Σελίδες

29 Οκτ 2012

Το κόψιμο μιας "απρόθυμης" εκπομπής- Η Δημοκρατία "πολυτέλεια" που πρέπει να κοπεί

Δεν χρειάζεται να το σκεφτεί κανείς πολύ για να καταλάβει ότι το κόψιμο της πρωινής εκπομπής του Κ.Αρβανίτη και της Μ.Κατσίμη είναι καθαρή πολιτική δίωξη.
Και μόνο βλέποντας την εκπομπή που ουσιαστκά τους εξόρισε στη ζώνη 6-8πμ από τη ζώνη 8-10πμ το καταλαβαινει. Πηραν την καλύτερη πρωινή εκπομπή και την αντικατέστησαν με μια αδιάφορη δεξιά νεοδημοκρατική σούπα για ευνόητους λόγους.
Στη συνέχεια εκτός από την εξορία στη ζώνη του λυκόφωτος, κάποιοι λένε πως  άρχισε κι ένας πόλεμος που μπορεί να μη βγήκε παραέξω αλλά μαινόταν, προκειμένου να αναγκαστεί ο Κ.Αρβανίτης να παραιτηθεί.
Τέλος ήρθε το κόψιμο με αφορμή δήθεν τα σχόλια των 2 παρουσιαστών για τον κ.Δένδια.

Όλο αυτό το σκηνικό έχει καθαρά σημάδια αντιδημοκρατικής εκτροπής και δείχνει τι πρόκειται να ακολουθήσει όχι μόνο στην ενημέρωση, αλλά και αλλού. Ο δρόμος αυτός , η κατηφόρα που έχουν πάρει οι εξελίξεις, δεν μπορεί παρά να έχει σαν μόνιμο φωτισμό και σήμανση φαινόμενα σαν κι αυτά.

Ψυχή, αποφασιστικότητα και αδιαλλαξία απέναντι στον ταξικό αντίπαλο για την υπεράσπιση της ζωής μας, για το μέλλον που μας αξίζει



Η επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, τα κόμματά του και οι διεθνείς οργανισμοί του απέναντι στην εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία περνάει σε φάση νέας κλιμάκωσης. Το αντιλαϊκό σφαγείο δεν έχει πιάσει ακόμη πάτο. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η οικονομική κρίση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος έχει ακόμη δρόμο. Δεν έχουμε δει ακόμη τίποτα.
Σειρά το επόμενο διάστημα παίρνει ο νέος προϋπολογισμός, με καταιγισμό αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων και έπεται συνέχεια. Το κεφάλαιο έχει ανάγκη από την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, την ένταση της εκμετάλλευσης για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του, για να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στο λαό. Κατακτήσεις δεκαετιών ανατρέπονται μέσα σε ένα βράδυ.

Το CD της Λαγκάρντ …βρέθηκε!

Δεν ήταν usb, δεν ήταν σκληρός δίσκος!

Τα λαγωνικά του “Ο” έκαναν πάλι το θαύμα τους! Κατάφεραν να ξετρυπώσουν το περιβόητο CD που έδωσε η Κ. Λαγκάρντ στο Γ. Παπακωνσταντίνου και σας το παρουσιάζουν σε παγκόσμια αποκλειστικότητα! 
Όπως αποδείχθηκε βέβαια, το CD δεν είχε μέσα λίστα αλλά… playlist! 
Πρόκειται για μια επιλογή τραγουδιών που ακούγονται στις συνεδριάσεις κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Οι επιτυχίες που περιέχονται στο CD είναι…

Μου ‘φαγες όλα τα μεροκάματα…

Γκρέμιστα, όλα γκρέμιστα

Πάρτα όλα, πάρτα όλα μισθούς και επιδόματα…

Κόπηκε από την ΕΡΤ η εκπομπή των Αρβανίτη – Κατσίμη

Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης του τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ από αύριο και μέχρι νεωτέρας οι παρουσιαστές της "ΠΡΩΙΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ", Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη "κόβονται" από την εκπομπή.
Ο λόγος ήταν ο παρακάτω διάλογος μεταξύ των δύο παρουσιαστών:

Μ. Κατσίμη. …Και βγήκαν και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους 15 που συνελήφθησαν και έγραφε η Guardian και
που ήθελε ο κ. Δένδιας να κάνει στην Guardian μήνυση
Κ. Αρβανίτης. Δεν έκανε μήνυση;
Μ. Κατσίμη. Δεν έκανε γιατί τα πορίσματα δείχνουν ότι όντως είναι κακούργημα.
Κ. Αρβανίτης. Και θα παραιτηθεί τώρα;
Μ. Κατσίμη. Δε νομίζω ότι θα παραιτηθεί. Πάντως ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε – σαν να ήξερε τα πορίσματα, που αυτό κανονικά δε γίνεται - που από τη μία έιναι καλό ότι δεν τα ήξερε τα πορίσματα, αλλά από την άλλη πώς πας και το λες αυτό;
Κ. Αρβανίτης. Και τώρα τι θα γίνει; Θα πει συγνώμη;

Κανένας εκτός μάχης, κανένας χωρίς προσφορά στην Οικονομική Εξόρμηση


ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ πριν και την τυπική έναρξη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης. Η προετοιμασία στα καθοδηγητικά όργανα και στις ΚΟΒ ολοκληρώνεται.
Επιβεβαιώνεται κυρίως από την πείρα μεγάλων Κομματικών Οργανώσεων ότι η συζήτηση ήταν καλά προετοιμασμένη, αξιοποίησε την πείρα προηγούμενων Οικονομικών Εξορμήσεων, ανέδειχνε τις δυσκολίες, κατέληγε πιο συγκεκριμένα για το τι πρέπει να πάρει υπόψη της κάθε Κομματική Οργάνωση, κάθε σύντροφος.
Ολη αυτή η προσπάθεια αποτελεί καλή βάση, δημιουργεί προϋποθέσεις για να δοθεί πιο αποτελεσματικά η μάχη.
Ομως, από μόνη της δε φτάνει, αν δεν ψάξουμε βαθύτερα και δεν εντοπίσουμε γιατί, σε προηγούμενες Οικονομικές Εξορμήσεις, ενώ το πανελλαδικό πλάνο υπερκαλύφθηκε, ορισμένες Κομματικές Οργανώσεις δεν κατάφεραν να καλύψουν το δικό τους πλάνο.
Βασική αιτία αυτής της καθυστέρησης δεν ήταν τόσο τα κενά και οι αδυναμίες της προετοιμασίας - που και αυτά έπαιξαν ρόλο - όσο η δυσκολία των καθοδηγητικών οργάνων να βοηθήσουν και κυρίως καθημερινά να ελέγξουν την πορεία υλοποίησης του σχεδίου κάθε κομματικού κρίκου.
Να παρεμβαίνουν ουσιαστικά, ώστε να «σπρώξουν» εκεί που εμφανιζόταν στασιμότητα, που οι ρυθμοί έπεφταν, που τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονταν αποφασιστικά και με ριζικό τρόπο.

Η Σούδα είναι «μαγνήτης» του πολέμου

Μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, ο Ελισαίος Βαγενάς σημείωσε: «Οι κομμουνιστές θεωρούμε την ταξική πάλη ως την κινητήρια δύναμη κάθε κοινωνικής εξέλιξης! Ωστόσο, δεν πρέπει να αμελούμε πως η ταξική πάλη πρέπει να αντιμετωπίζεται ολοκληρωμένα κι αυτό συμβαίνει σ' εκείνο το βαθμό που παίρνονται υπόψη και τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, των διεθνών εξελίξεων, τα οποία βρίσκονται σε άμεση αλληλεξάρτηση και με τις εξελίξεις στο εσωτερικό της κάθε χώρας.(...)
Το έργο μας αυτό δεν είναι, βέβαια, καθόλου εύκολο, γιατί, όπως έγραφε ο Β. Ι. Λένιν, ο ηγέτης της Οχτωβριανής Επανάστασης, της οποίας τα 95 χρόνια θα τιμήσουμε σε λίγες μέρες, στις 7 του Νοέμβρη: "Η άγνοια από μέρους των μαζών του πληθυσμού της εξωτερικής πολιτικής είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη από την άγνοια στον τομέα της εσωτερικής πολιτικής... Η εξαπάτηση των λαϊκών μαζών όσον αφορά τις "υποθέσεις" της εξωτερικής πολιτικής έχει οργανωθεί αριστοτεχνικά (...) Εκατομμύρια αντίτυπα των αστικών εφημερίδων χύνουν παντού το δηλητήριο της απάτης" (Β. Ι. Λένιν. "Η εξωτερική πολιτική της ρωσικής επανάστασης", "Απαντα", τ. 32, σελ. 335).

Η «ανταγωνιστικότητα» και οι απολύσεις της «Φορντ»


Τα «αγαθά» της ανταγωνιστικότητας καλούνται να απολαύσουν οι εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία του Βελγίου, της Βρετανίας και της Ιταλίας. 
Μέσα σε δύο μέρες έγινε γνωστό ότι η «Ford» κλείνει τα εργοστάσιά της στο Γκενκ του Βελγίου (4.300 εργαζόμενοι), στο Ντάγκεναμ (1.000 εργαζόμενοι) και το Σαουθάμπτον (500 εργαζόμενοι) της Βρετανίας. 
Την περασμένη Πέμπτη, εξάλλου, η διοίκηση της ιταλικής «Fiat» ανακοίνωσε την απόλυση 2.000 εργαζομένων του εργοστασίου Πομιλιάνο Ντ΄ Αρκο, έξω από τη Νάπολη.
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ των εργαζομένων που θα χάσουν τη δουλειά τους είναι πολύ μεγαλύτερος, αν ληφθεί υπόψη ότι μαζί με τα συγκεκριμένα εργοστάσια θα

Ο Ιωάννης Μεταξάς και το «Κοινωνικό Κράτος»

Οι απόγονοι του φασισμού - ναζισμού, της 4ηςΑυγούστου και της δικτατορίας του 1967, η «Χρυσή Αυγή» (ΧΑ), ο ΛΑ.Ο.Σ. κ.ά. πολλές φορές, με ιστορικές αναδρομές σε περιόδους των προγόνων τους, επιδιώκουν να δώσουν στις πολιτικές τους προτάσεις για την «εθνική ανάπτυξη» της χώρας ιστορικό προηγούμενο εφαρμογής και αποτελεσματικότητας.
Μια τέτοια αναφορά αναρτήθηκε πρόσφατα στο σάιτ της ΧΑ, με τίτλο: «Η καθιέρωση του κοινωνικού κράτους τότε και η ολοκληρωτική αποδόμησή του σήμερα». Εκτός από το θαυμασμό των φασιστοειδών στον Βίσμαρκ («θεμελιωτής του μοντέρνου κοινωνικού κράτους θεωρείται ο Γερμανός καγκελάριος Οττο φον Βίσμαρκ (1815-1898)»), μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Στην πατρίδα μας, πρωτεργάτης του κοινωνικού κράτους υπήρξε ο Ιωάννης Μεταξάς».
Το «κοινωνικό κράτος» και η «κοινωνική μεταρρύθμιση» για τα οποία υπερηφανευόταν ο δικτάτορας, με τα ίδια επιχειρήματα και μέτρα που αράδιασαν στο σάιτ τους οι απόγονοί του είναι: το 8ωρο, οι συλλογικές συμβάσεις, η λειτουργία του ΙΚΑ, η καταπολέμηση της ανεργίας, η ρύθμιση των αγροτικών χρεών κ.ά.