Σελίδες

17 Νοε 2012

Ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης αντιιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου




Στην Πανόρμου ολοκληρώθηκε πριν ένα τέταρτο η μεγαλειώδης αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση. Παρόλα αυτά είναι τόσοι πολλοί οι διαδηλωτές, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που ο δρόμος ήταν γεμάτος κόσμο μέχρι πριν 2-3 λεπτά.
Παρά την τεράστια προσπάθεια της συγκυβέρνησης να εμποδίσει την αντιιμπεριαλιστική πορεία, με το κλίμα τρομοκρατίας, τους αστυνομικούς

Τα διαπιστευτήρια του «επαγγελματία» ...

Με διαπιστευτήριο τα... τόσα «συναπτά έτη» εργασίας στον «Ριζοσπάστη» και την αποχώρησή της -στη διάσπαση του ΚΚΕ με το ΣΥΝ -, η Αγγελική Κώττη ισχυρίζεται ότι «γνωρίζει καλά τι σημαίνει κομματικός Τύπος και τι εθελοντική εργασία»! 
Από τα όσα αραδιάζει στη συνέχεια είναι φανερό ότι δεν έχει πάρει πρέφα (παρά τα «συναπτά έτη» ή μάλλον και χάρη στα έτη που ακολούθησαν) ούτε τι θα πει κομματικός Τύπος, ούτε τι θα πει εθελοντική προσφορά των μελών του ΚΚΕ προς το Κόμμα τους.
Η κυρία, λοιπόν, με άρθρο της στην ιστοσελίδα της «Συσπείρωσης Δημοσιογράφων» (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ) καλεί την ΕΣΗΕΑ «να μην κλείσει τα μάτια», καθώς «ειδησεογραφία σημαίνει επαγγελματίες δημοσιογράφοι, σε καμία περίπτωση εθελοντές, δηλαδή μη αμειβόμενοι» και χαρακτηρίζει

Πλάνα από την εντυπωσιακή πορεία του ΚΚΕ καθώς περνά μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία.




Με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη και στη συνέχεια στην ισραηλινή πρεσβεία ολοκληρώνεται σήμερα ο τριήμερος εορτασμός για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Παρακολουθήστε μέσα από τον «902.gr» σε συνεχή ενημέρωση την εξέλιξη της πορείας στην Αθήνα, καθώς και των συγκεντρώσεων σε άλλες πόλεις της χώρας.

Πολυτεχνείο


Το Πολυτεχνείο και η 17η του Νοέμβρη, για τους περισσότερους, για τις γενιές τις παλιότερες αλλά και τις δικές μας, που δεν έζησαν το «γύψο», είναι το ορόσημο. Εκείνο το βράδυ, εκείνες τις τρεις μέρες, εκείνες τις στιγμές, ο πρωτοκαπετάνιος Αρης και ο Κολοκοτρώνης μαζί, ο ΕΛΑΣίτης και ο μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, χέρι χέρι με τον κλέφτη και τον αρματολό, παρέδωσαν τη σκυτάλη των ανεκπλήρωτων ονείρων, των αδικαίωτων οραμάτων, των ματοβαμμένων αγώνων σε κείνους, που συνέχισαν να κρατάνε τις σημαίες ψηλά.
*
Το Πολυτεχνείο έγινε η ελπίδα και ο όρκος, ο πόθος

Ο Φούχτελ και οι 1.000 εργαζόμενοι ...


H δήλωση του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χ. Φούχτελ: «Οσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1.000 άτομα», προβλήθηκε από τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης με στόχο να δικαιολογηθεί η απόφαση της κυβέρνησης για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις στους δήμους. Για να περάσουν τη λογική των «βολεμένων εργαζομένων που δεν δουλεύουν» και των «εργαζομένων που κάθονται και δεν κάνουν τίποτα» και να ενισχύσουν την αντεργατική προπαγάνδα.
Ποια είναι η πραγματικότητα;
Στη Γερμανία οι δήμοι τα τελευταία χρόνια - και κυρίως από το 2009 και μετά - έχουν παραχωρήσει σε ιδιώτες: Υδρευση, Διαχείριση απορριμμάτων, Ενέργεια, Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, Σχολεία, Παιδικούς Σταθμούς, Διαχείριση Πάρκων, Υποδομές αναψυχής - αθλητισμού - πολιτισμού.
Αρα, χιλιάδες εργαζόμενοι πετάχτηκαν στο δρόμο αφού δεν είχαν λόγο ύπαρξης.

Σκονισμένα επετειακά μηνύματα


Είναι συνηθισμένο σε κάθε επέτειο του Πολυτεχνείου να υμνείται γενικά η δημοκρατία, «λησμονώντας» τον ξεκάθαρο αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της εξέγερσης. Σε κάτι τέτοια επετειακά μηνύματα ειδίκευση έχει η αυτονομαζόμενη «υπεύθυνη Αριστερά». Παρακολουθήστε φρασεολογία στο επετειακό μήνυμα της Δημοκρατικής Αριστεράς:
«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί πάντα μια μεγάλη δημοκρατική παρακαταθήκη για τους αγώνες του λαού και της νεολαίας». 
Συμπέρασμα: Μιλάνε για παρακαταθήκη αυτοί που συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση που βρίσκεται απέναντι

Να προετοιμαστούμε για μακρόχρονο σκληρό ταξικό αγώνα

Τα πρώτα συμπεράσματα και τις εκτιμήσεις από τις πρόσφατες απεργιακές μάχες συζήτησε στη χτεσινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η οποία εκτίμησε πως χρειάζεται σε κάθε τόπο δουλειάς και σε κάθε εργοστάσιο να δυναμώσουν οι ταξικοί αγώνες.
Οπως τονίζεται στην απόφαση (σ.σ. η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στον αυριανό «Ρ») είναι απαραίτητο «να δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων, να χειραφετηθούν οι εργάτες και οι εργάτριες από την επιρροή και τις θέσεις της εργοδοσίας, να αντιπαλέψουν αντιλήψεις που τους βάζουν στην άκρη, πως άλλοι θα νοιαστούν γι' αυτούς, από τα κόμματα του συστήματος έως τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, αρκετών Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων. Για να γίνει το κίνημα αξιόμαχο και εξοπλισμένο στον αγώνα κατά των μονοπωλίων, απαιτείται σήμερα πλατιά λαϊκή συστράτευση. Μαζική ένταξη και δράση στα σωματεία, στους συλλόγους αυτοαπασχολουμένων, στους αγροτικούς συλλόγους, στις Λαϊκές Επιτροπές και στις Επιτροπές Αγώνα».