Σελίδες

15 Δεκ 2012

«Ο θάνατός μας - τα κέρδη τους»


Αυξήσεις μέχρι και 48,7% στο οικιακό τιμολόγιο! Αυτά ζητάει η Διοίκηση της ΔΕΗ με έκθεσή της προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τα τιμολόγια του ρεύματος που θα ισχύσουν το 2013.
«Αίτημα» που έρχεται να υποβληθεί, παρότι το 2011 οι μεσοσταθμικές αυξήσεις κατά 7,5% μεταφράστηκαν στην πραγματικότητα σε αυξήσεις που, για τα πάγια, σε ορισμένες κατηγορίες κατανάλωσης, όπως στο αγροτικό ρεύμα και στο νυχτερινό, ξεπέρασαν ακόμα και το 40%.
«Αίτημα» που έρχεται να υποβληθεί παρότι το 2012 οι αυξήσεις στο ρεύμα ξεπέρασαν το 15%.
«Αίτημα» που έρχεται να υποβληθεί την ίδια στιγμή που τα λαϊκά νοικοκυριά σε όλη τη χώρα «παγώνουν», λόγω της αδυναμίας - μετά την επιβολή των ληστρικών φόρων - να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος;


Γράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική απόφαση της πανελλαδικής του συνδιάσκεψης: «Το δημόσιο χρέος λειτουργεί ως εκβιασμός για τη χωρίς τέλος αναδιανομή εισοδήματος και εξουσίας προς όφελος των κερδών και του μεγάλου κεφαλαίου, μέσα από την πτώχευση της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους (...)». Διαβάζοντας κανείς την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγείται στο συμπέρασμα ότι η κρίση προέκυψε από το χρέος και ότι η κάτω βόλτα για την εργατική τάξη και το λαό στην Ελλάδα ξεκίνησε απ' όταν διαπιστώθηκε (και αξιοποιήθηκε από τους αστούς) το υπέρογκο δημόσιο χρέος. Η «αναδιανομή εισοδήματος και εξουσίας» υπέρ του κεφαλαίου υπήρχε στην Ελλάδα και πριν το 2009, όπως υπάρχει σε όλον τον καπιταλιστικό κόσμο, ανεξάρτητα από το ύψος του χρέους κάθε κράτους. Αν υπάρχει έστω και μια καπιταλιστική χώρα όπου εργάτες και κεφάλαιο μοιράζονται αναλογικά τον πλούτο που παράγουν αποκλειστικά οι πρώτοι, ας τη δείξει και σε εμάς ο ΣΥΡΙΖΑ...
Το χρέος δεν έφερε την κρίση. Αντίθετα, διογκώνεται εξαιτίας της κρίσης και είναι παράγοντας που δυσκολεύει τη διαχείρισή της από τους αστούς. Το χρέος πράγματι χρησιμοποιείται εκβιαστικά από τις αστικές κυβερνήσεις και την ΕΕ για να περάσουν μέτρα που έχει σχεδιάσει εδώ και δεκαετίες το κεφάλαιο και τα οποία στοχεύουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς του. Για να γίνει όμως αυτό, το κεφάλαιο και τα αστικά επιτελεία φρόντισαν να συσκοτίσουν τις

Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με φιέστες από τους αστούς στυλοβάτες του


Σε «σιωπηλή πορεία» από τη Βουλή μέχρι την Ακρόπολη εναντίον των ρατσιστικών επιθέσεων και κατά του αντισημιτισμού και του νεοναζισμού, καλεί σήμερα το μεσημέρι το «Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα Βάσης (EGAM)». Η σημερινή πορεία εντάσσεται στην πρωτοβουλία για συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις στις 19 Γενάρη 2013 με σύνθημα «Αθήνα – Αντιφασιστική Πόλη» και προβάλλεται κατά κόρον από τα αστικά ΜΜΕ, με έμφαση στη συμμετοχή διεθνούς φήμης διανοούμενων, όπως του Ιταλού συγγραφέα Ντάριο Φο και άλλων.
Επειδή φαίνεται ότι συνεχίζεται και βαθαίνει η προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του φασισμού-νεοναζισμού-ρατσισμού και ειδικά της Χρυσής Αυγής, με τη συγκρότηση «αντιφασιστικών μετώπων» από τις λεγόμενες «δημοκρατικές δυνάμεις» ή τις δυνάμεις του «συνταγματικού τόξου», σύμφωνα με την πρόσφατη αντίστοιχη πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, καλό είναι να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι ποιοι στηρίζουν και συγκροτούν αυτές τις «αντιφασιστικές» πρωτοβουλίες και πού αποσκοπούν.
Έτσι, η σημερινή κινητοποίηση έχει την επίσημη στήριξη μαζί με κάλεσμα συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, των Οικολόγων Πράσινων, του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και άλλων αντίστοιχων φορέων. Από δίπλα και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) του εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δήμο της Αθήνας Π. Κωνσταντίνου. Το ίδιο μείγμα καθαρά αστικών, κυρίως σοσιαλδημοκρατικών μαζί με οπορτουνιστικές δυνάμεις και κοινό χαρακτηριστικό την αποθέωση και το θαυμασμό προς την αστική δημοκρατία και τον κοσμοπολιτισμό, υπάρχει και στα άτομα, από την Ελλάδα και την ΕΕ, που υπογράφουν το κείμενο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

«Εργαλείο» των αστών οι σύγχρονοι φασίστες


Από την ομιλία του καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ,
 σε εκδήλωση της ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ, στα Γιαννιτσά.

Στην εγκληματική δράση των δοσίλογων σε όλη τη χώρα στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, στα αποσπάσματα των ταγματασφαλιτών Πούλου και Σούμπερτ, και στο σύγχρονο φασισμό, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ, μιλώντας σε εκδήλωση - διάλεξη που διοργάνωσε η ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ, με θέμα «Οι δοσίλογοι της κατοχής και ο σύγχρονος φασισμός».
«Στα χέρια αυτών των ηρώων του ελληνικού ναζισμού και της εθνικοφροσύνης, η τύχη του λαού των Γιαννιτσών ήταν δραματική στις 14 Σεπτεμβρίου 1944. Ξυλοδαρμοί, βασανιστήρια, βιασμοί και κακοποιήσεις κοριτσιών, λεηλασία, κλοπή και κάθε είδους μαρτύριο έζησαν οι κάτοικοι της πόλης τη σκοτεινή εκείνη ημέρα. Κατόπιν, οι Ελληνες ναζί μάζεψαν μερικούς νέους και τους έβαλαν να ανοίξουν λάκκο για να χωρέσει πεντακόσιους νεκρούς.

Ο ...«ψυχοπαθής» του Κονέκτικατ ...


Κατά πώς αναμενόταν, μετά το πρώτο σοκ, έσπευσαν αρμόδιοι και αναρμόδιοι να πλασάρουν την εκδοχή του ψυχοπαθή για το δολοφόνο του Κονέκτικατ. 
Μπορεί και να ήταν.
 Μπορεί όμως μόνο έτσι να εξηγηθεί ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο στην κοινωνία των ΗΠΑ; Και βέβαια όχι...
 Τα τελευταία 20 χρόνια, 11 αντίστοιχες πολύνεκρες επιθέσεις σε σχολεία των  ΗΠΑ, έχουν εξηγηθεί με ψυχοπαθητικούς και ιατρικούς όρους... Και βέβαια αντίστοιχες επιθέσεις έχουν εκδηλωθεί και σε άλλους χώρους, όπως κινηματογράφοι, πανεπιστήμια, κολέγια και αλλού.

ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΕΛΠΙΔΑΣ... ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ... «Equal Society»...


Δεν έχει όρια ο εμπαιγμός των νέων ανθρώπων τη στιγμή που στενάζουν καθημερινά κάτω από τη μέγγενη της ανεργίας.
Σουλάτσο έκανε, την Πέμπτη, 13/12, στο Σύνταγμα η ΜΚΟ Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών, στήνοντας «συμβουλευτικό κέντρο» για τους ανέργους.
Δε φτάνει που παραπλανούν κι εξαπατούν τους νέους ανθρώπους, αρχής γενομένης με τον τίτλο που φέρουν –άκουσον, άκουσον «Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών» τη στιγμή που 3,4 εκατομμύρια Έλληνες ζουν στη φτώχεια, ενώ μια χούφτα καπιταλιστές ζουν σε βάρος

Ομολογίες...


«Η διαδικασία προσαρμογής, την οποία πρέπει να περάσουμε είναι πολύ δύσκολη και επώδυνη», η «πολύ χαλαρή δημοσιονομική πειθαρχία (...) οι απώλειες στην ανταγωνιστικότητα δεν μπορούν να διορθωθούν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, αυτά έγιναν σε μία πολύ μακρά περίοδο και θα πρέπει να απαλειφθούν σε μια πολύ μακρά περίοδο και γι' αυτό οφείλουμε να μην χαλαρώσουμε όσον αφορά τις προσπάθειές μας για μεταρρύθμιση» (...) «το ερχόμενο έτος θα έχουμε πολύ χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, θα δούμε αρνητική ανάπτυξη σε ορισμένες χώρες και αναμένουμε ότι τα πολύ υψηλά επίπεδα ανεργίας θα συνεχιστούν» (...) «έχουμε ακόμη μπροστά μας δύσκολες στιγμές, οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα μεγάλο βήμα, έγιναν πολλές συζητήσεις για αυτό το ένα βήμα, είτε πρόκειται για ένα κούρεμα χρέους, για ευρωομόλογα ή για κάποιο άλλο μέτρο που θα τα λύσει όλα. Δεν θα συμβεί αυτό»...

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ανιστόρητοι, συνειδητά κοροϊδεύουν το λαό...


«Εμείς δεν θεωρούμε ότι η αριστερά αυτή τη στιγμή θα πρέπει να υιοθετήσει μια πολιτική εθνικής αναδίπλωσης (...) Παλιότερα θυμάμαι μια έννοια που έλεγε εθνική αστική τάξη. Τώρα αυτό τι σημαίνει, ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τον όρο εθνική εργατική τάξη; Αυτό είναι μια αριστερή προσέγγιση στα πράγματα; Δεν νομίζω. Άλλωστε βλέπετε ότι η ίδια η πραγματικότητα μας δείχνει πόσο κοινά είναι τα προβλήματα, πόσο κοινοί είναι οι αγώνες των εργαζομένων (...) Πιστεύουμε σ' αυτό που λέμε πάλη των λαών και ντόμινο κοινωνικών διεργασιών ή δεν το πιστεύουμε; Αλίμονο αν υιοθετήσουμε, νομίζω, βαθύτατα ανιστόρητες απόψεις που θεωρούν ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν. Τι θα πει δεν αλλάζει σήμερα η Ευρώπη; Μα η Ευρώπη ήταν διαφορετική τις προηγούμενες δεκαετίες. Διαφορετικά ξεκίνησε και διαφορετικά πήγε με το νεοφιλελευθερισμό. Αλίμονο να δεχτούμε έτσι μοιρολατρικά τα πράγματα»....
Όχι, δεν είχε μέθη ο Δαρείος, συγγνώμη ο Π. Σκουρλέτης εννοούσαμε, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ,