Σελίδες

8 Οκτ 2012

Ανακοίνωση για τη συπλήρωση 45 χρόνων από τη δολοφονία του κομμουνιστή, του επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκουεβάρα

Στις 9 Οκτώβρη συμπληρώνονται 45 χρόνια από τη δολοφονία του κομμουνιστή, του επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκουεβάρα.
Αν και ήταν γιατρός δεν επέλεξε μια «στρωμένη» ζωή για τον ίδιο. Δεν ένιωθε άνετα όταν δίπλα του υπήρχαν φτωχοί, πεινασμένοι, εκμεταλλευόμενοι. Αναζήτησε την αλήθεια και επέλεξε τον αγώνα εναντία στη ταξική αδικία. Ο ίδιος Αργεντινός, ήταν από τους πρώτους αντάρτες στον επαναστατικό αγώνα του κουβανέζικου λαού. Διετέλεσε υπουργός στη σοσιαλιστική Κούβα. Στη συνέχεια βρέθηκε ξανά στο αντάρτικο και στον επαναστατικό αγώνα δίπλα σε άλλους λαούς, μέχρι που η CIA τον δολοφόνησε στη Βολιβία το 1967.

«Όσο ζούσαν οι μεγάλοι επαναστάτες, οι τάξεις των καταπιεστών τους καταδίωκαν συνεχώς και αντιμετώπιζαν τη διδασκαλία τους με την πιο άγρια μανία, με το πιο λυσσαλέο μίσος, (…) Ύστερα από το θάνατο τους γίνονται προσπάθειες να τους μετατρέψουν σε αβλαβή εικονίσματα (…) ευνουχίζοντας το περιεχόμενο της επαναστατικής διδασκαλίας, αμβλύνοντας και εκχυδαΐζοντας την επαναστατική της αιχμή.» Λένιν

Όλοι την Τρίτη στην Ομόνοια στη 1μμ με το ΠΑΜΕ



Ολοι στους δρόμους, ξεσηκωμός!

Με αυτό το σύνθημα, εργατικά συνδικάτα, συνταξιουχικά σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, το ΜΑΣ

Η επίδειξη πυγμής της κυβέρνησης για την απαγόρευση των διαδηλώσεων δε θα περάσει

Η επίδειξη πυγμής που επιχειρεί να δείξει η κυβέρνηση μπροστά στο ερχομό της Μέρκελ στη χώρα μας, για να προστατεύσει τους εκπροσώπους των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, την κερδοφορία τους απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις δεν θα περάσει.

ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΑΠΑΙΤΩ & ΔΙΕΚΔΙΚΩ την κατάργηση των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων

Μπαίνουμε στη διεύθυνση katargisimnimonion.kke.gr  ή km.kke.gr και στηρίζουμε τη μοναδική απόφαση κόμματος που δε λέει ναι μεν αλλά, δεν υποκλίνεται ούτε προσκυνά στους Βιομηχάνους και το πολιτικό προσωπικό τους, δε φοβάται να ορθώσει μέτωπο απέναντι στο μονόδρομο της Ευρωπαικής Ένωσης.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΡΑ
Τσακίζουν τη ζωή μας και εμείς συζητάμε για μερική διαγραφή, για καταγγελία αλλά όχι ακριβώς καταγγελία, για επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων της εξαθλίωσης.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες

Ρε παιδιά, έχει διαβάσει ή έχει ακούσει κάποιος από σας ποια είναι εν τέλει αυτά τα γαμημένα μέτρα που περιλαμβάνει το πακέττο των 11,5 + 3 δισ.; Λέω 11,5 + 3 επειδή -υποτίθεται πως- τα 11,5 αποτελούν απαίτηση της τρόικας προς αναπλήρωση των αστοχιών στην εκτέλεση του προγράμματος διάσωσης και τα άλλα 3 συνιστούν δική μας πρωτοβουλία (τα παίρνουμε από μόνοι μας ώστε να έχουμε καβάντζα σε πιθανές μελλοντικές αστοχίες).

Λοιπόν; Έχετε πάρει χαμπάρι κάτι επίσημο; Συγγνώμη που ρωτάω αλλά η μόνη ενημέρωση που έχω αντιληφθεί είναι οι δημοσιογραφικές πληροφορίες και οι εκτιμήσεις των λογής-λογής δοκησισόφων αναλυτών. Ειδικά αυτές οι "δημοσιογραφικές πληροφορίες" (η προέλευση των οποίων δεν αποκαλύπτεται, λόγω δημοσιογραφικού απορρήτου) με εκνευρίζουν σε σημείο αηδίας. Παλιότερα, επί χούντας, προκειμένου οι δημοσιογράφοι να πλασάρουν μια "πληροφορία" (προσοχή στα εισαγωγικά), ισχυρίζονταν ότι την έμαθαν από "έγκυρους κυβερνητικούς κύκλους". Αργότερα, ο γερο-Καραμανλής δημιούργησε το υφυπουργείο τύπου, ως αρμόδιο επισήμως μεν για την επίσημη ενημέρωση των συντακτών ανεπισήμως δε για την λογοκρισία, οπότε οι "έγκυροι κυβερνητικοί κύκλοι" πέθαναν. Έλα, όμως, που κάθε "σοβαρό" ΜουΜουΕ χρειάζεται το "κάτι παραπάνω", δηλαδή αυτό το κάτι που ξέρω μόνο εγώ και κανένας άλλος...

Κλίμα... θριάμβου

Το γνωστό κόλπο αντιστροφής της πραγματικότητας και πάλι σε λειτουργία.
Η επίσκεψη Μέρκελ, οι συγχωνεύσεις Τραπεζών, η άνοδος του Χρηματιστηρίου, μια αναμενόμενη  ανακοίνωση του Eurogroup που να μιλάει για "πρόοδο" της Ελλάδας, οι περιοδείες Σαμαρά και οι "θετικές" δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων πρέπει να στήσουν ένα σκηνικό "θριάμβου" που να σταθεί ικανοποιητικά απέναντι στην απαίσια αίσθηση που θα δημιουργήσει η ανακοίνωση εντός ολίγου των φρικτών αντιλαικών μέτρων που θα σαρώνουν ό,τι απόμεινε.
Να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι τα πράγματα αλλάζουν, ότι έφτασε η αρχή του τέλους της κρίσης κι έτσι πως αξίζει τον κόπο να κόψουμε άλλο ένα κομμάτι της ζωής μας και να το πετάξουμε στα σκυλιά. Όποιος δεν έχει άλλο κομμάτι να κόψει πρόβλημά του.

Ας ψάξει να βρεί.

Μέχρι που έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι;


Με αφορμή την διαμαρτυρία των εργαζομένων στου Σκαραμαγκά, άνοιξε μία κουβέντα στα κανάλια «για τα όρια της διαμαρτυρίας των εργαζομένων, που έχουν δίκαια αιτήματα». 
Ας δούμε λοιπόν, σύμφωνα με την άποψη των ΜΜΕ, των αστικών κομμάτων (και σε πολλές περιπτώσεις της υπεύθυνης και θεσμικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ), μέχρι που έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι, "οι οποίοι έχουν δίκαια αιτήματα" (μιλάμε λοιπόν για περιπτώσεις όπου ο λαός έχει δημοκρατικά, πλειοψηφικά, αποφασίσει επακριβώς τι θέλει):

-Οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν μακριά από το κέντρο ώστε να μην τους βλέπει κανείς, στη μία λωρίδα του δρόμου, ή καλύτερα κρυμμένοι σε κάποια στοά, και φυσικά σε σημεία αθέατα από τουρίστες, ειδικά σε τουριστικές περιόδους, γιατί είναι μεγάλη προσβολή για μία χώρα να διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι της. Και φυσικά δικαίωμα στις συγκεντρώσεις έχουν μόνο οι Έλληνες: οι μετανάστες είναι δεύτερης κατηγορίας άνθρωποι, χωρίς δικαιώματα.
Το να πεινάνε οι εργαζόμενοι της, να τους κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα, να αυτοκτονούν χιλιάδες άτομα, να μην έχουν οικογενειάρχες να δώσουν γάλα στα παιδία τους, δεν είναι ντροπή.

Φασιστικό ναζιστικό εργαλείο του αστικού πολιτικού συστήματος η «Χρυσή Αυγή»


Η «Χρυσή Αυγή» είναι μια εθνικοσοσιαλιστική ναζιστική φασιστική οργάνωση. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα κείμενά της. Αν και δεν αυτοπροσδιορίζεται ανοιχτά ως εθνικοσοσιαλιστική, ωστόσο προπαγανδίζει κείμενα για τον εθνικοσοσιαλισμό των Γκαίμπελς, Χίτλερ και άλλων. Αυτό προκύπτει επίσης και από τις θέσεις της.
Η επιλογή της να μην αυτοχαρακτηρίζεται ανοιχτά και επίσημα εθνικοσοσιαλιστική αποσκοπεί στο να μπορεί να απευθύνεται και να κερδίζει τμήματα της ευρύτερης δεξιάς και του εθνικισμού που προηγουμένως εντάσσονταν στη ΝΔ και στο ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, και στο κόμμα του Καμμένου σήμερα. Αυτό αποτελεί μια κίνηση τακτικής που ακολουθούν και άλλα ανάλογα κόμματα στην Ευρώπη (π.χ. Γερμανία, NPD) είτε γιατί υπάρχουν νόμοι που απαγορεύουν την ανοιχτή εθνικοσοσιαλιστική προπαγάνδα είτε για να μη στιγματιστούν από την αρνητική εικόνα που υπάρχει σε πλατιά λαϊκά στρώματα για τον εθνικοσοσιαλισμό και τα εγκλήματά του εξαιτίας των ιστορικών εμπειριών σε διάφορες χώρες.
Η «Χρυσή Αυγή» αξιοποιεί τη φασιστική δημαγωγία και θυμίζει αρκετά τις θέσεις αλλά και τις πρακτικές (τάγματα εφόδου κ.ά.) ιδιαίτερα της περιόδου πριν την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία.
Πώς καθορίζουν οι ίδιοι την ιδεολογικοπολιτική τους ταυτότητα, που επιβεβαιώνει αυτή την εκτίμηση:

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει διαπιστευτήρια...


ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ στο «Βήμα» της περασμένης Κυριακής, ο Γ. Σταθάκης, βουλευτής και μέλος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε για το αν το κόμμα του είναι υπέρ του ευρώ ή της δραχμής:«Θεμελιωδώς είμαστε υπέρ της ιδέας της ευρωπαϊκής ενοποίησης και σε οικονομικό και σε πολιτικό επίπεδο (...) Εννοείται όμως ότι, αν η οικονομία συνεχίσει να συρρικνώνεται με τρομακτικούς ρυθμούς, τα πλεονεκτήματα που παράγει το ευρώ μπορεί να αποδειχθούν έωλα και συνεπώς αυτή η συζήτηση παραμένει ενδιαφέρουσα. Στις δεδομένες συνθήκες και τα προηγούμενα χρόνια και τώρα η επιστροφή στη δραχμή συνεπάγεται πάντως τρομακτικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία και σε αυτό συμφωνούν όλοι».
Τι λέει ο Σταθάκης; Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του ευρώ, αλλά λοξοκοιτάει και προς τη δραχμή, αν η κρίση συνεχίσει να βαθαίνει και «τα πλεονεκτήματα που παράγει το ευρώ αποδειχτούν έωλα». Για ποιον; Μα φυσικά για το κεφάλαιο, αφού για το λαό, με ευρώ ή δραχμή είναι δεδομένη η παραπέρα συρρίκνωση μισθών και δικαιωμάτων, όπως αποδεικνύει η αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνεται ενιαία σε Ευρωζώνη και ΕΕ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ότι είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, όσο η

Τα σκαραμάγκια κι οι εξαθλιωμένοι του Σκαραμαγκά...


Τα σκαραμάγκια (και σκαραμάγγια ως γραφή) ήταν πολυτελή βυζαντινά ενδύματα από πανάκριβα υφάσματα εξ ανατολών με σύρμα στην ύφανση και τα έφεραν βεβαίως οι πάμπλουτοι αξιωματούχοι. Οι φέροντές τα ή και οι τεχνίτες που τα έραβαν έφεραν με τον καιρό και το επίθετο Σκαραμαγκάς. Η πρώτη ένδειξη οικογένειας προυχόντων Σκαραμαγκάδων πάει πίσω στο 12ο αιώνα. Υστερα η φαμίλια που καταγράφεται ως χιώτικο κεφάλαιο με άπειρες εφοπλιστικές και εμπορικές οικογενειακές διακλαδώσεις, απ' το Ροστόφ και την Αζοφική ως τη Μασσαλία και το Λονδίνο, είναι προφανές ότι έδωσε στη λωρίδα γης που εμφανίζεται να ενώνεται με το Χαϊδάρι μόλις στο ΦΕΚ του 1935, το ναυπηγικό της τοπωνύμιο. Η λωρίδα γης που σήμερα είναι συνώνυμη της αποβιομηχάνισης της χώρας, της μάστιγας της ανεργίας, της εξάρθρωσης κάθε εργασιακού δικαιώματος στην πράξη, της ανταγωνιστικής αθλιότητας του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου με γκρουπιέρη το ταξικό, ανήκον σε καμιά τρακοσαριά φαμίλιες, κράτος, φέρει και την... ιστορική σφραγίδα που αιτιολογεί πως απαιτείται βυζαντινού επιπέδου μηχανορραφία για να κρίνονται οι επί έξι μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι των ναυπηγείων ως μάγκες και τραμπούκοι, από τους και σήμερα φέροντες σαραμάγκια ενδύματα της εποχής.

Οι Ψαριανοί είναι φίλοι μας


Έρχεται επιτέλους η Μέρκελ. Τώρα που φεύγει το καλοκαίρι και οι τουρίστες που φοβούνταν τις διαδηλώσεις έρχεται η Μέρκελ.
Δεν λέω, με γοητεύει καμιά φορά αυτή η συζήτηση περί κατοχής, περί γερμανοκρατίας και νέου εθνικού ξεσηκωμού για να διώξουμε την αγάμητη που μας μισεί και μας βασανίζει. Όχι ότι δεν υπάρχει μια δόση αλήθειας σε κάποια από όσα λέγονται. Δεν ξέρω λεπτομέρειες για την σεξουαλική της ζωή, όμως το γεγονός ότι η Μέρκελ λειτουργεί σαν εκπρόσωπος του γερμανικού κεφαλαίου και δεν θα δίσταζε να έρθει σε κόντρα με οποιαδήποτε άλλη χώρα για τα… μάτια του είναι αδιαμφισβήτητο. Το γεγονός επίσης ότι η Γερμανία είναι η ισχυρότερη χώρα εντός της κατ’ όνομα ένωσης των 27 είναι επίσης αληθές. Εντός της ΕΕ συγκρούονται διάφορα συμφέροντα με τα γερμανικά να υπερτερούν. Αυτός ο αέρας της ισχύος την έχει καταστήσει λίγο πολύ ως τον τελικό ελεγκτή της Ελλάδας. Άλλωστε η Γερμανία αποφασίζει για το τι θα γίνει στην Ελλάδα και με ποιο τρόπο. Η Γερμανία αποφασίζει σε τελική ανάλυση, για το αν κάνει καλά τη δουλειά της η Τρόικα (εσωτερικού και εξωτερικού που λέει κι ο Αλέξης).