Σελίδες

21 Νοε 2012

Με «πόνο ψυχής» τσακίζουν τους εργάτες ...


Η Εκτελεστική Επιτροπή του «Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς» συνεδρίασε στην Κοπεγχάγη, όπου φιλοξενήθηκε από την «Κοκκινοπράσινη Συμμαχία» Δανίας και κατέληξε σε 4 βασικούς άξονες εργασίας, που θα αποτελέσουν τις άμεσες πολιτικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Μεταξύ αυτών: «Απόρριψη της λιτότητας (...) Σχέδιο ανάπτυξης (...) Υπεράσπιση των δημοσίων υπηρεσιών και εναρμόνιση των εργασιακών δικαιωμάτων και μισθών "προς τα πάνω" (...) Προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων»....
Στόχος του ΚΕΑ - μας πληροφορεί - είναι να πλαισιωθούν οι άξονες αυτοί από συγκεκριμένες προτάσεις, κοινά συνθήματα και δράσεις και «να αποτελέσουν πλαίσιο συνάντησης με ευρύτερες δυνάμεις, για την ενίσχυση των κοινωνικών αγώνων και την ανάδειξη της αριστερής εναλλακτικής λύσης για την Ευρώπη».
Στα λόγια έχουν μια ευκολία. Όμως, μέτρο των λόγων είναι πάντα η πράξη. Ας δούμε λοιπόν πως πράττει η «Κοκκινοπράσινη Συμμαχία» που τους φιλοξένησε, η οποία συγκυβερνά στη Δανία. Λίγες μέρες πριν τη συνεδρίαση της ΕΕ του ΚΕΑ, όπου είμαστε βέβαιοι ότι ομόφωνα αποφασίστηκαν όλα αυτά τα ωραία που

Γιατί τους ενοχλεί η κριτική του ΚΚΕ;


-- Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το ΚΚΕ ότι του κάνει κριτική με επιχειρήματα της ΝΔ και της συγκυβέρνησης. Γιατί συκοφαντεί το ΚΚΕ;
Στην προχθεσινή συνέντευξη, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι ασκεί στο ΣΥΡΙΖΑ «μια κριτική από τα δεξιά, μια δεξιά και όχι μια αριστερή κριτική». Είπε ακόμα ότι «είναι πολύ στενάχωρο να ακούμε από την ηγέτιδα του ΚΚΕ μέσα στη Βουλή την ατζέντα του κ. Σαμαρά». Μπορεί ο ίδιος να διαβεβαίωσε ότι «δεν μας ενοχλεί η κριτική και είναι στοιχείο της εσωτερικής μας διαδικασίας», αλλά στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ ζορίζεται από την κριτική που του ασκεί το ΚΚΕ, συνδυασμένα με την πολεμική στη ΝΔ και τη συγκυβέρνηση. Και επειδή τον αποκαλύπτει, προσπαθεί με ψέματα και συκοφαντία να δημιουργήσει εντυπώσεις για αντι-ΣΥΡΙΖΑ δήθεν συμπόρευση του ΚΚΕ με τη ΝΔ. Η τακτική δεν είναι καινούρια. Επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε να αντιγράφει το ΠΑΣΟΚ ακόμα και στις αθλιότητες με τις οποίες προσπαθούσε για δεκαετίες να πλήξει το ΚΚΕ και να συντηρήσει το δικομματισμό, κατηγορώντας το για συμπόρευση με τη «δεξιά», ενάντια στο ίδιο.

Μας επιβεβαιώνουν, ξανά...

Το γεγονός ότι η «Αυγή» και ο Θ. Καρτερός καταπιάνονται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες με το ίδιο θέμα και μάλιστα με πανομοιότυπο τίτλο («Το λόμπι της Αλέκας» ήταν ο τίτλος του άρθρου στις 13/11, «Και λόμπι η Αλέκα;» ο τίτλος του χτεσινού), το ότι διαπράττουν ξανά τη λαθροχειρία της αποκοπής και διαστρέβλωσης ενός μικρού αποσπάσματος από την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, αυτού που αφορούσε στο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, μας επιβεβαιώνει και μας δικαιώνει.
Παίζουν κι αυτοί το παιχνίδι που έπαιξαν τα αστικά ΜΜΕ, της διαστρέβλωσης και αποσπασματικής προβολής των θέσεων του ΚΚΕ, για να υπηρετήσουν με την προπαγάνδα τους την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού στη βάση του δίπολου ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, άπαντες επιδόθηκαν σε κοπτοραπτική των λεγομένων της Αλ. Παπαρήγα για να υπηρετήσουν σκοπιμότητες, ειδικές και γενικότερες.

«Ζούμε» για να... πληρώνουμε τόκους!


Οι κυβερνώντες μάς λένε ότι δανείζονται γιατί η Ελλάδα έχει χρέη. Ψέμα!
Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα - και κάθε καπιταλιστικό κράτος - έχει χρέη επειδή δανείζεται. Και δανείζεται γιατί έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός. Μέσα από τις πιστώσεις και την τροφοδότηση του κεφαλαίου για την αναπαραγωγή του. Με μόνιμο, βέβαια, οφειλέτη το λαό, στις πλάτες του οποίου μετακυλίονται τα βάρη που χρεώνει στο δημόσιο ταμείο η πλουτοκρατία.
*
Μας λένε ότι παίρνουν δάνεια, για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Ψέμα! Το μεγαλύτερο ψέμα του τωρινού, του προηγούμενου και του επόμενου αιώνα!
Η αλήθεια είναι ακριβώς η αντίθετη: Είναι οι μισθοί και οι συντάξεις του λαού που πληρώνουν τα δάνεια των κεφαλαιοκρατών και όχι το αντίστροφο.
Πριν από λίγες μέρες, ο «Ρ», εστιάζοντας στα στοιχεία του ίδιου του