Σελίδες

5 Οκτ 2012

Oμιλίες Θ. Παφίλη και Ν.Καραθανασόπουλου στη Βουλή στις 4/12/2012



ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ


Εργαζόμενες-Εργαζόμενοι,

Νέοι –Νέες

ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ με τα συνδικάτα τις λαϊκές επιτροπές, με το ΠΑΜΕ

ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !
ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας με συλλαλητήρια με απεργίες με κάθε τρόπο πριν από όλα στους τόπους δουλειάς.

 ΟΧΙ στα ψέματα, στα εκβιαστικά διλλήματα και τις απειλές, ότι αν δεν παρθούν τα μέτρα θα καταστραφούμε, ότι τα μέτρα είναι μεν επώδυνα αλλά αναγκαία γιατί σώζουν τους εργαζομένους και την πατρίδα από τα χειρότερα, ενώ του μόνους που σώζουν είναι τους καπιταλιστές και τα αμύθητα  κέρδη τους.

Συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα στη ΝΕΤ FM



Θα θέλαμε ένα πρώτο σχόλιο γι αυτά που συνέβησαν χθες,  στο Πεντάγωνο. Αναφερόμαστε στους απλήρωτους εργαζόμενους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στα όσα ακολούθησαν, γιατί δεν ήταν μόνο αυτά, ήταν και τα όσα ακολούθησαν στα δικαστήρια κλπ.
«Το σχετικά πρωτοφανές είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι αφημένοι κυριολεκτικά στο έλεος, απλήρωτοι, χωρίς καμία διασφάλιση του μέλλοντός τους και με αποφάσεις που εκφράζουν πλήρη ευθύνη κυβερνήσεων. Κοιτάξτε να δείτε, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά δεν είναι απλά ένα εργοστάσιο σε ένα κλάδο που υπέστη τις συνέπειες της κρίσης. Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά υφίστανται προβλήματα και προ κρίσης, είναι συνέπεια και των κατευθύνσεων της ΕΕ που επιβάλει τη μείωση του κλάδου της ναυπηγοεπισκευαστικής στην Ελλάδα, επιλογές εφοπλιστών, προσανατολισμοί στα εξοπλιστικά προγράμματα και παραγγελίες στο εξωτερικό κλπ. Είναι δηλαδή ένας κλάδος που βρίσκεται σε κρίση εδώ και πολλά χρόνια και τώρα έχουμε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Αυτό πρέπει να δούμε και όλα τα άλλα κατά τη γνώμη μας έρχονται σε δεύτερη μοίρα».
Όλα τα άλλα, ποια εννοείτε; Τα χθεσινά.
«Με συγχωρείτε. Είχε κλειστεί ένα ραντεβού με τον υφυπουργό».
Με τον κ. Ελευσινιώτη, στις 10π.μ., μάλιστα.
«Πώς ήταν δυνατόν να πάει μόνο εκπρόσωπος μιας διοίκησης; Έχουν συναντηθεί

Μήπως;

Μας αποκαλούν τρομοκράτες κάθε φορά που διαδηλώνουμε επειδή δεν έχουμε πλέον την δυνατότητα να ταΐσουμε τα παιδιά μας...

Μας χαρακτηρίζουν αδικαιολόγητους όταν φωνάζουμε ότι δεν πάει άλλο...

Μας πλακώνουν στα δακρυγόνα και στα κάθε λογής χημικά κι ύστερα ισχυρίζονται πως αμύνονταν επειδή τάχα επιχειρήσαμε να εισβάλουμε στην ΓΑΔΑ...

Μας μιλάνε για θυσίες ενώ μας εκτελούν δίχως δίκη και με συνοπτικές διαδικασίες...

Μας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να νοιαστούμε για το μέλλον αυτού του τόπου, την ώρα που εμείς κι οι οικογένειές μας δεν έχουμε καν παρόν...

Μας λιβανίζουν με την αδήριτη ανάγκη μεταρρυθμίσεων, ενώ το μόνο που κάνουν είναι απορρυθμίσεις παντού...

Μας κάνουν πλύση εγκεφάλου για το δήθεν σπάταλο κράτος αλλά εξακολουθούν να μοιράζουν δισεκατομμύρια στις τράπεζες...

Ευρωμνημόνια παντού


Η σύναψη μνημονίων όλων των κρατών - μελών της Ευρωζώνης με τις Βρυξέλλες, βάσει των οποίων οι κυβερνήσεις των «17» θα δεσμεύονται για την προώθηση αντιλαϊκών - αντεργατικών μεταρρυθμίσεων, αλλά και την επιβολή δραστικών περικοπών, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και τη διασφάλιση της «δημοσιονομικής πειθαρχίας», θα τεθεί επί τάπητος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 18 - 19 Οκτώβρη. Τη νέα αντιλαϊκή στρατηγική της λυκοσυμμαχίας παρουσίασε με επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, προτείνοντας ταυτόχρονα μέχρι το τέλος του 2012 να έχει διαμορφωθεί το «αρχικό σχέδιο» για την υλοποίησή της.
Με την καπιταλιστική κρίση να βαθαίνει στην Ευρωζώνη, η υπογραφή «νομικά δεσμευτικών προγραμματικών συμφωνιών» μεταξύ των Βρυξελλών και των 17 κρατών - μελών της Ευρωζώνης,

Είναι σάπιο το σύστημα της εκμετάλλευσης...

ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΚΑΙ πάει στη Βουλή η περίφημη «λίστα» με τους έχοντες χρήματα στην Ελβετία. Αντε και τα μαθαίνουμε όλα τα στοιχεία. Αντε και κάθε όνομα βγαίνει στη φόρα καθώς και τα ποσά. Τι ακριβώς θα γίνει μετά;
Θα τους περιφέρουν στην πλατεία Συντάγματος με ...πίσσα και πούπουλα; Θα τους πάρουν τα χρήματα; Θα τους φορολογήσουν μήπως; Οχι βέβαια, τίποτε από όλα αυτά.
Μήπως είναι παράνομο να μεταφέρει κάποιος κεφαλαιοκράτης τεράστια χρηματικά ποσά από το ένα κράτος στο άλλο και μάλιστα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Κάθε άλλο, η «ελεύθερη μεταφορά κεφαλαίων» είναι ένας από τους λόγους που δημιουργήθηκε.

Το δίκιο του εργαζόμενου…


Όπως αναμενόταν μετά την εισβολή των εργαζομένων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στο Πεντάγωνο, ξεκίνησαν οι μοιρολογίστρες από τα παράθυρα, τα site και τα ραδιόφωνα να κλαίνε την αξιοπιστία της πολιτείας που εβλήθη βάναυσα από τους εργαζομένους. «Πρωτοφανές περιστατικό, η κατάληψη του Πενταγώνου», «συνέβη και αυτό», «αν είναι δυνατόν», ήταν μερικά από τα πρώτα σχόλια, χωρίς φαντασία πάντα, των επαγγελματιών τηλεοπτικών αγανακτισμένων και εξοργισμένων. Και για να μην φανεί ότι για άλλη μια φορά είναι εξόφθαλμα κατά μερίδας εργαζομένων που κινητοποιείται, συμπλήρωναν, «με αυτά που κάνουν χάνουν και το όποιο δίκιο έχουν».
Οι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ εργαζόμενοι των ναυπηγείων, έχουν δίκιο και αυτό το δίκιο ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ με τίποτα και ποτέ. Όποια ακρότητα και αν διαπράξουν το δίκιο τους  δεν παύει να υπάρχει και να ζητά εκπλήρωση. Πόσο μάλλον αν δεν διαπράξουν ακρότητα. Διότι η εισβολή σε δημόσιο κτήριο, η κατάληψη του δεν είναι ακρότητα. Είναι συνηθισμένη παγκοσμίως αντίδραση, από ανθρώπους που  βλέπουν τα πάντα κλειστά.

Επικίνδυνες εξελίξεις στη Συρία


Τα πολεμικά επεισόδια στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας είναι άκρως επικίνδυνη εξέλιξη. Το προχτεσινό περιστατικό, όπου όλμος που εκτοξεύτηκε, άγνωστο από ποιον, από το συριακό έδαφος και έπληξε σπίτι σε τουρκικό χωριό, σκοτώνοντας τη μητέρα και τα 4 παιδιά της, ήταν η αφορμή που καιρό ζητούσαν τόσο η Τουρκία όσο και οι άλλοι ιμπεριαλιστές, που κλιμακώνουν εδώ και πολύ καιρό την επέμβασή τους στα εσωτερικά της Συρίας με αιχμή του δόρατος τους αντικαθεστωτικούς που εξοπλίζουν και ενισχύουν. Η Τουρκία έπληξε με πυροβολικό στόχους στη Συρία, προξενώντας δεκάδες νεκρούς στρατιώτες, ενώ το τουρκικό Κοινοβούλιο έδωσε «πράσινο φως» για στρατιωτικές επιχειρήσεις. Τα δε σύνορά της αποτελούν προπύργια όπου ανασυγκροτούνται και εφοδιάζονται οι ένοπλοι Σύροι και άλλοι λεγόμενοι «ισλαμιστές μαχητές», που επιδιώκουν την πτώση του Ασαντ. Το ΝΑΤΟ και όλες οι κυβερνήσεις ιμπεριαλιστικών χωρών έσπευσαν να συμπαρασταθούν στην Τουρκία και να αξιοποιήσουν το περιστατικό για να εντείνουν τις πιέσεις.

Σκαραμαγκάς: Οι «σωτήρες» επί το έργον!


Το 1985 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όταν πήρε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά από το Νιάρχο
- στο πλαίσιο της αμαρτωλής πολιτικής που βαφτίστηκε «κοινωνικοποίηση των προβληματικών» και ισοδυναμούσε με κρατικομονοπωλιακή επιδότηση των κεφαλαιοκρατών -
του πρόσφερε από πάνω και 130 εκατ. δολάρια
*
Η ιστορία της συνεχούς υπονόμευσης, του πλιάτσικου, της συρρίκνωσης και της ιδιωτικοποίησης εξελίχθηκε ως εξής:
***
Μετά το πέρασμα του 51% των μετοχών του ναυπηγείου στην ΕΤΒΑ
(η οποία στην πορεία και μετά από το πρόγραμμα «εξυγίανσης» ύψους 1 τρισ. δραχμών πέρασε στον όμιλο «Σάλλας» έναντι... 250 δισ. δρχ.)
ήρθαν οι «σωτήρες» της αγγλικής πολυεθνικής «Brown & Root».

Τους αξίζει γκρέμισμα


Τι σύμπτωση! Λίγες μέρες μετά την άφιξη νέων στρατιωτικών δυνάμεων άμεσης επέμβασης στην περιοχή μας, μια ρουκέτα στη μεθόριο Συρίας - Τουρκίας δίνει το σήμα για επέμβαση στη Συρία. Δεν ξέρουμε αν είναι η αναγκαία σε τέτοιες περιπτώσεις προβοκάτσια, θυμόμαστε μόνο την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι οι δρόμοι του πετρελαίου χαράσσονται με το αίμα των λαών. Και το άμεσο αίτημα: Καμιά εμπλοκή, να κλείσει η βάση της Σούδας.
***
Την ώρα που στα ψιλά των εφημερίδων γραφόταν η είδηση για τη νομιμότατη αρπαχτή (την παραχώρηση του διεθνούς κέντρου Τύπου σε μια εταιρεία), την ίδια ώρα η διατεταγμένη αστική δημοσιογραφία ανακάλυπτε παραβίαση της νομιμότητας στους εργάτες των ναυπηγείων που διεκδικούσαν το αυτονόητο.
Αυτή η δημοσιογραφία δεν κάνει λάθος στις εκτιμήσεις της. Αυτή η δημοσιογραφία έχει αναλάβει εργολαβικά να καλύψει την ένταση του κρατικού αυταρχισμού, να δικαιολογήσει την κρατική καταστολή που έχει πλέον αναδειχτεί σε κεντρικό στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής, προκειμένου να περάσουν διά πυρός και σιδήρου τα μέτρα που τσακίζουν για γενιές και γενιές την εργατική τάξη.

Ατιμη προπαγάνδα

Οργίασε χτες η αστική προπαγάνδα ενάντια στους εργάτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. 
Με πανομοιότυπη την επιχειρηματολογία των καναλιών, λες και ένας νους την επεξεργάστηκε, απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα η αστική δημοσιογραφία ανακάλυπτε παραβίαση της νομιμότητας από τους εργάτες των ναυπηγείων που διεκδικούσαν δουλειά, μεροκάματο για να θρέψουν την οικογένεια, να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους, την ώρα που σε συνθήκες κρίσης οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι βγάζουν κέρδη, ενώ τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση σε όφελός του, στέλνουν το λαό στον Καιάδα. 
«Λάδι» και η κυβέρνηση από την προπαγάνδα τους, που «διά πυρός και σιδήρου» θέλει να επιβάλει την