Σελίδες

30 Οκτ 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ Με μοχλό τους φασίστες υπερασπίζεται το σύστημα

Προειδοποιεί τους «εταίρους» του στην ΕΕ για «κοινωνική όξυνση», συνδέοντάς την με «διεύρυνση της επιρροής του νεοναζισμού»

Το αντιλαϊκό «ευρωπαϊκό κεκτημένο»υπερασπίστηκε από το Παρίσι ο Αλ. Τσίπρας,ισχυριζόμενος ότι η πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι παρέκκλιση!
Με θολές διακηρύξεις, που χαϊδεύουν τα αυτιά της Ευρωενωσιακής πλουτοκρατίας επανέλαβε τα περί «κοινωνικής συνοχής» που βρίσκεται σε κίνδυνο στην ΕΕ, λέγοντας ότι δημιουργούνται «συνθήκες κοινωνικής όξυνσης και επέλασης, διεύρυνσης της επιρροής του νεοναζισμού, του εθνικισμού που μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνους δρόμους όλη την Ευρώπη»!
Ούτε λίγο ούτε πολύ, προβάλλοντας τον κίνδυνο της «κοινωνικής συνοχής» από τους φασίστες, που αξιοποιούνται από το σύστημα για να τσακίσει το κίνημα, υπερασπίζεται το σάπιο αστικό σύστημα, υπονομεύοντας τους αγώνες του λαού, που αναπτύσσονται στο έδαφος της όξυνσης της ταξικής πάλης. Και τα λέει αυτά απευθυνόμενος στην ΕΕ, στο έδαφος της οποίας ποινικοποιούνται τα σύμβολα του κομμουνισμού και αποδίδονται τιμές ήρωα σε συνεργάτες των Ες Ες.

Με αφορμή τα εκλογικά αποτελέσματα σε Τσεχία και Ουκρανία


Πριν λίγες μέρες, στις 12-13 Οκτωβρίου 2012, διεξάχθηκαν περιφερειακές εκλογές στην Τσεχία, μια χώρα με πείρα των “δεινών” που προκάλεσε ο κομμουνισμός! Εκεί λοιπόν, το Κομμουνιστικό Κόμμα αναδείχθηκε σε δεύτερο κόμμα, λαμβάνοντας 20,43% (το 2008 είχε λάβει 15,03%).
Στην Ουκρανία όπου ο λαός έζησε επίσης τα “κακά του κομμουνισμού”, καθώς η Ουκρανική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία ήταν τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας (ένα κόμμα που υπερασπίζεται την ΕΣΣΔ, ασκώντας κριτική στις παρεκτροπές της από τις λενινιστικές αρχές), στις πρόσφατες εθνικές εκλογές της 28ης Οκτωβρίου 2012, πέτυχε σπουδαία εκλογική νίκη, υπερδιπλασιάζοντας τα ποσοστά του, λαμβάνοντας 13.98% (το 2007 είχε λάβει 5.39%)! Να σημειώσουμε εδώ, πως σε έρευνα που είχε γίνει από το Κέντρο Ερευνών Pew στην Ουκρανία, το 62% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι στον καπιταλισμό η ζωή είναι χειρότερη, απ’ ότι στον σοσιαλισμό.

"Η διαπραγμάτευση και οι «κόκκινες γραμμές»"


Σε ανακοίνωση* που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναφέρει: «Ολοκληρώσαμε σήμερα τη διαπραγμάτευση για τα μέτρα και τον Προϋπολογισμό. Κάναμε ότι ήταν δυνατόν. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου.

» Πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή... Εφόσον εγκριθεί η συμφωνία αυτή και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Και θα βγει από την κρίση.

» Πέρα από τη συμφωνία, ήδη προσπαθώ να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα από 31 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να υπάρξει αισθητό αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία. 

»Το πρόβλημα από δω και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο… Το πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο: τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος. 

Προκλητικές φοροαπαλλαγές σε ορίζοντα δεκαετιών!


Κρατικομονοπωλιακές ρυθμίσεις για τη σωτηρία του τραπεζικού κεφαλαίου
Οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, οι όροι της μοιρασιάς του πακτωλού με τις διακρατικές ενισχύσεις από τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, τα οποία και φορτώνουν στις λαϊκές πλάτες, ήταν στην ατζέντα της χτεσινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών.
Με τις νέες κρατικομονοπωλιακές ρυθμίσεις καθιερώνουν το λεγόμενο «αναβαλλόμενο φόρο», το δικαίωμα των τραπεζικών ομίλων να απαλλάσσονται από κάθε φόρο, προκειμένου έτσι να αναπληρώσουν την εμφανιζόμενη χασούρα τους από το «κούρεμα» του κρατικού χρέους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο «αναβαλλόμενος φόρος» θα ισχύσει για την επόμενη 30ετία!!!
Συγκεκριμένα :
1) Το φορολογικό όφελος από τη μελλοντική τους κερδοφορία θα το εμφανίσουν στα λεγόμενα εποπτικά κεφάλαια των ισολογισμών τους, προκειμένου έτσι να

Βενιζέλος...


«Να τι σημαίνει θράσος των κυβερνώντων:
Να ρητορεύουν ασυστόλως πατώντας στα ερείπια μιας χώρας που οι ίδιοι δημιούργησαν δηλώνοντας από πάνω και "εξουθενωμένοι" για το "πατριωτικό" τους επίτευγμα.
Να επιδίδονται σε "κρίσεις μεγαλείου"και να ασελγούν με ύφος βαρύγδουπο κατά του κοινού νου.
Να παριστάνουν τους "σωτήρες" την ώρα που βυθίζουν την κοινωνία στην καταστροφή και την απόλυτη χρεοκοπία.
Να μετέρχονται τον έσχατο ποπουλισμό, τον πιο χυδαίο λαϊκισμό, εμφανιζόμενοι σαν "συμπάσχοντες" των εργατών και των συνταξιούχων, την ώρα που κόβουν τους μισθούς των εργατών και πετσοκόβουν τις συντάξεις των συνταξιούχων.

Ποινική δίωξη για τα βασανιστήρια Δένδια


Με αναφορά του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο τακτικός ανακριτής Κ. Πρωτονοτάριος, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση των 15 συλληφθέντων της αντιφασιστικής πορείας που οι συνήγοροί τους κατήγγειλαν ότι βασανίστηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΑΔΑ) από αστυνομικούς, ζητά την ποινική δίωξη των αστυνομικών της ομάδας «Δέλτα» για κακούργημα. 
Οι συνήγοροι είχαν κάνει σοβαρές καταγγελίες ότι οι συλληφθέντες, ξυλοκοπήθηκαν και καθυβρίστηκαν στη ΓΑΔΑ, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση και ηλεκτρονικού όπλου. Επίσης, ότι οι άνδρες της ομάδας «Δέλτα», τράβαγαν φωτογραφίες και βίντεο «απαθανατίζοντας» τα όσα έκαναν.
Επιπλέον, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που είδαν τη δημοσιότητα, εκτός από τη «βαριά σωματική βλάβη διά θλώντος - αμβλέος οργάνου προκληθείσης» κάνουν λόγο και για τραυματισμό που ταιριάζει με αυτόν που προκαλείται από ηλεκτρονικό όπλο (Taser),

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ: Ψάχνουν το «κανάλι» για ψήφιση και εφαρμογή του πακέτου

Στη διά πυρός και σιδήρου ψήφιση και υλοποίηση του συνόλου των μέτρων που κάνουν κόλαση τη ζωή του λαού για να θωρακιστεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων προχωρά σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ) η κυβέρνηση, ενώ κορυφώνονται το αποπροσανατολιστικό σίριαλ και ο εμπαιγμός γύρω από τα εργασιακά.
Η υπερψήφιση του συνόλου των μέτρων και των φιλομονοπωλιακών «διαρθρωτικών αλλαγών» σε ένα άρθρο πριν από τη σύνοδο του Γιούρογκρουπ, στις 12 του Νοέμβρη, είναι «ένα το κρατούμενο» για την κυβέρνηση, όπως επιβεβαιώθηκε από τις αλλεπάλληλες συσκέψεις που έγιναν το τριήμερο που μας πέρασε στο Μέγαρο Μαξίμου. Από κει και πέρα, οι κυβερνητικοί εταίροι επιδίδονται σε διάφορους χειρισμούς με βασικό στόχο τον επιμερισμό του πολιτικού κόστους και την ενσωμάτωση των λαϊκών αντιδράσεων.
Την ίδια στιγμή, η εικόνα «εμπλοκής» που παραμένει γύρω από τα εργασιακά,

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την «επανίδρυση» του κινήματος


Είναι γεγονός ότι έχει ήδη ξεκινήσει, από τις εκλογές, η προσπάθεια αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος. Είναι επίσης γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σ' αυτήν την επιδίωξη των αστών, ως ο άλλος «κεντροαριστερός» πόλος. Στις εκλογές, ο πόλος του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύθηκε με οργανωμένη μαζική μετακόμιση οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής μεγάλο μέρος του στελεχικού δυναμικού ιδιαίτερα από το δημόσιο τομέα, τις πρώην ΔΕΚΟ, το τραπεζικό σύστημα, αλλά και τον κρατικό μηχανισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει για τα καλά σ' αυτήν τη μάχη των αστών για τη δημιουργία ενός νέου δίπολου στο αστικό πολιτικό σκηνικό. Αυτό φαίνεται ακόμη πιο ανάγλυφα με τις διεργασίες στο συγκεκριμένο χώρο για τη διαμόρφωση του «νέου» κόμματος, όπως λένε, αλλά και από το στίγμα που δίνουν και στο πολιτικό επίπεδο και στο κοινωνικό, να διαμορφώσουν πλαστές διαχωριστικές γραμμές που δε διαφέρουν καθόλου από την ανάλογη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ στις δεκαετίες του '70 και του '80, όπως το

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Τα «μαξιλαράκια» της νέας σοσιαλδημοκρατίας στο κίνημα σε ρόλο συκοφάντη


Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δημόσιο και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ εξέδωσαν ενημερωτική ανακοίνωση για τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 25 Οκτώβρη.
Πρόκειται για μια ανακοίνωση άκρως συκοφαντική απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τα πιο απύθμενα, τα πιο ανείπωτα ψέματα.
Είναι μια ανακοίνωση που, εν ολίγοις, χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο χώρο.
Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ισχυρίζονται πως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ «υπερψήφισαν μαζί με την ΠΑΣΚΕ το πλαίσιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ».
Πρόκειται για τεράστιο ψέμα. Ποτέ, μα ποτέ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν έχουν ψηφίσει το διεκδικητικό πλαίσιο ή το πολιτικό σκεπτικό της ΑΔΕΔΥ όπως και της ΓΣΕΕ. Πλαίσιο στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει ψηφιστεί. Είναι όμως αυτό που ψηφίστηκε από όλες τις άλλες δυνάμεις μετά από πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, όταν αναγνώρισαν την καπιταλιστική κρίση ως κρίση χρέους και συναποφάσισαν να συγκροτηθεί η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) για το πόσο από το χρέος (της πλουτοκρατίας) είναι νόμιμο και πόσο παράνομο, και πόσο από αυτό θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι!!!