Σελίδες

17 Αυγ 2012

ΣΤΟΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ" ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΤΑΝ ΑΠΕΡΓΟΥΝ...




Οι συγκλονιστικές εικόνες του video δείχνουν τους δολοφόνους αστυνομικούς να σπέρνουν με πτώματα απεργών εργατών τη γη των ορυχείων της Μαρικάνα στη Νότια Αφρική.

 «Είμαστε συγκλονισμένοι και ανήσυχοι από αυτή την παράλογη βία»,  και

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις Υφυπουργού Οικονομικών για Νέο Φορολογικό Νόμο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ παράλληλα με την φοροκαταιγίδα, τα χαράτσια, τα 11.6 δις ευρώ που θα εξοντώσουν το λαό, ετοιμάζει και νέα επίθεση, φέρνοντας νέο φορολογικό νόμο, με στόχο την κερδοφορία του κεφαλαίου.
 Σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, προετοιμάζοντας και νέα μείωση της φορολογίας των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Παράλληλα ετοιμάζει κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά, νέα χαράτσια στη μικρή ιδιοκτησία, αύξηση της  φορολογίας στο πετρέλαιο και δηλώνει συνέχεια σε νέα φοροεισπρακτικά μέτρα.
 Οι δηλώσεις του Υφυπουργού Οικονομικών δεν επιτρέπουν καμία εφησύχαση, καμία αναμονή. 
Η  φοροκαταιγίδα, τα χαράτσια μαζί με τα άλλα προβλήματα οδηγούν σε

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ: Μεγαλώνουν η ανεργία και η εντατικοποίηση

Τις καταστροφικές συνέπειες που έχει ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής για τις παραγωγικές δυνατότητες αναδεικνύει η πορεία στην οποία έχει μπει ο κλάδος των κατασκευών. Η ανεργία έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, καθώς δεκάδες χιλιάδες είναι οι οικοδόμοι που έχουν μείνει άνεργοι από το 2008 μέχρι και σήμερα. Την ίδια στιγμή, ένα έμπειρο επιστημονικοτεχνικό δυναμικό (πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, τοπογράφοι κ.λπ.) είτε βγήκαν στην ανεργία, είτε μεταναστεύουν, είτε δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί.
Σε μια περίοδο που οι ανάγκες για λαϊκή κατοικία, για έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, για κατασκευαστικά έργα, όπως είναι η κατασκευή παιδικών σταθμών, σχολικών μονάδων, νοσοκομείων κ.λπ., αυξάνονται, η οικοδομική δραστηριότητα έχει φτάσει στο ναδίρ. Κι αυτό διότι οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, στο πλαίσιο της εντεινόμενης καπιταλιστικής κρίσης, δεν έχουν κανένα κέρδος από την κατασκευή νέων οικοδομών - κι ας υπάρχουν σημαντικές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν.

Οι «συντάξεις - μαϊμού» και τα μεγάλα ψέματα


Κάθε φορά που οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου φέρνουν μέτρα για το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τα αστικά μέσα ενημέρωσης γεμίζουν με τίτλους για τις «συντάξεις - μαϊμού». 
Μαζί με αυτές πλασάρονται δημοσιεύματα για επίσης «μαϊμού» αναπηρικές συντάξεις, για εφάπαξ πολύ μεγαλύτερα των εισφορών που παρακρατήθηκαν και άλλα παρόμοια, που έχουν ένα κοινό στόχο: Να δείξουν ότι η άθλια οικονομική κατάσταση των Ταμείων δημιουργήθηκε τάχα εξαιτίας αυτών των παραγόντων. Ετσι θέλουν να κρύψουν την πραγματική αιτία που είναι η επί δεκαετίες άγρια λεηλασία των αποθεματικών και των περιουσιών των ασφαλιστικών ταμείων από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, μέσα από τις εισφοροαπαλλαγές, την εισφοροδιαφυγή, το τζογάρισμα και προσφάτως το μεγάλο τσεκούρι που έπεσε με το λεγόμενο «κούρεμα». Προέκταση αυτού του ψευδούς ισχυρισμού είναι ότι η κατάσταση είναι τέτοια που πλέον δεν μπορεί να αντιμετωπιστει παρά μόνο με μέτρα που πλήττουν αναγκαστικά το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Η μεθόδευση αυτή συμβαίνει και τώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αυξήσει για μια ακόμα φορά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και να μειώσει τις συντάξεις. Γι' αυτό και οι τίτλοι όπως «Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης οι συντάξεις "Μαϊμού"» ή «Εισαγγελέας για τις παράνομες συντάξεις», το πλήθος

Εμπρός για μια... καλή Ευρωζώνη


Ολο και περισσότερο αποκαλύπτεται η ουσία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. 
Σε χθεσινό σχόλιο του Γραφείου Τύπου του, ενόψει των συναντήσεων του πρωθυπουργού με Ευρωπαίους ηγέτες, αναφέρεται πως «ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για μια ευρωπαϊκή λύση για το χρέος με διαγραφή μέρους του και απευθείας δανεισμό από την ΕΚΤ, για δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, βιώσιμη ανάπτυξη και αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των εργαζομένων». 
Η «ευρωπαϊκή λύση» για την οποία αγωνιά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτα άλλο από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις που σήμερα έχουν γονατίσει τον ελληνικό λαό και καταστρέφουν τη ζωή του, επομένως όταν μιλάει για «ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής» εξαπατά το λαό.

Βρήκαν τον «Πρόεδρο του λαού»..;


«Ως γνωστόν, οι συμβολισμοί στην πολιτική έχουν μεγαλύτερη αξία ακόμα κι απ' την ίδια την ουσία... Σ' αντίθεση λοιπόν με το ίματζ του Μιτ Ρόμνεϊ (σ.σ. προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων), του χλιδάτου εκατομμυριούχου που πάει στο γραφείο του με ελικόπτερο και κόβει βόλτες με τη θαλαμηγό του στο Μαϊάμι, ο Ομπάμα περνάει τον προεκλογικό χρόνο του με τους απλούς, καθημερινούς ανθρώπους στα πανηγύρια και τις καντίνες, θέλοντας να τους υπενθυμίσει πως δεν έπαψε ποτέ να είναι ένα "παιδί του λαού"... Χθες ο Αμερικανός Πρόεδρος πήγε στο καλοκαιρινό πανηγύρι του Ντε Μουάν... ανακατεύτηκε με τον κόσμο, έφαγε παγωτό, ήπιε μπύρες...».
Το να φιλοξενεί ένα τέτοιο σχόλιο μία οποιαδήποτε άλλη εφημερίδα θα μπορούσε, ίσως, να περάσει

Συντονίζουν την προπαγάνδα τους ... για να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες



Εντείνεται η προπαγάνδα των αστικών μέσων ενημέρωσης που θέλουν να ρίξουν όλο το βάρος για την περιβόητη «κρίση χρέους» (σ.σ.: που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά η καπιταλιστική οικονομική κρίση) στους ίδιους τους εργαζόμενους και μάλιστα σε ορισμένους δημόσιους υπάλληλους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τελευταίο κύριο άρθρο της «Καθημερινής της Κυριακής», όπου αναφέρεται: «Οι Ελληνες φορολογούμενοι έχουν πληρώσει επί δεκαετίες άχρηστους δημόσιους οργανισμούς και φορείς, κατ' εξακολούθησιν "άρρωστους" ή παραβατικούς δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι ουδέποτε απομακρύνονται, και πλαστές ή αδικαιολόγητες συντάξεις και επιδόματα. Προφανώς και φταίνε οι ίδιοι οι πολιτικοί για την απερίγραπτη σπατάλη και διαφθορά που μας έφερε στο σημερινό χάλι. Τώρα όμως αυτοί πρέπει να πάρουν επιτέλους τις αποφάσεις τους χωρίς ταμπού και δισταγμούς».
Μας λένε, δηλαδή, ότι κύριος παράγοντας ευθύνης για τη σημερινή οικονομική κρίση είναι το «κακό» κράτος και οι κακοί δημόσιοι υπάλληλοι. 
Τι δε λένε, όμως;
Οτι, πρώτον, τα φαινόμενα δεν αφορούν όλους τους δημόσιους υπάλληλους, οι