Σελίδες

7 Αυγ 2012

"Ανθρωποι" εναντίον ανθρωπιάς ...

Όσο κι αν ουρλιάζουν ψεύτικα τα διάφορα εθνικιστικά θηρία, παίζοντας σωστά το ρόλο της απόκρυψης της αλήθειας που τους έχουν αναθέσει, το πρόβλημα των "ξένων" δε λύνεται ούτε με κραυγές ούτε με διωγμούς. 
Η αιτία και αυτού του τεράστιου προβλήματος είναι ο καπιταλισμός, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, η φτώχεια που δημιουργεί παντού το ετοιμοθάνατο σύστημα και από εκεί και μετά οι συνθήκες της ΕΕ (Δουβλίνο) που εγκλωβίζουν τους απελπισμένους εδώ και δεν τους αφήνουν να κινηθούν στις χώρες που θέλουν. 
Οποιος έχει κότσια το βλέπει. Οι άλλοι τουλάχιστον ας σώπαιναν...
Ενα τέτοιο πρόβλημα δεν προσφέρεται για εκμετάλλευση, αφου κάτι τέτοιο απλά σκοτώνει ανθρώπους όποιο χρώμα θρησκεία ή εθνικότητα κι αν έχουν.

Φορολογική αφαίμαξη... σε δόσεις

Α, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να πείτε, η κυβέρνηση μπορεί βεβαίως να είναι αντιλαϊκή είναι όμως... άκρως εξυπηρετική. Διότι το παν είναι η ευγένεια και η κατανόηση. Εχει καλούς τρόπους, πώς να το κάνουμε...
Μπορεί - φυσικά - μισθωτοί και συνταξιούχοι να πληρώσουν υπερδιπλάσια φορολογία, μπορεί μέχρι και ο άνεργος να καταβάλει φόρο, μπορεί ο μισθωτός να «κόβει» βασικές του ανάγκες για να καταβάλει τους φόρους του και ο συνταξιούχος να έρχεται σε απόγνωση.
Μπορεί, επίσης, τα λεφτά αυτά να πηγαίνουν σε επιδοτήσεις βιομηχάνων και εφοπλιστών, κι ενίοτε κατευθείαν στην Ελβετία με την οποία διαπραγματευόμαστε ...συμφωνία για να μας πουν πόσα είναι.
Μπορεί με τα χρήματα αυτά να πληρώνεται ο Σάλλας

Το πογκρόμ και η αθλιότητα

"Ξένιος Δένδιας" 

Το πογκρόμ κατά των μεταναστών που εξαπέλυσε η κυβέρνηση καταγγέλθηκε ευθέως από το ΚΚΕ ως «επίδειξη απανθρωπιάς στα θύματα της μετανάστευσης». Το ΚΚΕ τόνισε πως η κυβέρνηση παράλληλα με το πογκρόμ «κρύβει από το λαό ότι τα κύματα των μεταναστών θα πληθύνουν όσο οι σύμμαχοί της, ΗΠΑ, ΕΕ, Ισραήλ, με τις απροκάλυπτες επεμβάσεις τους φουντώνουν τη φωτιά του πολέμου στη Συρία». Με την ίδια ανακοίνωση καταγγέλθηκε η κυβέρνηση πως «επιχειρεί να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των εγκληματικών κυκλωμάτων και των συμμοριών των ναρκωτικών, της πορνείας, της διακίνησης μεταναστών». Και ζητήθηκε το αυτονόητο, «να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους μετανάστες θέλουν να φύγουν από τη χώρα προς άλλες χώρες της ΕΕ».
Ε, τι ήταν να χαλάσει η μόστρα του Δένδια; Αστραψε και βρόντηξε ο προπαγανδιστικός μηχανισμός. Και κατέφυγε στην προσφιλή μέθοδο της

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αγωνιά μήπως βγούμε από την Ευρωζώνη ...


Την ...αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η μνημονιακή τριανδρία οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και τη φέρνει ακόμα πιο κοντά στην έξοδο από την Ευρωζώνη» εκφράζει σε χτεσινό σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με αφορμή τη χτεσινή νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης. «Και το χειρότερο, προσθέτει, στερεί κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας άρον - άρον "γη και ύδωρ" στην εγχώρια διαπλοκή και στην ευρωπαϊκή τοκογλυφία». Και καταλήγει πως «το μόνο παρήγορο είναι ότι αυτή η πολιτική δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί, καθώς η

Η μόνη διέξοδος


Με αφορμή τη νέα φουρνιά των αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση με την τρόικα και έχοντας ως δεδομένο αυτό που όλοι ομολογούν, ότι, δηλαδή, η βόμβα που θα εκραγεί στα θεμέλια των λαϊκών νοικοκυριών θα είναι ισχυρότερη από όλες τις προηγούμενες, μπορούμε - δικαιούμαστε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους - να επανέλθουμε σε ορισμένες επισημάνσεις.
Πρώτον: Η δέσμη των μέτρων που αναμένουμε για το τέλος του μήνα, είναι η πολλοστή που επιβάλλεται στο όνομα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης. Το ΚΚΕ, από τον Μάη του 2010, όταν πρωτοανακοινώθηκε το μνημόνιο, προειδοποιούσε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα μέτρα που θα είναι ακόμα πιο σκληρά και θα πλήξουν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα. Αυτό ακριβώς και έγινε. Ακολούθησαν οι ανά τρίμηνο «προσαρμογές» του μνημονίου, πήγαμε στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, φτάσαμε στο δεύτερο μνημόνιο και τώρα μαζί με τα 11,5 δισ., ψάχνουν πώς θα μας αρπάξουν ακόμα 3 και άλλα 2,5 δισ. ευρώ.
Δεύτερον: Τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα έχουν ανατρέψει ολοκληρωτικά τα δεδομένα που συνέθεταν το βιοτικό επίπεδο του συνόλου των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Οι μισθοί έχουν συρρικνωθεί σε πρωτοφανή επίπεδα, οι φόροι έχουν αυξηθεί με αστρονομικά ποσοστά, η περιστολή δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα είναι γενικευμένη, οι τομείς της δημόσιας υγείας και παιδείας έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή εξηγούσε ότι κανένα απολύτως μέτρο από αυτά που παίρνονται σε

Ψυχραιμία σε καιρούς που ανάβουν τα αίματα


Τα στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Εργασίας λένε ότι η εισφοροδιαφυγή το 2010 ανήλθε σε 8 δισ. ευρώ και οι ανείσπρακτες εισφορές στα 7,5 δισ. ευρώ, ενώ τον ίδιο χρόνο το οργανικό έλλειμμα του ΙΚΑ ξεπερνούσε τα 1,192 δισ. ευρώ. Δηλαδή, μόνο με το 1/15 της εισφοροδιαφυγής μπορούσε να καλυφθεί το ετήσιο έλλειμμα του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα. Αντί γι' αυτό μόνο από τα χρέη των τραπεζών στα Ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ, του φόρτωσαν 405,6 εκατ. ευρώ.
Με την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή το 2008 είχαν αποκαλυφθεί οι τεράστιες απώλειες από τη δέσμευση των αποθεματικών των Ταμείων στην Τράπεζα της Ελλάδας με βάση τον αναγκαστικό νόμο 1611/1950. Μόνο για την περίοδο 1951 - 1975 οι απώλειες υπολογίστηκαν σε 58 δισ. ευρώ. Με το νόμο 2076/1992 πήραν από τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι και το 20% των αποθεματικών τους και τα έπαιξαν στο Χρηματιστήριο. Με το Ν.2676/1999 το ποσοστό αυξήθηκε σε 23%.

Η υπόθεση «κέντρο Αθήνας»


Η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» είναι κομμάτι μιας συνολικότερης επιχείρισης που αφορά αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας. 
Την περασμένη εβδομάδα η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας συναντήθηκαν και είπαν ακριβώς αυτό. «Η πραγματικότητα στο κέντρο της Αθήνας είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αλλάξει», είπαν. 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μαζί με τα σχέδια για το κυνήγι των μεταναστών, παρουσιάζονται και προτάσεις για περιορισμό και απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας από το δήμαρχο Αθήνας, τους μεγαλέμπορους, τους μεγαλοξενοδόχους. Αρα, μετά τους μετανάστες έρχονται και τα υπόλοιπα κατασταλτικά μέτρα που θα χτυπήσουν ευθέως όλους τους εργαζόμενους.
Το πρόβλημα με τους μετανάστες στη χώρα μας είναι υπαρκτό και ιδιαίτερα σοβαρό. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εδώ και χρόνια είναι αφόρητη.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Ποιες είναι οι αιτίες για τη μαζική μετανάστευση
Η ΝΔ προεκλογικά μιλούσε για «ανακατάληψη των πόλεων», εννοώντας ότι θα επιχειρήσει να ανακαταλάβει τις πόλεις της χώρας από τους μετανάστες που την έχουν καταλάβει. Τα ίδια είπε προχτές ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανακοινώνοντας την έναρξη της επιχείρησης με την ονομασία «Ξένιος Ζευς». Περίπου ίδια γραμμή ακολουθούσαν η «Χρυσή Αυγή» και οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες», που παρουσίαζαν τους μετανάστες ως εισβολείς. Πρόκειται για συνειδητό ψέμα.
Παραθέτουμε ορισμένα παραδείγματα για τις αιτίες της μετανάστευσης:
1. Τη δεκαετία του '70, το εφοπλιστικό κεφάλαιο προχωρά σε μαζική ναυτολόγηση ξένου ναυτεργατικού δυναμικού με μειωμένα δικαιώματα στα ποντοπόρα πλοία, κατά κανόνα μέσω μεγάλων διεθνών δουλεμπορικών γραφείων.
2. Με τις ανατροπές του σοσιαλισμού στη δεκαετία του '90, εκατομμύρια

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Μάνεσης


Εντείνει την επιθετικότητα, την απόπειρα τρομοκράτησης και την εκδικητική της στάση απέναντι στους ηρωικούς εργαζόμενους της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», στον Ασπρόπυργο, η εργοδοσία της εταιρείας, καθώς επιχειρεί να μετατρέψει το εργοστάσιο σε γκέτο, με εργάτες χωρίς δικαιώματα και σκυμμένο το κεφάλι. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αδιαλλαξία της εργοδοσίας, που αρνείται ακόμη και να προσέλθει σε ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζόμενους, αποτυπώθηκε ακόμη μια φορά χτες, στη διάρκεια τριμερούς συνάντησης του Σωματείου Εργαζομένων με εκπροσώπους της εταιρείας στην Επιθεώρηση Εργασίας Ελευσίνας. Οι χαλυβουργοί απ' την πλευρά τους, μετά και την ηρωική 9μηνη απεργιακή τους κινητοποίηση, διαμηνύουν πως δε θα υποκύψουν στους εκβιασμούς, στις απειλές και τις απολύσεις.
Η εργοδοσία, όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στην τριμερή συνάντηση, συνεχίζει τις προκλήσεις. Συγκεκριμένα, δεν επέτρεψε στους εργαζόμενους να

Κανένας εφησυχασμός, αγώνας αντιιμπεριαλιστικός, λαϊκός, μαζικός


67 ΧΡΟΝΙΑ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Η συμπλήρωση 67 χρόνων από τα πυρηνικά ολοκαυτώματα σε Χιροσίμα, στις 6 Αυγούστου 1945 και Ναγκασάκι στις 9 Αυγούστου 1945, που προκάλεσαν οι Αμερικάνοι «εγκαινιάζοντας» την εποχή του πυρηνικού τρόμου για την ανθρωπότητα, έρχεται φέτος να θυμίσει ότι ο ιμπεριαλισμός συνεχίζει να είναι ο εχθρός των λαών και της ειρήνης. 
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), διοργανώνει σήμερα Τρίτη 7 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, αγωνιστική κινητοποίηση με αφορμή τη συμπλήρωση 67 χρόνων από τις ρίψεις των πυρηνικών βομβών. 
Καλεί το λαό της Αθήνας και του Πειραιά στη συγκέντρωση - εκδήλωση να δώσει αγωνιστικό - αντιιμπεριαλιστικό «παρών» στους πρόποδες της Ακρόπολης και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Σύνταγμα.
Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ τονίζονται τα ακόλουθα:

Η ΓΝΩΣΤΗ... ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ & ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ..., ΓΙΑΤΙ???




Μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης, ο Ε. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «θα τιμήσει τη συμφωνία προγραμματικής σύγκλισης των τριών κομμάτων», θα στηρίξει δηλαδή τα νέα βάρβαρα μέτρα. Για να ...απαλύνει όμως τον πόνο του λαού, δε δίστασε να τον κοροϊδέψει ξεδιάντροπα, λέγοντας πως θα του φανούν πιο ήπια τα μέτρα αν ισχύσουν τα εξής έξι βασικά σημεία: