Σελίδες

4 Σεπ 2012

"Μαζί μου ασχολείσαι πόσο μ@λ@κας είσαι...": η απάντηση της Καλής Γκελμπέση στους απόγονους... συνεργάτες του Γκέμπελς

Δ.Ο.Λ.
ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΤΑ ΝΕΑ" ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΚΑΛΗΣ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ
"ΔΙΗΓΗΜΑ
Η Ρηνιώ κι οι Goin’ Through
Του Ηλια Κανέλλη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012


Με τον τρόπο της συγγραφέως Καλής Γκελμπέση-Γκιούνη
Σαν πάτησε γερά στης νιότης τα ποδάρια, η Ρηνιώ οργανώθηκε στην ΚΝΕ. Η ζωή της βρήκε νόημα: στο Πανεπιστήμιο καθόταν στο τραπεζάκι της ΠΚΣ, κόλλαγε αφίσες, πουλούσε κουπόνια και, κάθε Κυριακή, την κομματική εφημερίδα. Και μια φορά τον χρόνο, αρχές Σεπτέμβρη, πήγαινε στο Φεστιβάλ, να ακούσει επαναστατικά τραγούδια και την κεντρική ομιλία της συντρόφισσας γραμματέα.

Ο ΑΛΗΤΗΣ "υπουργός υγείας" αποκάλεσε τους συνταξιούχους τραμπούκους και ψεύτες


Τρία βίντεο για το ίδιο θέμα.Το ένα από τον ΣΚΑΪ το άλλο από το ΜΕGA  και το τρίτο από τον 902.
Για τον ΣΚΑΙ υπάρχουν κάποιοι συνταξιούχοι που διαμαρτυρήθηκαν, ο υπουργός στην αρχή κρυβόταν , μετά τους δέχτηκε, αλλά τους αποκάλεσε τραμπούκους και ψεύτες Σημασία έχει για τον ΣΚΑΙ ότι όλα έγιναν σε περιβάλλον κόσμιο. Τίποτα άλλο.
Το Μega  το ενδιαφέρει το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι  "εισβάλουν" και το γεγονός ότι ο υπουργός τους είπε  "τραμπούκους και ψεύτες". Το παραπάνω στοιχείο είναι ο Κουμπούρης που λέει δυο λόγια μπροστά στην πόρτα του υπουργού και μια συνταξιούχος που λέει τα αυτονόητα. Τίποτε άλλο. Δεν περιμέναμε βέβαια να αναφέρει την παρουσία αντιπροσωπείας του Π.Α.ΜΕ. Αυτό έλειπε! Το γεγονός έχει αξία επειδή  οι συνταξιούχοι εισέβαλαν. Αλλιώς δεν θα ασχολούνταν με την συγκέντρωση τους , όπως δεν ασχολήθηκαν με τόσες άλλες.
Δείτε και το ρεπορτάζ του 902.

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Σχεδιάζει ένταση της καταστολής για να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα


ΔΕΝΔΙΑΣ/ΜΑΤ
Την εκπόνηση νομοθετήματος για την παραπέρα καταστολή και απαγόρευση των διαδηλώσεων, τη χρήση αντλιών νερού εναντίον διαδηλωτών, την οργάνωση της αστυνομίας κατά τα πρότυπα των δυνάμεων καταστολής της Νέας Υόρκης και πιο βαρύ οπλισμό για αστυνομικές ομάδες, έχει «στα σκαριά» η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Στόχος τους να δημιουργήσουν ένα μηχανισμό για το χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Για όλα τα παραπάνω μίλησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα. Το νομοθέτημα για τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων θα έχει ως βάση την πρόταση του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη. Πρόκειται για πρόταση η οποία βρίσκεται στην κατεύθυνση όσων έχουν προτείνει κατά καιρούς ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι. Πρόταση στρεφόμενη ευθέως κατά του δικαιώματος του οργανωμένου εργατικού λαϊκού κινήματος να παλεύει ενάντια στην πολιτική Ευρωπαϊκής Ενωσης - συγκυβέρνησης.

Νέα μέτρα έντασης της εκμετάλλευσης


Νέα αντεργατικά μέτρα με στόχο τη μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν, να απολύουν και να απασχολούν το προσωπικό τους είναι ήδη έτοιμα. Ετσι μαζί με τη μείωση στο 50% της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης ή σύνταξης, ένα ακόμη μέτρο έρχεται να βάλει φουρνέλο σε ότι είχε απομείνει από τον ημερήσιο εργάσιμο χρόνο και την εβδομαδιαία διάρκειά του. Είναι λοιπόν έτοιμο το μέτρο της 6ήμερης εργασίας για 13 ώρες δουλειάς τη μέρα, χωρίς πληρωμή των 5 ωρών εργασίας πάνω από το 8ωρο, δηλαδή χωρίς πληρωμή υπερωριών. Αυτό το τελευταίο, είναι ήδη έτοιμο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης από το 2010 με τις ρυθμίσεις της οδηγίας για την «οργάνωση του χρόνου εργασίας», όπως διαμορφώθηκε με τη συζήτηση και την τελική έγκριση της Εκθεσης Σέρκας.
Η νέα οδηγία ορίζει ότι: «Η δυνατότητα παρέκκλισης από τις διατάξεις του άρθρου 16 (σ.σ. καθορίζει το χρόνο διευθέτησης τους τέσσερις μήνες) μπορεί να χρησιμοποιείται για την επέκταση της περιόδου αναφοράς σε 12 μήνες κατ' ανώτατο όριο, για αντικειμενικούς ή τεχνικούς λόγους, ή για λόγους που σχετίζονται με την οργάνωση της εργασίας (...)». Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους για 13 ώρες δουλειάς τη μέρα, 6 μέρες τη βδομάδα, δηλαδή για 78 ώρες δουλειά τη βδομάδα! Ενα ακόμη μέτρο είναι η κατάργηση των περιορισμών μεταξύ πρωινής και απογευματινής βάρδιας.

... Σε ξένο αχυρώνα


«Ποιος κλέβει ποιον;» τιτλοφορείται άρθρο της κυριακάτικης «Αυγής» που τοποθετείται στην κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την απόφαση του πρώτου να διοργανώσει εκδήλωση χτες, 3 του Σεπτέμβρη, με συνθήματα, ομιλητές κ.λπ. που παραπέμπουν ευθέως στο ΠΑΣΟΚ του 1980.
Αντιγράφουμε απ' το άρθρο αυτό: «Το τρίπτυχο της 3ης Σεπτέμβρη "Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση" (σ.σ. τρίπτυχο που δεσπόζει στην αφίσα που τύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκδήλωση) δεν το ανακάλυψε, ούτε το διατύπωσε πρώτο το ΠΑΣΟΚ. Οπως επίσης δεν ανακάλυψε τις ιδέες της αυτοδιαχείρισης, του εργατικού ελέγχου,

Να το χαίρονται...

Χτες γιορτάστηκαν τα 38α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ, όχι σε κάποιο νεκροταφείο όπως θα ταίριαζε καλύτερα, αλλά σε Μουσείο, από το γνήσιο ΠΑΣΟΚ και σε μια ιστορική πρώην αριστερή περιοχή, από το wannabe ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αλήθεια ποια ακριβώς παρακαταθήκη προσπαθούν να διασώσουν και να συνεχίσουν οι δύο διεκδικητές του «ιστορικού κινήματος»; 
Ποιες αρχές, ποιες αξίες και ποιο έργο ανέδειξαν και τίμησαν; 
Τι διεκδικούν ως κληρονομιά τα δυο τέκνα, νόμιμα ή νόθα; 
Το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ δια του προέδρου του, χτες  τίμησαν:
Τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων, που με μοναδική μαεστρία κατάφερε το ιστορικό κίνημα, εκπαιδεύοντας εκατομμύρια πολίτες στην δουλοπρέπεια του ρουσφετιού. 
Την απονεύρωση νέων ανθρώπων που με τον διορισμό σε κάποια θέση του δημοσίου τους μετέτρεψαν από παραγωγικές μονάδες σε κηφήνες. 
Την ανάδειξη του ατομικού βολέματος σε ύψιστη αξία. Και την αποστέωση της αξίας της συμμετοχής σε εμπόριο, μέσω της εξαγοράς της ψήφου και κατ επέκταση της όποιας δράσης και συμμετοχής στα κοινά.

Επικίνδυνες λογικές


Η προσπάθεια του αστικού συστήματος, να μετατρέψει αμιγώς πολιτικά ζητήματα σε αντικείμενο δικαστικής διαμάχης, συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη και στοχεύει στον αποπροσανατολισμό του λαού. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η έρευνα που διέταξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Σύμφωνα με αυτές, το ΔΝΤ και κατ' επέκταση η τότε ελληνική κυβέρνηση, ήξεραν ότι το πρόγραμμα που οδήγησε στο πρώτο μνημόνιο ήταν καταδικασμένο να αποτύχει. Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση Παπανδρέου το αποδέχτηκε. 
Οι δυο εισαγγελείς διερευνούν το κατά πόσον υπήρξε απιστία κυβερνητικών αξιωματούχων σε βάρος του Δημοσίου. 
Από την ολοκλήρωση της δικογραφίας θα εξαρτηθεί αν αυτή θα αποσταλεί στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Τα παχύδερμα μιλούν για «λίπος»!

Το μετέδιδαν χτες τα ΜΜΕ, το διοχέτευαν τα κυβερνητικά επιτελεία:
Οι συνεργάτες, λέει, του Αντώνη Σαμαρά αναζητούν και διερευνούν τα ... ψυχολογικά μας όρια!
Τι σημαίνει αυτό;
Οτι ψάχνουν να βρουν τι είναι εκείνο από όσα ετοιμάζουν που στο άκουσμά του αντιδρά περισσότερο ο λαός, ώστε να καταλήξουν στα μέτρα με βάση ποιο φιρμάνι ακούγεται περισσότερο ή λιγότερο επώδυνο και ποιο θα έχει το μεγαλύτερο ή το μικρότερο πολιτικό κόστος για τους ίδιους.
*
Κάνουν έρευνες, δηλαδή, για να δουν τι επιπλέον

"Αναπαλαίωση" της σαπίλας ΠΑΣΟΚ


Αναπαλαίωση με στόχο τη χειραγώγηση του λαού
Φτιαγμένη με τα πιο αντιδραστικά υλικά από τη σαπίλα της αστικής διαχείρισης, η «νέα διακήρυξη» που παρουσίασε χτες ο Ευ. Βενιζέλος
Να σπείρει αυταπάτες και να αναπαράγει την προπαγάνδα της συγκυβέρνησης περί δήθεν «τελευταίου πακέτου μέτρων», επιχείρησε χτες ο Ευ. Βενιζέλος από το βήμα της εκδήλωσης για την 38η επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Στην εκδήλωση δεν παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης, ο βουλευτής Αν. Λοβέρδος και η πρώην υπουργός Αν. Διαμαντοπούλου, επιβεβαιώνοντας την κινητικότητα στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, στο πλαίσιο των συνολικότερων διεργασιών για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αυτοχρίσθηκε χαλίφης στη θέση του ΠΑΣΟΚ


Με τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη ανά χείρας εμφανίστηκε χτες σε συγκέντρωση στη Νίκαια ο Αλ. Τσίπρας
Υμνους στην ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ ανέπεμψε χτες βράδυ η εκδήλωση που, με αφορμή την 3η του Σεπτέμβρη, διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητή τον Αλ. Τσίπρα. Κατά τα πρότυπα της λαφυραγώγησης του κινήματος που επιχείρησε το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '80, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είχε το θράσος να ρίξει στο μύλο που αλέθει δημαγωγικά κηρύγματα ακόμα και την ένδοξη ιστορία της αντίστασης στην Κοκκινιά, ξεκινώντας την ομιλία του με αναφορές στο μπλόκο, αλλά και στον εφεδρικό ΕΛΑΣ.
Στο διά ταύτα, δεν έκρυψε την επιθυμία να γίνει το κόμμα του χαλίφης στη θέση

Βρώμικα σχέδια ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΣ» πυροδοτούν τη ρατσιστική βία


Οι ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και η δολοφονική δράση φασιστικών ομάδων εντείνονται το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν περιστατικά που καταγγέλλονται και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν όμως και δεκάδες άλλα που ποτέ δεν γίνονται γνωστά. Το θέμα είναι ότι όλο και πιο συχνά ομάδες φασιστοειδών χτυπούν, μαχαιρώνουν και κυνηγούν μετανάστες σε όλες τις περιοχές της χώρας. Ομάδες χρυσαυγιτών εμφανίζονται ως τάγματα εφόδου, για να κυνηγήσουν εξαθλιωμένους που οδηγούνται αλυσοδεμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως στην περίπτωση της Κορίνθου. Μετανάστες εξαντλημένοι απ' τη δουλειά και απλήρωτοι για μήνες, βασανίζονται άγρια επειδή τόλμησαν να ζητήσουν το μεροκάματο, όπως στη Μανωλάδα. Πριν μερικές μέρες ομάδα φασιστοειδών επιτέθηκε με μολότωφ σε κατοικία τριών Πακιστανών μεταναστών στους Αγίους Αναργύρους με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών εγκαυμάτων σε έναν από αυτούς. Επιπλέον, στην ίδια περιοχή σημειώθηκε επίθεση πολυμελούς ομάδας φασιστοειδών εφοδιασμένης με ρόπαλα και αλυσίδες εναντίον κατοικίας που ζουν Πακιστανοί μετανάστες. Ο τραυματισμός των μεταναστών αποτράπηκε χάρη στην παρέμβαση Ελλήνων γειτόνων.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη δεύτερη περίπτωση σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί

Αίτημα της Κ.Ο. του ΚΚΕ για άμεση & ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών & Άμυνας της Βουλής για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο με αιχμή την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία & το Ιράν


Προς τον Πρόεδρο
της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και
Εξωτερικών Υποθέσεων  της Βουλής
κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

                                                                                                                                                                                      Αθήνα, 3 Σεπτέμβρη 2012

Θέμα: Ειδική συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή με αιχμή την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία και το Ιράν.
Οι  εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή είναι πολύ ανησυχητικές.
Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι εξελίσσεται οργανωμένη, σχεδιασμένη ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, αλλά και της Τουρκίας, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, του Ισραήλ, σε βάρος της Συρίας.
Η επικίνδυνη κλιμάκωση της επέμβασης των ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή, στο έδαφος των  ανταγωνισμών με τη Ρωσία και την Κίνα, περικλείει τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης που θα έχει ολέθριες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής.