Σελίδες

16 Ιουλ 2012

Η γλώττα λύνεται στας Ευρώπας ...

ΣΤΑΘΑΚΗΣ, ΣΥΡΙΖΑ
Η γλώττα λύνεται στας Ευρώπας και εν προκειμένω εις Παρισίους (αν έχει εκεί έδρα η εφημερίδα).
Σούσουρο ιντερνετικό είχε προκληθεί μετά από αυτό το άρθρο, που πρώτα είδαμε στου Αντώνη και το εφιλοξενήσαμεν και εμείς. Οι διαδικτυακοί παρατρεχάμενοι έσπευσαν να μιλήσουν για διαστρέβλωση λεγομένων του προέδρου από το Reuters ή κάτι ανάλογο, επίσημη διάψευση ή καταγγελία για διαστρέβλωση εγώ τουλάχιστον όσο παρακολούθησα το θέμα, δεν είδα.
Το ενδιαφέρον είναι ότι λίγες μέρες μετά από εκείνη τη συνέντευξη Τσίπρα, δόθηκε μία άλλη συνέντευξη, αυτή τη φορά από τον Σταθάκη, σε γαλλική εφημερίδα, την οποία δεν την είχαμε πάρει χαμπάρι. Φίλος μας επληροφόρησε  προ ολίγου δια την ύπαρξή της και τον ευχαριστούμε. Ξέρει ποιος είναι.
Η συνέντευξη βρίσκεται εδώ, έχει ημερομηνία 29/06/2012. Μεταφράζω επίμαχα τμήματα.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας


Η προώθηση άμεσα και γρήγορα της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ από την  κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την πώληση - χάρισμα των κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων ΕΒΖ - ΣΕΚΑΠ - ΔΩΔΩΝΗ  θα έχει τραγικές επιπτώσεις, αφού θα ενισχύσει την ανεργία και θα υποβαθμίσει και καταδικάσει παραπέρα τον αγροτικό τομέα και την αγροτιά.
Το σχέδιο σπασίματος - διαχωρισμού της ΑΤΕ σε καλό - κακό και πώληση του υγιούς τμήματος σε ιδιώτες σημαίνει:
  • Απολύσεις και νέες χειρότερες εργασιακές σχέσεις σε όσους απομείνουν, προκειμένου ο ιδιώτης  να μειώσει το μισθολογικό κόστος και να  διασφαλίσει  την κερδοφορία του.
  • Εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και συνεταιριστικές οργανώσεις θα κινδυνεύσουν άμεσα και μαζικά να χάσουν τις υποθηκευμένες περιουσίες τους στην  ΑΤΕ, να καταστραφούν άμεσα από τις μαζικές κατασχέσεις. 
  • Αλυσιδωτές θα είναι οι επιπτώσεις,  αυξάνοντας την ανεργία και  επηρεάζοντας την αγροτική παραγωγή και όλη την αλυσίδα στον διατροφικό τομέα και την μεταποίηση.

Για τον χαιρετισμό του υπουργού εργασίας στην υπογραφή κλαδικών συμβάσεων.


Ας προβληματιστούν οι εργαζόμενοι:

Όταν ο υπουργός εργασίας της τρικομματικής κυβέρνησης εκθειάζει την υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων στα νοσηλευτικά ιδρύματα και τον επισιτισμό τουρισμό που μειώνουν μισθούς και μεροκάματα και ισοπεδώνουν εργατικά δικαιώματα.

Όταν το υπαλληλικό προσωπικό των επιχειρηματικών ομίλων πανηγυρίζει για την παράδοση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης στην κερδοφορία τους.

Η «Σύγχρονη Εποχή» προτείνει βιβλία για το καλοκαίρι





Σε όλη την περίοδο από την έναρξη της καπιταλιστική οικονομικής κρίσης και ιδιαίτερα στην προεκλογική περίοδο, αναδείχτηκαν οι αυξημένες απαιτήσεις ιδεολογικού - πολιτικού εξοπλισμού του συνόλου των μελών του Κόμματος, της ΚΝΕ καθώς και των φίλων του Κόμματος, σχετικός ο προβληματισμός τέθηκε και σε συζητήσεις - συσκέψεις. Στο επίκεντρο της διαπάλης με την αστική ιδεολογία και τον οπορτουνισμό βρίσκονται α) Η καπιταλιστική οικονομική κρίση και η σχέση οικονομίας πολιτικής, β) Το ζήτημα της στάσης του ΚΚ απέναντι στο αστικό κοινοβούλιο και την αστική κυβέρνηση, γ) Το ζήτημα της διαπάλης με το ρεφορμισμό και το οπορτουνιστικό ρεύμα. Οι απαιτήσεις θα μεγαλώσουν καθώς βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση και θα ενταθεί η αστική επίθεση στο ΚΚΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα, απαιτείται βελτίωση της σχέσης στελεχών, μελών και φίλων του κόμματος με τη μελέτη, η περίοδος του καλοκαιριού μπορεί να αξιοποιηθεί. Η πρόταση που ακολουθεί αποτελεί επιλογή από το έργο των Μαρξ - Ενγκελς - Λένιν και από εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» που εξοπλίζουν στην ταξική πάλη.
Α. ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Η βιβλιογραφία επικεντρώνει κυρίως στα εξής ζητήματα: πρώτο στον αντικειμενικό χαρακτήρα των κρίσεων, άρα ότι στο έδαφος της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής δεν υπάρχει διέξοδος υπέρ της εργατικής τάξης και του λαού, δεύτερο ότι η φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης δε φέρνει γενική ευημερία για όλους, τρίτο ότι η χαρακτήρας της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι αντικειμενικός (με βάση την κερδοφορία του κεφαλαίου) και όχι ζήτημα πολιτικών επιλογών, ότι ο καπιταλισμός δεν μπορεί να γυρίσει προς τα πίσω,

38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»


Στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στην Αθήνα
Μέχρι τότε, το Φεστιβάλ θα ταξιδέψει όλο το καλοκαίρι σε μικρές και μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα

Στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη θα κορυφωθούν στην Αθήνα οι εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα φιλοξενηθεί όπως και τις δυο προηγούμενες χρονιές στο Πάρκο «Τρίτση» στο Ιλιον.
Στη Θεσσαλονίκη, το τριήμερο του Φεστιβάλ θα γίνει στις 6, 7 και 8 Σεπτέμβρη στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά»,ενώ το διήμερο 7 - 8 Σεπτέμβρη θα γίνουν οι εκδηλώσεις σε Πάτρα, Λάρισα, Γιάννενα κ.ά.
Μέχρι τότε, θα ταξιδέψει σε μικρές και μεγάλες πόλεις και θα κορυφωθεί με διήμερες ή μονοήμερες εκδηλώσεις σε πρωτεύουσες νομών, το Σεπτέμβρη.
«Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία...» είναι το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ που γεννήθηκε από το «πάντρεμα» της ρήσης του Μ. Γκόρκι και του στίχου του Μπ. Μπρεχτ.
Η ΚΝΕ απευθύνεται σε κάθε νέο και νέα και τον καλεί: