Σελίδες

17 Οκτ 2012

ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ




Παιδιά σηκωθείτε - Μαρία Δημητριάδη.

Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους
γυναίκες και άντρες με όπλα στους ώμους

Διδάσκουν στα παιδιά να υποτάσσονται


Οποιος αγωνίζεται βαφτίζεται «ταραξίας», όπως έγινε σε ΙΕΚ του Λεκανοπεδίου
Μέρος της σχεδιασμένης παρέμβασης που γίνεται στις επαγγελματικές σχολές ώστε οι αυριανοί εργάτες (που στην πλειοψηφία τους ήδη έχουν βγει στη μάχη για το μεροκάματο) να μένουν μακριά από τους αγώνες και την οργάνωση είναι η δράση κάποιων διευθυντών σε Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) και ΙΕΚ, που έχουν βαλθεί να διδάξουν στους νέους την υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική. Οι νέοι και οι νέες της μαθητείας ακούνε πως είναι μαθητές και όχι εργαζόμενοι, επομένως δεν έχουν δικαίωμα να απεργούν, δεν πρέπει να ασχολούνται με τα σωματεία και το ΠΑΜΕ, πως δεν πρέπει να παραπονιούνται για τα μεροκάματα των 18 ευρώ, αλλά να είναι και ευχαριστημένοι που ο εργοδότης τους δέχεται ως μαθητευόμενους. Αντίστοιχα, η νεολαία στις σχολές κατάρτισης μαθαίνει πως δεν μπορεί να διεκδικεί δημόσια και δωρεάν μόρφωση σήμερα, όπως δεν μπορεί να παλεύει για δουλειά με δικαιώματα αύριο.
Ενα παρόμοιο «μάθημα» παρέδωσε ο διευθυντής στους σπουδαστές του ΙΕΚ της Ηλιούπολης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό της εξουσίας των μονοπωλίων και της λυκοσυμμαχίας τους.


Συνήγορος της ΕΕ η «Αυγή»
«Συνεχίζεται η στοχοποίηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης από το ΚΚΕ». Με την πρόταση αυτή ξεκινά η χτεσινή «Αυγή» το ρεπορτάζ για τις προχτεσινές παρεμβάσεις του Κόμματος σχετικά με τα εργασιακά, το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του χρέους και την απόφαση για πώληση ληγμένων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ. 
Η επιλογή των λέξεων δεν είναι τυχαία. 
Αβίαστα, η πρόταση αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ΕΕ είναι αθώα και το ΚΚΕ αδίκως τη στοχοποιεί. 
Αναμενόμενο απ' την «Αυγή» και τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν χάνουν ευκαιρία να ξεπλύνουν την ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία από κάθε «αμαρτία» και να την εμφανίζουν σαν άσπιλη και αμόλυντη στα μάτια του λαού. 

Κρίσιμη απεργιακή μάχη


Η αυριανή πανεργατική πανελλαδική απεργία έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την εργατική τάξη, για τα συμφέροντα της λαϊκής οικογένειας. 
Παρά τις οξύτατες αντιθέσεις για το ποια μερίδα του κεφαλαίου θα υπερισχύσει στο μεταξύ τους ανταγωνισμό, συγκυβέρνηση - τρόικα - μονοπώλια συνεργάζονται άψογα στην ένταση της ολομέτωπης αντεργατικής επίθεσής τους. Τα μέτρα που βρίσκονται προ των πυλών είναι συντριπτικά για τους εργαζόμενους και επιβάλλουν ένα σύγχρονο εργασιακό κολαστήριο φτώχειας: Κατάργηση Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και νομοθέτηση του κατώτατου μισθού από την εκάστοτε κυβέρνηση. Κατάργηση τριετιών και όλων των επιδομάτων που προβλέπουν οι συμβάσεις. Συντάξεις πείνας. Δουλειά 13 ωρών τη μέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς πληρωμή υπερωριών. Μείωση εργοδοτικών εισφορών, μείωση στο 50% του ποσού αποζημίωσης για απολύσεις.
Το παραπάνω πακέτο μέτρων αποτελεί την προμετωπίδα της πολιτικής που

Το παίζουν ανήξεροι!


Σαν «εμμονές» της τρόικας και«πρόσθετες απαιτήσεις των δανειστών» επιχειρούν να εμφανίσουν τη δρομολόγηση των νέων εργασιακών ανατροπών στον ιδιωτικό τομέα και τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων οι ηγεσίες των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και οι υπουργοί της συγκυβέρνησης. Με τη συνδρομή των αστικών ΜΜΕ επιχειρείται ταυτόχρονα να παρουσιαστεί μια δήθεν «καθολική αντίδραση» της κυβέρνησης στην επιβολή των αντεργατικών μέτρων και στις «πιέσεις» της τρόικας. Πίσω από το σκηνικό που στήνουν ξανά οι εταίροι της συγκυβέρνησης, επιχειρούν να κρύψουν ότι τα μέτρα είναι προαποφασισμένα και συμφωνημένα στα πλαίσια της ΕΕ. Ειδικότερα για την περίπτωση της Ελλάδας έχουν εγκριθεί και ψηφιστεί μέσω και του δεύτερου μνημονίου.
Στη σελίδα 518 του μνημονίου σημειώνεται: «Εως το τέλος Ιουλίου 2012 θα καταρτιστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η πρόταση θα στοχεύει στην αντικατάσταση του ύψους των μισθών που ορίζονται στην ΕΓΣΣΕ με ελάχιστο ύψος μισθού νομοθετημένο από την κυβέρνηση σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».

Να «νεκρώσει» αύριο κάθε τόπος δουλειάς!


Δράση μέχρι τελευταία στιγμή, να «σπάσει» η παραπλάνηση και η τρομοκρατία

 «Ολοι στον αγώνα, όλοι στην Ομόνοια την Πέμπτη το πρωί. Να νεκρώσουν τα πάντα, να σταματήσουν οι μηχανές, να κλείσουν μαγαζιά, να παραλύσει η χώρα. Να βουλιάξει κάθε πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία»...
Με αυτό το σύνθημα ξεκίνησαν χτες από τον πεζόδρομο της Εθνικής Αντίστασης, δυνάμεις της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου, πραγματοποιώντας κινητοποίηση - κάλεσμα του λαού στην πανεργατική - πανελλαδική απεργία. Πραγματοποίησαν εξόρμηση στα καταστήματα, στις καφετέριες, μοίρασαν το υλικό της απεργίας του ΠΑΜΕ στους κατοίκους της περιοχής. Κάλεσαν το λαό να δώσει αγωνιστική απάντηση και να αποκρούσει τους εκβιασμούς κυβέρνησης εργοδοσίας και να ξεπεράσουν την τρομοκρατία. Να μετατρέψουν το φόβο τους σε συνειδητή πάλη ανατροπής αυτής της βάρβαρης πολιτικής που εξαθλιώνει τη ζωή τους.
Αντίστοιχες παρεμβάσεις έγιναν χτες σε πολλές λαϊκές γειτονιές της Αττικής, αλλά και της Θεσσαλονίκης.
Η δράση για την επιτυχία της αυριανής απεργίας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τελευταία στιγμή, ενάντια στην προσπάθεια να συναινέσει ο εργαζόμενος λαός στη σφαγή του, μέσα από την παραπλάνηση και την τρομοκρατία.
Οπως σημείωνε και το ΠΑΜΕ στην απεργιακή του ανακοίνωση: 

Ποιοι τους «ποτίζουν»;


«Εχουν γεμίσει οι μετανάστες τα νηπιαγωγεία και οι Ελληνες δεν μπορούν να μπουν στον παιδικό σταθμό. Αυτό τέρμα. Είναι ορισμένα πράγματα που κι εμένα με ενοχλούν όσο εσάς αλλά θα πρέπει να σταματήσουμε την καραμέλα ότι είναι ρατσισμός».
(Αντώνης Σαμαράς, 13/6/2012, «enikos.gr»)
*
Αυτά έλεγε κατά την προεκλογική περίοδο του Ιούνη ο τότε υποψήφιος και νυν πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς (όπως υπενθύμισε η Λώρη Κέζα στο «Βήμα.gr», 12/10/2012).
Mάλιστα, ήταν τόση η τραχύτητα του λόγου του αρχηγού της ΝΔ που έγινε ακόμα και ηλεκτρονικό «πρωτοσέλιδο», όπως στην περίπτωση της ιστοσελίδας «Lifo».
*
Ποιοι, λοιπόν, είναι οι λόγοι και οι παράγοντες που «ποτίζουν» το δηλητηριώδες ναζιστικό σαπρόφυτο στη χώρα μας, που μεταξύ άλλων έφτασε και στο σημείο να ζητά στοιχεία για τα νήπια και τα βρέφη - παιδιά μεταναστών που φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς;
Κάθε άλλο παρά άσχετοι είναι αυτοί οι λόγοι και αυτοί οι παράγοντες με το αστικό σύστημα και με το αστικό πολιτικό εποικοδόμημα.

Εγκληματίες με... Νόμπελ Ειρήνης!


Η ΕΕ είναι αυτή που πρωτοστάτησε στον πόλεμο και στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.
Η γενοκτονία στα Βαλκάνια και το όργωμα του Κοσσυφοπεδίου με τις χιλιάδες δέσμες βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου συντελέστηκαν με πρωταγωνιστές τους «κεντροαριστερούς αστέρες» της ΕΕ, τους Ντ' Αλέμα, Πρόντι, Ζοσπέν, Σρέντερ, Μπλερ κλπ.
*
Η ΕΕ είναι αυτή που πρωτοστάτησε στη σφαγή εναντίον του λαού του Ιράκ.
Στη «Δήλωση» της ΕΕ για την επέμβαση στο Ιράκ, τον Ιούνιο του 2003, διαβάζουμε ότι η εισβολή και η κατοχή, οι δολοφονίες αμάχων και τα αμέτρητα εγκλήματα, αποτελούν πρακτική που - κατά την ΕΕ - έχει στόχο

Το ΠΑΜΕ Καταγγέλλει τα σχέδια πλήρους αποδιοργάνωσης του εργατικού κινήματος


Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας

«Προς την εργατική τάξη
Προς όλα τα σωματεία του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
Προς κάθε τίμιο Συνδικαλιστή
Νέοι κίνδυνοι απειλούν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Με πρόσχημα την απαλλαγή του από την γάγγραινα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού κυοφορείται νέα γενιά εργατοπατέρων. Με πρόσχημα την αναδιάταξη σχεδιάζεται η αποδιοργάνωση και η πλήρης εκτροπή από τον ταξικό του προσανατολισμό.
Σε μια περίοδο που απαιτείται γερή και μαζική οργάνωση στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στους τόπους δουλειάς με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, προτείνεται η διάλυση των πρωτοβάθμιων σωματείων και η μετατροπή τους σε συμβουλευτικά όργανα.