αναμασώντας δικές του ιδέες και απόψεις για το τι λέει το ΚΚΕ και παραθέτοντας υποτίθεται στοιχεία, να αντιμετωπίσει τις Θέσεις της ΚΕ για τη θέση της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Το άρθρο δε φέρει κάποια υπογραφή πέραν του ψευδώνυμου (red action) εκείνου που το ανάρτησε στο συγκεκριμένο χώρο.

Όλο το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ. Το βαρέλι δεν έχει πάτο!


Ποιος δεν θυμάται τον Αγρινιώτη ΣΥΡΙΖΑιό να σχίζει τα ρούχα του για το «ρουσφετ» του Κουρουμπλή; Έχει ξεχάσει κανείς την καταγγελία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΣΥ πως η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στήνεται από ΠΑΣΟΚούς απεργοσπάστες;

Αν νόμιζε κανείς ότι το σήριαλ της ΠΑΣΟΚοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει εδώ, ας τρέξει να πάρει ποπ-κορν για να παρακολουθήσει τα νέα επεισόδια!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν, ο Κυριάκος Χάλαρης, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωνίας, καταγγέλλει πως μια βδομάδα πριν τις εκλογές για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ: «30 με 40 νέα μέλη εμφανίστηκαν και γράφτηκαν χωρίς προηγουμένως να έχουν οποιαδήποτε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς να τους ξέρει κανείς. Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια επρόκειτο για ανθρώπους που μέχρι πολύ πρόσφατα ήταν ταυτισμένοι με το ΠΑΣΟΚ, αφού ήταν όχι απλά μέλη ή ψηφοφόροι αλλά στελέχη που υπεράσπιζαν δημόσια και για χρόνια τις πολιτικές που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση όχι μόνο πριν την κρίση αλλά και ως κυβέρνηση των Μνημονίων.»

Οι πιο κραχτές περιπτώσεις ανάμεσα σε αυτούς ήταν σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, «οΔημήτρης Σακελλάρηςμέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις αρχές του 2012ο οποίος έχει κατά καιρούς συνδεθεί με το Γιωργάκη και τον Τσοχατζόπουλο, καθώς και ο Χρήστος Ιωαννίδης ο οποίος στις τελευταίες εκλογές του Ιούνη ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Λακωνία.»