Σελίδες

17 Δεκ 2012

Άρχισε η ανάπτυξη!!!

Άρχισε η ανάπτυξη!

Επί τέλους, η κακιά γκαστριά πήρε τέλος. Να μας ζήσει, λοιπόν, το νεογέννητο. Ποιό νεογέννητο; Η δόση, καλέ! Αυτή η πουτάνα η δόση (η "υπερδόση", σύμφωνα με τα κανάλια), που μας έβγαλε την σπλήνα μέχρι να την πάρουμε. Σήμερα έρχεται...αύριο έρχεται...στο τέλος τού μήνα...αρχές τού αλλουνού... Τέτοια αγωνία δεν είχαμε ούτε το βράδυ των εκλογών τού 2000, τότε που ο μπουχέσας ένοιωσε πρωθυπουργός για 2-3 ώρες. Τέλος πάντων, περασμένα-ξεχασμένα και τέλος καλό όλα καλά.

Άρχισε η ανάπτυξη!

Τώρα που πήραμε τα φράγκα, ποιος μας πιάνει! Έπιασε τόπο το "άλλο μείγμα" για το οποίο μίλαγε τόσον καιρό ο πρωθυπουργός μας. Κυρίως, όμως, έπιασαν τόπο οι θυσίες μας, βρε αδερφέ. Δώσαμε από τον μισθό μας, δώσαμε από τις συντάξεις μας, δώσαμε από τις

Ακόμη και ο Λένιν...


Το πολιτικό κριτήριο μερίδας ακροατών, δηλαδή του κόσμου που ψηφίζει και επιλέγει ηγέτες, είναι αξιοθαύμαστο. Παρά την πολύχρονη συνάφεια μαζί του, πάντα βρίσκει τρόπους να με εκπλήσσει. Μετά την προσφυγή και της Κύπρου  στον περίφημο Μηχανισμό Στήριξης της Ευρωζώνης, το βασικό επιχείρημα που κυκλοφορεί είναι το εξής: «Και ο κομμουνιστής Χριστόφιας, στον μηχανισμό κατέφυγε. Τι έχετε να πείτε τώρα;» και στραβώνουν το κεφάλι με την ικανοποίηση του νικητή σε μια μάχη όμως που ποτέ δεν δόθηκε…
Έχουμε να πούμε, αυτό ακριβώς που λέτε και εσείς. Ότι εφόσον είσαι και παραμένεις σε έναν σχηματισμό όπως είναι η  Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπορείς να μην  τηρείς τους κανόνες αυτού του σχηματισμού, αυτής της ένωσης. Εφόσον έχεις επιλέξει, κάτι υπέρτερο, θα δεχτείς όλα όσα, αυτό το υπέρτερο επιβάλει. Εφόσον έχεις δεχτεί την «ελεύθερη» οικονομία, την «ελεύθερη» αγορά, την «ελεύθερη» κίνηση κεφαλαίων, τα «καλά» δηλαδή της υπόθεσης, τότε θα δεχτείς και τα αρνητικά της ίδιας υπόθεσης.

Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά (τραγούδι)



Ακούστε το τραγούδι που ηχογράφησε και μας έστειλε ο συναγωνιστής Γ. Σαρρής με αφορμή το σύνθημα του ΠΑΜΕ "χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά".

Πρόκειται για λιτή ηχογράφηση που έγινε την επόμενη της απεργίας, στις 7 Νοέμβρη και της πορείας των μπλοκ του ΠΑΜΕ προς το Σύνταγμα.

«Σαφής και συγκεκριμένος» απέναντι στους αστούς ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν περνάει μέρα που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως αυτά που είναι υπεύθυνα για τη χάραξη της πολιτικής του, να μην «υπογράφουν» και μια διαβεβαίωση στην αστική τάξη της χώρας ότι απ' τη θέση της κυβέρνησης θα ασκήσουν διαχείριση απολύτως σύμφωνη με τις ανάγκες και τα συμφέροντά της. Παρακάτω, σταχυολογούμε ορισμένες απ' τις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ τη βδομάδα που πέρασε.
***
1. «Μπορούμε να βάλουμε όσους ιδεολογικούς προσδιορισμούς θέλετε, μέσα στην κρίση όμως αυτό που υπονοείται σαν σοσιαλδημοκρατικό είναι πολύ σημαντικό. Είναι πολύ σημαντικό το να εφαρμόσεις μια κεϊνσιανή πολιτική αντί μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής διαχείρισης της κρίσης. Είναι τόσο σημαντικό που φαίνεται απ' τον διαφορετικό τρόπο που αντιμετώπισαν την κρίση οι ΗΠΑ και η Ευρώπη. Τεράστια η διαφορά. Πείτε το σοσιαλδημοκρατικό, πείτε το όπως θέλετε»...
Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον Γ. Σταθάκη, έναν απ' όσους διαμορφώνουν την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, την περασμένη Τετάρτη. Δε μασάει τα λόγια του.

Νομαρχιακή Βορείου Τομέα ΚΚΕ: Απομονώστε τους φασίστες-ναζιστές της Χρυσής Αυγής


Την τραμπούκικη «εξόρμηση», ομάδων - μελών της Χρυσής Αυγής, στη Νέα Ιωνία και το Ηράκλειο, το Σάββατο 15/12, καταγγέλλει η Νομαρχιακή Οργάνωση Βόρειου Τομέα τουΚΚΕ.
Καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να απαντήσουν στο σύστημα και στα μαντρόσκυλα του με την οργανωμένη δράση τους.
Να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των Λαϊκών Επιτροπών στην περιοχή, την Τετάρτη 19/12, ενάντια στη φοροληστεία και τα νέα μέτρα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση σημειώνει«Το Σάββατο 15/12 έκαναν την εμφάνιση τους στη Νέα Ιωνία και το Ηράκλειο, οι περιφερόμενες τραμπούκικες ομάδες μελών της "Χρυσής Αυγής", οι οποίες έφτασαν με πουλμανάκι στα γραφεία τους, στο Ηράκλειο και κραδαίνοντας ρόπαλα, πραγματοποίησαν "εξόρμηση" στη Λεωφόρο Ηρακλείου και τη γύρω περιοχή.