Σελίδες

23 Νοε 2012

Τα «ισπανικά» του ΣΥΡΙΖΑ ...άλλη μια ωραία «κωλοτούμπα»...

Σε ύμνους για τον Ισπανό πρωθυπουργό Μ. Ραχόι επιδίδονταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Ρ. Δούρου, πριν τις εκλογές του Ιούνη στην Ελλάδα. Την ίδια περίοδο ο πρόεδρος του κόμματος δήλωνε: «Αυτές τις μέρες, η Ισπανία πέτυχε τη στήριξή της από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, χωρίς Μνημόνιο. (…) Το "όχι" στο Μνημόνιο του κεντροδεξιού Ραχόι στην Ισπανία είναι το "όχι" στο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Ελλάδα». (13-06-2012, Πάτρα)
Τι έλεγε τότε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδια με αυτή του Ραχόι. Τι έκανε όμως η κυβέρνηση του Ραχόι; Μέσα σε έναν χρόνο πήρε 40 δις μέτρα σε βάρος του Ισπανικού λαού. Την ίδια στιγμή η ισπανική κυβέρνηση προετοιμάζει νέο πακέτο μέτρων ύψους 150 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα τα πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι αφού θα εξοικονομηθούν μέσω της περικοπής κοινωνικών παροχών και της αύξησης των φόρων.

ΚΚΕ: Κάλεσμα στο λαό της Αττικής για τη μεγάλη συναυλία της Κυριακής στο ΣΕΦ (VIDEO)




Κάλεσμα στο λαό της Αττικής απευθύνει το ΚΚΕ για μαζική συμμετοχή στη μεγάλη πολιτική – πολιστική εκδήλωση για την 94χρονη ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Η εκδήλωση θα γίνει στην Κυριακή 25 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα και θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου έχει ως εξής:

Τι δείχνει η νέα δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ για το χρέος της Αργεντινής;


Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, η κυβέρνηση της Αργεντινής βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα δικαστική απόφαση, που την υποχρεώνει να αποπληρώσει στο ακέραιο Αμερικάνους κατόχους ομολόγων, που δεν συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση του χρέους που έγινε το 2005 και το 2010. Συγκεκριμένα, δικαστήριο της Νέας Υόρκης αποφάσισε ότι οι επενδυτικές εταιρείες - μεγαθήρια (NML Capital Ltd, Elliot Management Corp΄s, NML Capital Ltd, Aurelius Capital Management), που είχαν στην κατοχή τους ομόλογα της Αργεντινής και αρνήθηκαν να τα ανταλλάξουν με νέα, πρέπει να τα πληρωθούν στο ακέραιο. Η αναδιάρθρωση του χρέους, που έκανε δυο φορές η αργεντίνικη κυβέρνηση για να το διαχειριστεί, προέβλεπε εθελοντική συμμετοχή των πιστωτών. Όσοι δέχτηκαν να ανταλλάξουν ομόλογα, απέκτησαν το προνόμιο να εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα στην αποπληρωμή του χρέους.
Τα αμερικάνικα δικαστήρια αποφασίζουν τώρα ότι το καθεστώς της «κατά προτεραιότητα» εξυπηρέτησης είναι «παράνομο» και καλεί την Αργεντινή να αποπληρώσει άμεσα και όσους δεν είχαν δεχτεί να συμμετέχουν εθελοντικά στην αναδιάρθρωση. Αν μάλιστα η Αργεντινή αψηφήσει την απόφαση, τότε τα δικαστήρια των ΗΠΑ μπορούν να εμποδίσουν τις πληρωμές σε ομολογιούχους που δέχθηκαν την ανταλλαγή, γεγονός που θα προκαλέσει την τεχνική αθέτηση πληρωμών σε ομόλογα αξίας περίπου 24 δισ. δολαρίων. Δηλαδή, χρεοκοπία. Είχε προηγηθεί στις αρχές Νοέμβρη η δημοσιοποίηση άλλης απόφασης του Εφετείου της Νέας Υόρκης, που έκρινε ότι δικαιούνται ίσης μεταχείρισης οι κάτοχοι των

«Καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται»


Ο πιο «κομψός» τρόπος για να υπονομεύσεις το δίκιο του αγώνα των καταπιεσμένων είναι να παίρνεις «ίσες» αποστάσεις ανάμεσα στο «δίκιο», στις «ελευθερίες» και στο «δικαίωμα» του καταπιεστή να καταπιέζει, και στο δίκιο, στις ελευθερίες και στο δικαίωμα του καταπιεσμένου να αντιδρά, να αντιστέκεται αλλά και να επιτίθεται ενάντια στην καταπίεση και στον καταπιεστή.
Ο ακόμα «κομψότερος» τρόπος για να αποκηρύξεις τον αγώνα του καταπιεσμένου ενάντια στον τύραννο και εκμεταλλευτή του, είναι να βαφτίζεις «βία» την αντίσταση και τη διαμαρτυρία του, την οποία βέβαια σπεύδεις μετά να την αντιπαραβάλεις με τη βία του εκμεταλλευτή ώστε με την ευπρέπεια που αρμόζει στον κόσμο των εστέτ του ανθρωπισμού, να αποφανθείς:
«Καταδικάζω τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται»...
Τον παραπάνω λυρικό «πασιφισμό», της καταδίκης της βίας «απ' όπου κι αν προέρχεται», ένα σχήμα που αποτελεί σήμα κατατεθέν των προπαγανδιστικών μηχανισμών των καθεστώτων της βίας και της εκμετάλλευσης, τον ακούσαμε προχτές να διατυπώνεται και από την κυρία Ρένα Δούρου, στέλεχος και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.