Σελίδες

30 Ιουλ 2012

ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ Δ . Σ. ΤΗΣ ΟΣΝΙΕ


Σε συνεδρίασή του το ΔΣ την περασμένη Παρασκευή 27 Ιούλη στα γραφεία της ΟΣΝΙΕ, εξέλεξε νέο προεδρείο
  • Αποβλήθηκαν από την ηγεσία της ΟΣΝΙΕ οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές που υπέγραψαν τη Συλλογική Σύμβαση της σφαγής


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΝΙΕ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής του την Παρασκευή το βράδυ 27 Ιούλη στα γραφεία της ΟΣΝΙΕ, εξέδωσε ανακοίνωση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Το ΔΣ της ΟΣΝΙΕ σας ενημερώνει
-- Καθαιρέθηκε το Προεδρείο του ΔΣ της ΟΣΝΙΕ.
-- Καταγγέλθηκε ως μη νόμιμη και αντεργατική η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που είχε υπογράψει το προηγούμενο προεδρείο της ΟΣΝΙΕ.

Διδάγματα για το παρόν και το μέλλον

Ανακοίνωση για την 9μηνη απεργία των χαλυβουργών
O αγώνας των χαλυβουργών επικαιροποίησε τα πολύτιμα διδάγματα από τη γεμάτη θυσίες ιστορία του εργατικού κινήματος. Κάθε στιγμή του αγώνα τους, ήταν ένα μάθημα σημαντικό για την εργατική τάξη προκειμένου να βγάλει συμπεράσματα χρήσιμα για την ταξική πάλη.
· Δίδαξε ηρωισμό και αυτοθυσία! Οι απεργοί χαλυβουργοί δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο τον Μάνεση αλλά το σύνολο των εκμεταλλευτών τους, το πολιτικό προσωπικό της κυρίαρχης τάξης, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Όλο αυτό το διάστημα, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, υπέδειξαν υποδειγματική αντοχή και πίστη για το δίκιο της εργατικής τάξης.
· Δίδαξε το χαρακτήρα της ταξικής αλληλεγγύης! Έκανε το φαινομενικά ανέφικτο εφικτό γιατί κατορθώθηκε εργάτες να απεργούνε για εννιά μήνες ώστε να γυρίσουν οι συνάδελφοί τους απολυμένοι στη δουλειά.

ΜΠΗΚΑΝ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Απέτυχε αστυνομικός έλεγχος στους εργαζόμενους στην Ελληνική Χαλυβουργία


ΜΠΗΚΑΝ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Αντί οι πύλες της Ελληνικής Χαλυβουργίας να ανοίξουν όπως είχε συμφωνηθεί κράτος, κυβέρνηση, και εργοδοσία προσπαθούν έστω και την τελευταία στιγμή να πάρουν τη ρεβάνς από τη μεγαλειώδη απεργία των χαλυβουργών και θέλουν να τους ξευτελίσουν βάζοντας τα ΜΑΤ να τους ελέγχουν καθώς προσέρχονται για δουλειά μετά τη λύση της απεργίας στις 28/7. 


Από την άλλη συντελείται και ο απόλυτος εξευτελισμός της αστυνομίας. 

Σοβαρές καταγγελίες από Γιώργο Σιφωνιό και Χρήστο Κατσώτη , μπροστά στην πύλη της Χαλυβουργίας



Δείτε αυτό το βίντεο. Είναι συγκλονιστικό.
Η κυβέρνηση  προσωπικό της εξουσίας των βιομηχάνων.