Σελίδες

7 Ιουλ 2012

Οι ιμπεριαλιστές ύψωσαν το «Τείχος» στο Βερολίνο

Η διαστρέβλωση από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία και κυβερνήσεις της ιστορίας της δημιουργίας των δύο γερμανικών κρατών και του τείχους του Βερολίνου είναι σκόπιμη και στοχοπροσηλωμένη. Η αντεπανάσταση και οι ανατροπές των σοσιαλιστικών καθεστώτων δίνουν την ευκαιρία στους προσωρινούς νικητές, να προβάλλουν ιστορικά γεγονότα κατά το δοκούν συσκοτίζοντας την πραγματική Ιστορία, την αντικειμενική αλήθεια. Η δημιουργία δύο γερμανικών κρατών και των δύο Βερολίνων, ανατολικού και δυτικού, ήταν αποτέλεσμα της δράσης των ΗΠΑ, Αγγλίας και Γαλλίας στο γερμανικό έδαφος, που ξεκινούν από τη συνειδητή παραβίαση των αποφάσεων που από κοινού με την ΕΣΣΔ είχαν πάρει, ως σύμμαχοι στον αντιχιτλερικό συνασπισμό.
Το μεταπολεμικό μέλλον της Γερμανίας
Το μεταπολεμικό μέλλον της Γερμανίας καθοριζόταν από τις αποφάσεις του Πότσνταμ. Αυτές προέβλεπαν την κατοχή της ηττημένης Γερμανίας από τις

Η κατά ΣΥΡΙΖΑ εκδοχή για το ποσοστό του ΚΚΕ στις εκλογές


O ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα την " ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ∆ΡΑΣΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟ∆Ο.

 Οπλιστείτε με κουράγιο και διαβάστε τη.

Διαβάστε όμως την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για το ποσοστό του ΚΚΕ.

"Το ΚΚΕ έχασε μεγάλο μέρος των δυνάμεών του λόγω της αντιενωτικής πολιτικής του και της σεχταριστικής στάσης  πολιτικής απομόνωσης και αδιαφορίας που επέδειξε στην αντιμετώπιση των άμεσων και τεράστιων προβλημάτων της εργατικής τάξης και του λαού καθώς και της ταύτισής του με την κινδυνολογία του συστήματος. Επίσης, η ηγεσία του ΚΚΕ, εγκλωβίστηκε σε μια ανάλυση ,που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα,

Οι μετρ της επαναδιαπραγμάτευσης... και της αυταπάτης

Παράδοση ...πανεπιστημιακού επιπέδου έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης, μιλώντας στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ). Αντικείμενο της παράδοσης «Η επαναδιαπραγμάτευση». 
Βασικό χαρακτηριστικό των λόγων του ήταν η... απόλυτη σαφήνεια, κάτι που διακρίνει συνολικά τις θέσεις του κόμματός του. Αρχικά ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της κατάργησης του μνημονίου. Για όποιον δεν κατάλαβε, αρκεί να ανατρέξει στη δήλωση που έκανε μία μέρα πριν ο επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης, πως όταν μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση εννοεί την ακύρωσή του από κοινού με τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

«Ιστορική» ευρω-γλίτσα ...


Οταν κατέρρευσε η Lehman Brothers και ξέσπασε η κρίση από τις ΗΠΑ, εδώ στην Ελλάδα στήθηκαν λιτανείες υπέρ της ΕΕ, αφού κατά τους μεγάλους σαμάνους της μπουρδολογίας, το «κοινό ευρωπαϊκό σπίτι μας» ήταν θωρακισμένο από την κρίση...
*
Οταν η ξεροκέφαλη κρίση έφτασε - παρά τις λιτανείες - και στην από δω πλευρά του Ατλαντικού, ξεκίνησαν τόσο οι «ιστορικές» σύνοδοι της ΕΕ, όσο και η ανακήρυξη «ηρώων» - σαν τους τελευταίους Μόντι και Ραχόι - που ως άλλοι Λεοντόκαρδοι θα έσωζαν την ήπειρό μας. 
Ποιος δεν θυμάται τον πρώτο τέτοιο «ήρωα», τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό - και νυν ευρισκόμενο στα αζήτητα - Γκόρντον Μπράουν που τα ελληνικά ΜΜΕ τον δοξολογούσαν γιατί με τις «ευφυείς» πολιτικές τοποθετήσεις του «θωράκιζε» την ΕΕ από την κρίση;

Οι τράπεζες να 'ναι καλά!


«Ιστορική» η απόφαση της ΕΕ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Διότι, τι πιο σημαντικό, εξαίσιο, φιλάνθρωπο και ελπιδοφόρο σε αυτή την μάταιη ζωή από το «να πηγαίνουν καλά οι τράπεζες»...
Και μη νομίζετε ότι αυτά τα λένε μόνο οι «δεξιοί». 
Τα λένε και οι «αριστεροί». Δείτε, για παράδειγμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν δέχεται κουβέντα ότι θα μπορούσε η απόφαση των Βρυξελλών για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να μην εφαρμοστεί και για την Ελλάδα...
*
Αλλωστε η προ κρίσης ιστορία της θαλερότητας των τραπεζών μας, πείθει για το πώς αυτή η θαλερότητα μεταφράζεται σε... φιλολαϊκή πολιτική:

ΒΡΕ ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ!

Πήγε ο Γ. Στουρνάρας και είπε στους Financial Times ότι δε θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου!
 Τι έκπληξη κι αυτή! 
Πέσαμε πραγματικά από τα σύννεφα.
Λέτε να μην έρθει και η «ανάπτυξη» μέσα στο 2013;
 Λέτε τελικά να έχουμε κι άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις; 
Λέτε να αυξηθούν αντί να μειωθούν οι φόροι;
Είναι δυνατόν τίποτε από όσα υποσχέθηκε προεκλογικά ο Αντώνης Σαμαράς να μην υλοποιηθεί τελικά; 
Κι αυτό παρότι στην κυβέρνηση συμμετέχει και η «αριστερά»
Θα συμβούν τέτοια φοβερά πράγματα;

«Πλασιέ» της δημόσιας περιουσίας... αλλά και έγνοια για την τιμή


Σε ρόλο «πλασιέ» της δημόσιας περιουσίας εμφανίστηκε χτες στο «ΣΚΑΪ» ο Δ. Χατζησωκράτης, στέλεχος της συγκυβερνώσας ΔΗΜ.ΑΡ. 
Προσπάθησε δε, να βαφτίσει το κρέας ψάρι για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Είπε μεταξύ άλλων, «δε μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις, μιλάμε για αποκρατικοποιήσεις, είναι μια άλλη διαδικασία που βγαίνουν πράγματα από το κράτος αλλά ο ρόλος του δεν παύει να υπάρχει»!!!
Αποκάλυψε ότι η ΔΕΗ «έχει μπει στο τραπέζι» ως φιλέτο προσφερόμενο στο μεγάλο κεφάλαιο για φαγοπότι, μαζί με λιμάνια και αεροδρόμια για τα οποία ανέφερε «στρατηγικός επενδυτής για ορισμένα χρόνια από 20 ως 25 αλλά με την ύπαρξη ισχυρής δημόσιας αρχής, ελέγχου και εποπτείας είναι αυτό που κάνουνε

«Η φούσκα της διαπραγμάτευσης»


«Τέλος η φούσκα της διαπραγμάτευσης», διαπιστώνει σε διθυραμβικούς μάλλον τόνους στον πρωτοσέλιδο τίτλο της η χθεσινή «Αυγή», με αφορμή τη δήλωση του Γ. Στουρνάρα στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» ότι «το μνημόνιο έχει εκτροχιαστεί και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους δανειστές πριν το επαναφέρουμε στο σωστό δρόμο». 
Ομως, για αυτή τη φούσκα της διαπραγμάτευσης μεγάλη ευθύνη έχει και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που στην πραγματικότητα εμφανιζόταν προεκλογικά ως ο καλύτερος διαπραγματευτής έναντι των δανειστών και εταίρων. 
Τη «φούσκα της διαπραγμάτευσης» δεν ενίσχυαν οι δηλώσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι δε θα κάνει «τίποτα μονομερώς» και θα τα συζητήσει όλα με τους εταίρους; 

Ψηνότανε...


Μια πρώτη γεύση των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης είχαμε πάρει, όταν, αμέσως μετά τις εκλογές, δημοσιοποιήθηκε το κείμενο με τα λεγόμενα «σημεία προγραμματικής σύγκλισης» μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.
Ηταν εκεί που, ανάμεσα στα άλλα, διαβάσαμε ότι:
*
1)«Η νέα κυβέρνηση θα είναι όσο το δυνατόν πιο μικρή, λειτουργική και επιτελικού χαρακτήρα».
Τελικώς, η «μικρή» κυβέρνηση αριθμεί 40 νοματαίους...
*
2)«Επιμέρους διαφωνίες που μπορεί να υπάρξουν να μην αναστέλλουν ούτε το έργο ούτε τη συναίνεση» των μελών της.
Τουτέστιν, έχουν εξ αρχής μοιράσει τους ρόλους του «καλού» και του«κακού» που θα πηγαίνουν χέρι - χέρι...

Οι μέρες του καύσωνα αποτελούν ένα ακόμα καμπανάκι κινδύνου για την εργατική τάξη.

Οι μέρες του καύσωνα  αποτελούν ένα ακόμα καμπανάκι κινδύνου για την εργατική τάξη. Εκατοντάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με εργασιακούς χώρους-καμίνια, πραγματικά κολαστήρια. Αυτό αφορά και ανοιχτούς χώρους (εργοτάξια, κτλ), όπου υπάρχει άμεση έκθεση στον ήλιο, αλλά και κλειστούς χώρους, όπου είτε λόγω κατασκευής (μη επαρκής αερισμός, υπόγεια, θερμοκήπια, κτλ), είτε λόγω εργασιακών παραγόντων (π.χ λειτουργία μηχανών) οι συνθήκες εργασίας θα είναι ανυπόφορες και εξοντωτικές. Σε όλους αυτούς τους χώρους θα απαιτηθεί από τους εργαζόμενους να δουλέψουν μέχρι τελικής πτώσης, στο όνομα της συνέχισης της παραγωγής, των προθεσμιών για την παράδοση των εμπορευμάτων, της «εξυπηρέτησης του πελάτη», της «ανταγωνιστικότητας».