Σελίδες

29 Αυγ 2012

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Λαός … ΠΑΣΟΚ στην εξουσία !



Βέβαια, μπορεί κανείς να μιλήσει και για :
- Την πλήρη … ΠΑΣΟΚοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ !
- Ή και το … νέο ραντεβού της ιστορίας με την … “δημοκρατική παράταξη” !
Αφορμή για τα παραπάνω, μου έδωσε η σχετική Αφίσσα

Να διερευνηθεί ο Λένιν για …εξτρεμισμό


Την περασμένη βδομάδα ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος της Ρωσικής Εκκλησίας για τις Σχέσεις με τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, πρωθιερέας Δημήτριος Σμιρνόφ, πρότεινε να εξεταστούν τα Απαντα του Λένιν για την παρουσία εξτρεμιστικών στοιχείων, τονίζοντας πως αυτό θα μπορούσε «να αποτελέσει ένα σκαλοπάτι για την αποδόμηση της εικόνας του "ηγέτη", που είναι ακόμα θετική στα μάτια της κοινωνίας».
Ο ίδιος εκπρόσωπος της Εκκλησίας χαρακτήρισε τον Λένιν ως «μεγαλύτερο κακοποιό κι από τον Χίτλερ» αφού, όπως υποστήριξε, «ο Χίτλερ αντιμετώπιζε καλύτερα το λαό του,

Κάλεσμα του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ 29/8/2012


Καλούμε το λαό να χαράξει τη δική του προοπτική, να στηριχθεί στη δύναμη του δίκιου και της οργάνωσης, στη συσπείρωση και συμμαχία εργατών, αγροτών, ΕΒΕ, μαζί με τη νεολαία και τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, για να επιστρέψει η αισιοδοξία και η δύναμη για μια νικηφόρα πορεία ρήξης και ανατροπής  της  εξουσίας των μονοπωλίων, των καπιταλιστικών ομίλων, απαλλαγής από τα δεσμά της ΕΕ, με την κατάκτηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας.
Αυτή πρέπει να είναι η λαϊκή επιλογή και απάντηση σήμερα απέναντι στην κρίση που επεκτείνεται και βαθαίνει, τις εξελίξεις στην ΕΕ και το χρέος, τη σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση.
Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ  εκφράζει και προωθεί αταλάντευτα τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα και την ΕΕ. Η προοπτική που χαράζει για το λαό είναι δραματική, οδηγεί ακόμη και άνεργοι να πληρώνουν φόρους αν έχουν ένα σπίτι, αρρώστους να μένουν χωρίς φάρμακα, παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς και τόσα άλλα που ο λαός καλείται να αντιπαλέψει αποφασιστικά, να σπάσει τα δεσμά του εγκλωβισμού σε παραλλαγμένες πολιτικές διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης, να τραβήξει μπροστά για φιλολαϊκή διέξοδο, για την ικανοποίηση των αναγκών του.
Όποια μορφή διαχείρισης επιβληθεί, είτε είναι επιμήκυνση εφαρμογής του Μνημονίου, ή νέο κούρεμα, νέα δάνεια και ευρωομόλογα, είτε επιστροφή στη δραχμή, ή κάποια άλλη σχετική παραλλαγή δεν θα απαλλάξει από την εδραίωση των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές υπηρεσίες, από νέα επίθεση, ανεργία.

Δυσανασχετεί για την κυβερνητική κωλυσιεργία

Σε αιχμή της πολιτικής του ρητορείας αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι δήθεν την εγκατέλειψε, προκειμένου να καλλιεργήσει αυταπάτες στο λαό ότι μπορεί αυτή να γίνει σε φιλολαϊκή κατεύθυνση, όταν κάθε διαπραγμάτευση του φορτώνει πρόσθετα βάρη στις πλάτες. Χτες, ο Αλ. Τσίπρας κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό καταγγέλλοντάς τον ότι «στις συναντήσεις που είχε με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ δεν έθεσε θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αφορμής δοθείσης επαναφέρει τα αποπροσανατολιστικά περί «καταστρεπτικού μονοδρόμου», που δήθεν συνιστά το μνημόνιο από μόνο του, αποκόπτοντάς το απ' την ευρωενωσιακή στρατηγική, της οποίας αποτελεί τον «καθρέφτη», έτσι ώστε να εξωραΐσει την καπιταλιστική ευρωένωση. Ρωτά μάλιστα τον πρωθυπουργό αν έθεσε «έστω και μερικά από τα σημεία επαναδιαπραγμάτευσης», αν «δεσμεύτηκε στη συνέχιση της εφαρμογής ενός καταστρεπτικού οικονομικού προγράμματος» και αν «επιμένει στη συνέχιση της εφαρμογής του»...
Νωρίτερα, καταθέτοντας διαπιστευτήρια στους αστούς είχε δηλώσει: «Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, η χώρα βυθίζεται και αν δεν αλλάξουμε ρότα, αν δεν αλλάξουμε κατεύθυνση, πολύ σύντομα θα βρεθούμε μέσα σε μία απερίγραπτη κοινωνική ένταση». Είναι προφανές ότι οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες είναι

Τρικυμία στις διατυπώσεις... για να περάσουν οι αυταπάτες


Μια δυσνόητη δήλωση έκανε χτες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος σχετικά με την υπόθεση της «Ζήμενς», όπου διαπιστώνει: «Εν τέλει, η σύμβαση κινείται απρόσβλητη στο υπερπέραν της παντοδύναμης α-τυπίας, της νέας υπερδομής του νεοφιλελευθερισμού και του νεο-αποικιακού πανγερμανισμού. Το έκτρωμα του επινοημένου και απολυταρχικού βεμπεριανού καλβανισμού επιβάλλεται δυστυχώς στη Διαλεκτική, στη Δημοκρατία, στον Ελληνικό Πολιτισμό»...
Δε θα σχολιάσουμε τον... οίστρο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εκείνο το κομμάτι της δήλωσής του όπου αναφέρει για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με τη «Ζήμενς»: «Αποτελεί πράγματι επένδυση "αυτοκρατορικού τύπου", που δεσμεύει τη χώρα για μεγάλη και αόριστη περίοδο στη δική της τεχνολογία και υλικά, κυρίως στις δραστηριότητες δημοσίου συμφέροντος, εκτοπίζοντας άλλωστε και τις άλλες ανταγωνίστριες εταιρίες. Καταργώντας δηλαδή στην πράξη και το πρόταγμα του νεοφιλελευθερισμού για θεμιτό ανταγωνισμό, όπως θεσπίζεται από τις Οδηγίες και τους Κανονισμούς της ΕΕ».

Νέα ΔΗΜΑΡκρατία...

«Θα υπάρξει παρέκκλιση από την προγραμματική βάση στην οποία συγκροτήθηκε η κυβέρνηση (...). Υπέρτερη αξία να διατηρήσουμε τη χώρα στην ευρωζώνη και στο ευρώ».
*
Τα παραπάνω δήλωσε χτες (ρ/σ Real) ο κ. Σπύρος Λυκούδης, γραμματέας της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Αυτή ήταν η απάντησή του στο ερώτημα τι θα πράξει το κόμμα του ενόψει των επικείμενων νέων βάρβαρων μέτρων.
Μέτρα που αφενός υποτίθεται ότι δε θα λαμβάνονταν, μέτρα που αφετέρου υποτίθεται ότι συνιστούσαν την «κόκκινη γραμμή» για τη ΔΗΜΑΡ...

Ο πάτος του θράσους δεν έχει πάτο


«Είναι απολύτως αναγκαία μια εθνική καμπάνια παρουσίασης των επιτευγμάτων (!!!) μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής (!!!)...».
*
Αυτό που διαβάσατε παραπάνω είναι ατάκα του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Την εκσφενδόνισε χτες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ...
*
Για να διευκολύνουμε το τιτάνιο έργο του Βενιζέλου,
για να συμβάλουμε κατά το μέτρο που μας αναλογεί στην «εθνική καμπάνια» προπαγάνδισης των «επιτευγμάτων» των μνημονίων,

Απάντηση των GOIN THROUGH - NΕΒΜΑ στην «Αυγή»


Με αφορμή πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας «Αυγή» με το οποίο σχολίαζε επικριτικά τη συμμετοχή στο 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» των συγκροτημάτωνGOIN THROUGH και NEBMA, τα συγκροτήματα εξέδωσαν τo ακόλουθo δελτίο Τύπου - απάντηση:


«Σε πρόσφατο άρθρο της η εφημερίδα "Αυγή", με αφορμή την επικείμενη εμφάνιση των συγκροτημάτων GOIN THROUGH & NEBMA στο 38ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, εμφανίζεται ως θεματοφύλακας της ποιότητας της ελληνικής μουσικής, τιμητής της ιστορίας του Φεστιβάλ (!!!) και ασκεί έντονη κριτική για την επιλογή των εν λόγω συγκροτημάτων με βασικό επιχείρημα το ότι "Τα δύο συγκροτήματα είναι μιμητές της αμερικάνικης σκηνής, υπέρμαχοι ενός συστήματος στο οποίο ο "άντρας" θέλει "αμάξια και λεφτά" για να κατακτήσει την καλλίγραμμη νεαρή, την οποία φυσικά αλλάζει σαν τα πουκάμισα και πουλάει νταηλίκι...".

Καταρχήν και μόνο το περιεχόμενο αυτής της φράσης αποκαλύπτει την άγνοια που διακατέχει τον εμπνευστή της, ο οποίος μοιάζει να ξέθαψε αυτήν την άποψη (για μια μουσική που σε παγκόσμια κλίμακα κυριαρχεί εδώ και τρεις δεκαετίες), από κείμενο της ΕΟΝ για τα αντιχριστιανικά ήθη. Καλό και δημοσιογραφικά δεοντολογικό θα ήταν να κατανοήσουν ότι η Hip hop μουσική και κουλτούρα δεν περιλαμβάνει μόνο το "γκαγκστεριλίκι" και το μισογυνισμό, αλλά και την