Σελίδες

18 Νοε 2012

Λύση τώρα; Η πρόταση του ΚΚΕ στο λαό είναι για τώρα!


Εντεταλμένοι δημοσιογράφοι, οπορτουνιστές και μη, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτη γραμμή, επιτίθενται ακατάπαυστα στο ΚΚΕ, ζητώντας να προβάλει «μια ρεαλιστική φιλολαϊκή πρόταση εξόδου από την κρίση», που να πατάει στο σήμερα, επειδή η στρατηγική που έχει είναι για τη Δευτέρα Παρουσία, όπως ισχυρίζονται! Σεβαστή... μεν, αλλά για τη Δευτέρα Παρουσία... Δηλαδή για το ποτέ.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιώντας διαφορετικές λέξεις. Ισχυρίζονται ότι η συλλογιστική του ΚΚΕ έχει συνέπεια, πλην όμως, αυτά που υποστηρίζει εφαρμόστηκαν και απέτυχαν. Δηλαδή, σεβαστή και με συνέπεια η πολιτική του ΚΚΕ, αλλά εξωπραγματική...
Το νέο δίπολο, λοιπόν, σε πλήρη λειτουργία. Και μόνο αυτό είναι αρκετό για κάθε σκεπτόμενο εργαζόμενο, για να καταδείξει ότι η πολιτική του δίπολου «ΝΔ και δορυφόροι και ΣΥΡΙΖΑ με τους δικούς του» κινείται εντός των τειχών, γι' αυτό και επιτίθενται στη στρατηγική του ΚΚΕ, τη μόνη που κινείται εκτός των τειχών (όπου τείχη τα εγχώρια μονοπώλια, η εξουσία τους και η ΕΕ). Αρα και ότι η μεταξύ τους αντίθεση κινείται στο πλαίσιο της διαχείρισης, όχι όμως στη στρατηγική κατεύθυνση όπου συμπίπτουν, το ένα μέρος του δίπολου, βαδίζοντας στη δεξιά και το άλλο στην αριστερή λωρίδα της ίδιας λεωφόρου.

Ανάγκη και καθήκον ο κομματικός Τύπος

Από το πρωί της περασμένης Παρασκευής «ανέβηκε» και λειτουργεί στο διαδίκτυο η ειδησεογραφική πύλη του ΚΚΕ, ο «902.gr». Δίπλα στον «Ριζοσπάστη» και τον ραδιοφωνικό «902», το «πόρταλ» του ΚΚΕ έρχεται να παίξει τον αναντικατάστατο ρόλο του κομματικού επαναστατικού Τύπου στο διαδίκτυο. Απευθύνεται πρωτίστως σε χρήστες του διαδικτύου και αξιοποιεί τις δυνατότητες που δίνει αυτό, για γρήγορη παρουσίαση και σχολιασμό γεγονότων που βρίσκονται σε εξέλιξη, για συνδυασμό κειμένου, εικόνας και βίντεο. Η ιστοσελίδα «στήθηκε» και λειτουργεί με εθελοντική δουλειά μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ και αυτό το χαρακτηριστικό της αποτελεί σημαντικό όπλο και δύναμη καθώς φιλοδοξεί να αποκτήσει σύντομα ανταποκριτές κομμουνιστές, φίλους και οπαδούς του Κόμματος σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και χωριό, σε κάθε σχολειό και πανεπιστήμιο, εκεί όπου εκδηλώνεται καθημερινά η ασίγαστη ταξική σύγκρουση και πάλη.
Ο «902.gr» αποτελεί λοιπόν τη διαδικτυακή μορφή του κομματικού επαναστατικού Τύπου. Και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, πριν ακόμα «βγει στον αέρα» δέχτηκε την πρώτη επίθεση. Με άρθρο που - καθόλου τυχαία - δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της «Συσπείρωσης Δημοσιογράφων», της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, καλείται η ΕΣΗΕΑ να παρέμβει απέναντι στο «καινοφανές γεγονός» να λειτουργεί ο «902.gr» με την εθελοντική εργασία μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
***
Το άρθρο, που ταυτόχρονα στάλθηκε και ως επιστολή στην ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ, υπογράφει η Αγγελική Κώττη.«Επειδή θεωρώ πως η δημοσιογραφία εκτός από λειτούργημα είναι και επάγγελμα, πιστεύω πως η ΕΣΗΕΑ έχει υποχρέωση να μην κλείσει τα μάτια σε αυτό το καινοφανές γεγονός», γράφει, προβάλλοντας ως διαπιστευτήριο τα... τόσα «συναπτά έτη» εργασίας της στο

Το εργατικό κίνημα πρέπει να έχει μέτωπο ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων

Πρώτα συμπεράσματα και εκτιμήσεις του ΠΑΜΕ για τις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις:
Το ΠΑΜΕ στις εκτιμήσεις του από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, βγάζει συμπεράσματα, μελετάει την πείρα σε ένα γενικό πλαίσιο, καταγράφει τις διεργασίες και τις τάσεις, βάζοντας στους εργαζόμενους ανοιχτά τον προβληματισμό για το τι κίνημα χρειαζόμαστε σήμερα, την ανάγκη της οργάνωσης με στόχους και αιτήματα που να απαντάνε στις σύγχρονες ανάγκες, την ανάγκη της ενότητας των εργαζομένων και σε ποια βάση, την ανάγκη να αναπτυχθεί η κοινωνική συμμαχία και το ρόλο των άλλων δυνάμεων.
Οι εκτιμήσεις θα μείνουν κενό γράμμα αν δεν υπάρξει συζήτηση στα σωματεία. Αποτελεί σημαντικό καθήκον, κύρια και ουσιαστική δουλειά τα σωματεία να συζητήσουν οργανωμένα, να καλέσουν τα μέλη τους, να συμβάλουν με τη

Η ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΠΑΛΗ, ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ


Ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα.
Αποσπάσματα από την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη φιλοσοφική.
Η μελέτη αυτής της περιόδου, που ολοκληρωμένα θα ασχοληθεί ο 3ος τόμος της Ιστορίας του Κόμματος, προσφέρεται για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων που αφορούν και θεμελιακά ζητήματα της στρατηγικής του επαναστατικού εργατικού κόμματος, την οργανωτική πολιτική ιδεολογική προετοιμασία του Κόμματος Νέου Τύπου να δρα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, την ανάγκη τήρησης των αρχών και κανόνων λειτουργίας, την ανάπτυξη της ιδεολογικής πάλης κάτω από όλες τις συνθήκες με το ρεύμα του οπορτουνισμού, γενικότερα της αστικής ιδεολογίας και των φορέων της μέσα στο κίνημα, το ρόλο της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, τις μορφές πάλης, το αυθόρμητο και συνειδητό κ.λπ.
Ποια, νομίζω, πως πρέπει να ξεχωρίσουμε ως βασικά συμπεράσματα, πολλά από τα οποία βγαίνουν από την ιστορική πείρα, έχουν εκτιμηθεί ως αρνητικά στοιχεία, ως ελλείψεις, αδυναμίες της πρωτοπορίας, του ΚΚΕ.