Σελίδες

25 Δεκ 2012

Τα αστικά ΜΜΕ βρήκαν τον «Ριζοσπάστη» αφορμή για αντιΚΚΕ επίθεση


Οταν άρχισαν να γράφονται τα πρώτα ρεπορτάζ στον αστικό Τύπο και στην «Αυγή» (δε θα μπορούσε να μη γράψει τέτοια ρεπορτάζ η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε οι επίδοξοι διαχειριστές του καπιταλισμού πασχίζουν με προοδευτικό προσωπείο της «αριστεράς» να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για έξοδο από την κρίση σε όφελός του, είναι δηλαδή με την πλευρά των αστών), είχαμε γράψει στον «Ριζοσπάστη» ότι βρήκαν ακόμη μια αφορμή να επιτεθούν στο ΚΚΕ και στην πολιτική του. Οτι ο πόνος τους δεν είναι αυτές καθαυτές οι απολύσεις, αλλά η πολιτική του ΚΚΕ, το ίδιο το ΚΚΕ και φυσικά το όργανο της ΚΕ ο «Ριζοσπάστης». Φρόντισαν λοιπόν να το επιβεβαιώσουν, στα κυριακάτικα φύλλα (π.χ. «Βήμα», «Εθνος»), με καρμπόν ρεπορτάζ, το ίδιο και στην «Αυγή», και ούτε λίγο ούτε πολύ συνδέουν τις απολύσεις στον «Ριζοσπάστη» με την πολιτική του ΚΚΕ, που δεν ασχολείται τάχα με τα λαϊκά προβλήματα αφού όλα τα παραπέμπει στη λαϊκή εξουσία, αναμασούν τα όσα έγραφαν (τα ίδια που γράφουν και τώρα), για το εκλογικό αποτέλεσμα, μιλούν περί «σεχταριστικής γραμμής του ΚΚΕ» κ.λπ. Η «Αυγή» έφτασε μάλιστα να γράφει ότι «το ΚΚΕ δεν είναι εργαλείο στην υπηρεσία του λαού».

Οι αυταπάτες, η αλήθεια ... και ο μονόδρομος της ρήξης


«Ανάπτυξη και δημοκρατία ο δρόμος για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών σε ολόκληρο τον πλανήτη, ήταν το κοινό συμπέρασμα των συναντήσεων της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της μεγάλης χώρας της Λ. Αμερικής
Η Ελλάδα και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα του Νότου, πρέπει να αποτινάξουν τη λιτότητα και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές αν θέλουν να δουν άσπρη μέρα οι λαοί τους. Ο δρόμος της ανόρθωσης περνάει μέσα από τη δημοκρατία, την ανάπτυξη και την ισότιμη διεθνή συνεργασία».
Με αυτά τα λόγια στο πρώτο θέμα της η «Αυγή» δίνει το στίγμα της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, στη Βραζιλία και τις συναντήσεις με την πρόεδρο της χώρας Ντ. Ρουσέφ και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Μέσα σε λίγες λέξεις περικλείεται όλο το πλέγμα των ψευδαισθήσεων και των αυταπατών, που θέλει να δημιουργήσει η προς διαμόρφωση νέα σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ, στους εργαζόμενους της χώρας. Η λύση, λένε οι νέοι φωστήρες, είναι: ανάπτυξη, δημοκρατία, οι χώρες να αποτινάξουν τη λιτότητα και το νεοφιλελευθερισμό, να υπάρξει ισότιμη διεθνή συνεργασία.

Αγωνιστικά κάλαντα της ΚΝΕ


Αγωνιστικά κάλαντα έψαλαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ αυτές τις μέρες σε σπίτια και γειτονιές, με στίχους - κάλεσμα οργάνωσης του λαού:
Καλήν ημέρα εργατιά / ήρθαμε να στα πούμε / τη λύση στα προβλήματα / όλοι μαζί να βρούμε
Μέτρα καινούρια συνεχώς / φτώχεια και ανεργία / η Ευρώπη και το ΔουΝουΤου / μας ρίξαν στα θηρία
Τον πλούτο που παράγεται / τον τρώνε οι καπιτάλες / τράπεζες βιομήχανοι / εμπόροι εφοπλιστάδες
Για να κερδίσουν πιο πολύ / από τις επενδύσεις / Κινέζους θα μας κάνουνε / σ' Ανατολή και Δύση

Αλλιώς μετράμε


Να λοιπόν που και οι ευχές - που άλλοτε ήταν ένα βήμα μπροστά απ' την πραγματικότητα - πλέον αποδείχνονται κενές, χωρίς προοπτική.
Οταν η αξιοπρέπεια καθορίζει την εξέλιξη, κανένας μάγος δεν μπορεί να την ξεγελάσει.
Διάφορες κινήσεις της αστικής τάξης εκφράζουν μόνο το αδιέξοδό της καθώς αφού έριξε στα τάρταρα τα λαϊκά στρώματα, τώρα ψάχνει τρόπο να βγει και πάλι πάνω στο κύμα της διακυβέρνησης.
Κανένα σωσίβιο δεν τους πρέπει.
***
Αυτοί που εμφανίζονται σαν φιλάνθρωποι είναι οι ίδιοι που τσάκισαν την εργατική τάξη κι έκαναν τους αυτοαπασχολούμενους να παραμιλάνε.
Από το ύψος των χιονισμένων σαλέ στα οποία έχουν ήδη μετακομίσει στέλνουν με email οδηγίες για τη βοήθεια στους φτωχούς.