Σελίδες

4 Ιουλ 2012

Κανένας μόνος του


Από δω το πάνε από κει το φέρνουν, ψάχνουν γι' αυτήν ή την άλλη διαχείριση, στο διά ταύτα παραμένει ένας κόσμος που δεν μπορεί!
Δεν μπορεί να πληρώσει.
***
Η είδηση για τη μείωση του επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αφορά στο κεφάλαιο και μόνο σ' αυτό. Οσοι απ' τα λαϊκά στρώματα χρωστάνε θα βρεθούνε μπροστά σε άγριες καταστάσεις.
Η πολιτική που εφαρμόζεται σε μία προς μία τις χώρες της ΕΕ είναι ενιαία και αφορά στο τσάκισμα της εργατικής τάξης.
Αυτό που από τον ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται σαν θετικό κεκτημένο από τη Σύνοδο Κορυφής δεν είναι άλλο από μια ρύθμιση από και για το κεφάλαιο που οι

Σε πολεμική προετοιμασία η βάση της Σούδας;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί έχουν ήδη καταθέσει αίτημα για αξιοποίησή της σε ενδεχόμενη επίθεση στη Συρία

Στο επίκεντρο της πολεμικής προετοιμασίας για ενδεχόμενο χτύπημα στη Συρία ή και το Ιράν φαίνεται πως βρίσκεται πάλι η αμερικανοΝΑΤΟική αεροναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη, η οποία, με τις ναυτικές και αεροπορικές εγκαταστάσεις που φιλοξενεί, αμερικανικές, ΝΑΤΟικές και ελληνικές (Ναύσταθμος Κρήτης), αποτελεί «προκεχωρημένη βάση» της ιμπεριαλιστικής πολεμικής μηχανής και βασικό παράγοντα εμπλοκής της Ελλάδας στα φονικά σχέδια των ΝΑΤΟικών.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο της Κρήτης, έχει ήδη υπάρξει εκ μέρους των Αμερικανών σχετική ενημέρωση, σε υπηρεσιακό επίπεδο, προς τις ελληνικές αρχές για την επιθυμία τους να αξιοποιήσουν τη Σούδα σαν σημείο στάθμευσης και εφόρμησης της πολεμικής μηχανής, στην περίπτωση που αναλάβουν δράση ενάντια στη Συρία.

«Το χρέος δεν είναι βιώσιμο κι αυτό το γνώριζαν οι πάντες»!


Το δήλωσε την Κυριακή σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ο κ. Π. Ρουμελιώτης:
«Το χρέος δεν είναι βιώσιμο κι αυτό το γνώριζαν οι πάντες».
Οτι, βέβαια, το χρέος δεν είναι βιώσιμο, δεν αποτελεί είδηση.
Με εκείνο «το γνώριζαν οι πάντες», όμως, τι ακριβώς να εννοεί ο κ. Ρουμελιώτης;
Οτι το γνώριζαν πρωθυπουργοί, όπως ο Παπανδρέου και ο Παπαδήμος;
Οτι το γνώριζαν υπουργοί Οικονομικών, όπως ο Παπακωνσταντίνου και ο Βενιζέλος;
Οτι το γνώριζαν κυβερνώντες και κάθε λογής συγκυβερνώντες, από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέχρι τους πρώην υπουργούς - και νυν εκ μεταγραφής κυβερνητικούς βουλευτές - του ΛΑ.Ο.Σ.;

Βαθιά αντιλαϊκές οι αποφάσεις της Συνόδου


Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιούνη συζητήθηκαν χτες στο Ευρωκοινοβούλιο. 
Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επισήμανε τα εξής:
«Οι ομιλίες του προέδρου της ΕΕ, Βαν Ρομπάι, του προέδρου της Επιτροπής, Μ. Μπαρόζο και οι τοποθετήσεις των προέδρων των πολιτικών ομάδων και των κομμάτων στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ της 28/29 Ιούνη, ανέδειξαν για μία ακόμη φορά την όξυνση των αντιθέσεων και την ένταση της διαπάλης ανάμεσα στις αστικές τάξεις των κρατών μελών της ΕΕ, αλλά και μεταξύ τμημάτων του κεφαλαίου με αντιτιθέμενα συμφέροντα.
Μετά τα 5,5 τρισεκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν από την ΕΕ (το 37% του ΑΕΠ) στα μονοπώλια και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, την περίοδο Οκτώβρης 2008 - Φλεβάρης 2012, νέος γύρος άγριων ανταγωνισμών έχει ξεσπάσει για τον ΕΤΧΣ/ΕΜΣ, τα κριτήρια, τις προϋποθέσεις, τους όρους για τη χρηματοδότηση των

Βλέπουν για 3.000 ευρώ... τους μισθούς των 1.369 ευρώ!!!


Ο καθένας μας που άκουσε τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τον Γκ. Ασμουσεν, να κλαψουρίζει για τη δυσκολία που έχει όταν ζητάει από φτωχούς λαούς να χρηματοδοτούν την Ελλάδα όπου οι μέσες αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο είναι, όπως αυτός είπε, της τάξης των 3.000 ευρώ, σκέφτηκε πόσο απατεώνες είναι οι τύποι οι οποίοι προκειμένου να περάσουν τη «γραμμή», δεν διστάζουν τα ψεύτικα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν στα πορίσματά τους, να μας τα πετάνε κατάμουτρα, νομίζοντας ότι έτσι κατατροπώνουν όσους διανοούνται να μην υποτάσσονται στις φιλομονοπωλιακές επιλογές τους.
Βέβαια, αυτό που πέταξε το στέλεχος της ΕΚΤ, για τα δήθεν 3.000 ευρώ ως μέσο μισθό των εργαζομένων στο Δημόσιο, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, όχι επειδή δεν ανταποκρίνεται πλήρως στα υπαρκτά δεδομένα, αλλά επειδή αλλοιώνει εντελώς και διαστρέφει πλήρως την πραγματικότητα. Οπως και να εξεταστούν τα στοιχεία που αφορούν τη μισθοδοσία στο Δημόσιο ο μέσος μισθός ούτε είναι,

Η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική


«Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή. Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική»! 
Με αυτό το σύνθημα, από την ερχόμενη Παρασκευή, 6 Ιούλη, θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις του21ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που για άλλη μια φορά θα γίνει στο Γράμμο και στο Βίτσι (με κατασκήνωση στο Νεστόριο της Καστοριάς), στα χνάρια των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) και της ιστορίας του ΚΚΕ. Tο Διήμερο της ΚΝΕ αποτελεί ακόμα μια ευκαιρία για τα μέλη και τους φίλους της Οργάνωσης ώστε να γνωρίσουν την Ιστορία του επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα, να εμπνευστούν από αυτή, να αντλήσουν διαχρονικά διδάγματα για τις νομοτέλειες της ταξικής πάλης.
Οι δυο βασικές πολιτικές εκδηλώσεις του Διημέρου θα γίνουν το Σάββατο 7 Ιούλη, στο Βατοχώρι Φλώρινας και την Κυριακή 8 Ιούλη στη Λυκόρραχη (Κεφαλοχώρι) Κόνιτσας. Στο Βατοχώρι θα γίνει συγκέντρωση και αποκαλυπτήρια

Φούμαρα οι «δεσμεύσεις» ...


Ο Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ρ/σ «Κόκκινο» κάλεσε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να δώσουν εξηγήσεις γιατί «νέρωσαν» τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. 
Να λοιπόν η... φιλολαϊκή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τα κόμματα της συγκυβέρνησης κατά το ΣΥΡΙΖΑ είχαν φιλολαϊκές δεσμεύσεις, αλλά τώρα τις νέρωσαν! Μάλλον το έκαναν για να τους δώσουν αντικείμενο αντιπολίτευσης. 
Εντάξει λοιπόν. Αλλά πριν ζητήσει εξηγήσεις από τους άλλους, γιατί δεν δίνει το καλό παράδειγμα εξηγώντας ο ίδιος τι απέγιναν οι κάλπικες υποσχέσεις με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ υφάρπαξε λαϊκές ψήφους;
Η «καταγγελία του μνημονίου» έγινε επαναδιαπραγμάτευση.

Προκλητική κυβερνητική στήριξη στην αδιαλλαξία Μάνεση


«Αέρα στα πανιά» του μεγαλοβιομήχανου έδωσε χτες το υπουργείο Εργασίας
Σε νέα προκλητική επίδειξη αδιαλλαξίας προχώρησε η εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στη χτεσινή τριμερή συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας, αξιοποιώντας και την απροκάλυπτη κυβερνητική στήριξη.
Οι εκπρόσωποι της επιχείρησης προσήλθαν στη συνάντηση και επανέλαβαν τους γνωστούς εκβιασμούς και τις απειλές απέναντι σε έναν παλικαρίσιο αγώνα που έχει συγκινήσει το πανελλήνιο και έχει προκαλέσει ένα πρωτόγνωρο κύμα αλληλεγγύης. Αξίωσαν με θράσος να ανοίξουν την πύλη του εργοστασίου μετά από 8 μήνες απεργίας χωρίς καμία προϋπόθεση, και μετά να γίνει συζήτηση με την εταιρεία. Στην κατεύθυνση αυτή δε θέλησαν καν να ακούσουν τις συγκεκριμένες προτάσεις του σωματείου που δημιουργούν προϋποθέσεις για εξεύρεση λύσης.

Πάρε να 'χεις ανακεφαλαιοποίηση... πάρε να 'χεις και «αέρα» (κοπανιστό)!


Ο Λουίς ντε Γκίντος είναι ο υπουργός Οικονομικών του Ισπανού πρωθυπουργού Ραχόι, του «ήρωα» που την περασμένη βδομάδα κατατρόπωσε την Μέρκελ στις Βρυξέλλες και που - σύμφωνα με την εγχώρια ελληνική προπαγάνδα - άνοιξε το τούνελ της εξόδου από τη λιτότητα...
Ε, λοιπόν, μόλις χτες, ο υπουργός του «ήρωα» ανακοίνωσε νέα μέτρα αδυσώπητης λιτότητας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ εις βάρος του ισπανικού λαού. Το «πακέτο» περιλαμβάνει αυξήσεις έμμεσων φόρων, αυξήσεις άμεσων φόρων και μειώσεις μισθών.
Σημείωση:

Κρύβουν αλήθειες


Τα κόμματα της συγκυβέρνησης, τα αστικά επιτελεία, πασχίζουν να πείσουν το λαό ότι οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ είναι ωφέλιμες για τη χώρα, επειδή αποφασίστηκε να χρηματοδοτείται η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών των κρατών - μελών με μεγάλο κρατικό χρέος από το μηχανισμό της ΕΕ και όχι από τα κράτη. Ετσι, λένε, δε θα αυξάνεται το κρατικό χρέος γιατί δε θα χρειάζονται πρόσθετα κρατικά δάνεια για την ανακεφαλαιοποίηση, ή για την Ελλάδα λένε ότι αν διαπραγματευτεί να ενταχθεί σ' αυτή τη διαδικασία θα το μειώσει. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε και το «Σύμφωνο Ανάπτυξης» με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ανάπτυξη των μονοπωλιακών ομίλων. Και ποιο το όφελος για το λαό; Δε θα χρειαστούν, λένε, πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ η ανάπτυξη θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.
Την ίδια ώρα λένε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει άμεσα αναδιαρθρώσεις, όπως ιδιωτικοποιήσεις, κλείσιμο οργανισμών του Δημοσίου και απολύσεις

Ο «υπεύθυνος» ΣΥΡΙΖΑ ...


Αφού ανέκρουσε πρύμναν από τις προεκλογικές ψηφοθηρικές του υποσχέσεις και διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους τους αστούς ότι θα ασκήσει «υπεύθυνη» αντιπολίτευση, ήρθε η ώρα να αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ -στην τάξη στην οποία δίνει εξετάσεις ως ικανός διαχειριστής των υποθέσεών της- ότι το εννοεί. Αυτό ακριβώς έκανε ο Αλ. Τσίπρας όταν από το βήμα της Πανελλαδικής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Συνεδρίου του «Economist», επιστράτευσε όλες του τις δυνάμεις για να προπαγανδίσει τις αντιλαϊκές και αντιδραστικές αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Η ηγεσία του σχήματος στο σύνολό της ταυτίστηκε με τους Μόντι, Ολάντ και Ραχόι, εξαίροντας την υποτιθέμενη «νίκη» τους στη Σύνοδο Κορυφής, αξιώνοντας να ισχύσουν οι αποφάσεις της και για την Ελλάδα, να μπορούν δηλαδή οι ελληνικές τράπεζες να ανακεφαλαιοποιούνται απευθείας από το μηχανισμό στήριξης.
Εφτασε ο Αλ. Τσίπρας να δηλώσει πως αν ήταν πρωθυπουργός, η Ελλάδα «θα

Συνωμοσίες...


Ενα περισπούδαστο άρθρο - από εκείνα που συνηθίζουν οι διδάκτορες του ΠΑΣΟΚισμού - δημοσιεύτηκε τις προάλλες στα «ΝΕΑ» (29/6/2012).
Ο συντάκτης του τυγχάνει και αναπληρωτής επιστημονικός διευθυντής του ΙΣΤΑΜΕ (σ.σ.: πρόκειται για το Ινστιτούτο του ΠΑΣΟΚ).
Ο εν λόγω κύριος, χωρίς να κρύβει πόσο απογοητευμένος αισθάνεται λόγω της ανθεκτικότητας των κομμουνιστικών ιδεών στην Ελλάδα, και κατόπιν βαθυτάτης επιστημονικής σκέψης, εντόπισε, τελικά, την αιτία του κακού
(σ.σ.: όπου ως «κακό» ορίζονται πάντα οι κομμουνιστικές ιδέες),
την οποία και εξέθεσε στο αναγνωστικό κοινό.
Απέδωσε, λοιπόν, αυτό το θλιβερό (για τον ίδιο) φαινόμενο της ανθεκτικότητας των κομμουνιστικών ιδεών, στην ιδιοσυστασία της ελληνικής κοινωνίας.
Μια κοινωνία, που όπως απεφάνθη ο σοφός μας αναλυτής, το γεγονός ότι τείνει

Ο Ράμφος σκαει .... ράμφος

Ράμφος και πάλι Ράμφος. Η φολοσοφία είναι εδώ.
Ο νέος Αριστοτέλης της κρίσης έδωσε και πάλι το παρόν στην Ε.Στάη χθές το βράδυ και το μυαλό μας πήγε φυσικά στο κακό.
Ο "φιλόσοφος" Ράμφος όπως ξέρουμε δεν είναι παρά άλλο ένα υποπροιόν της κρίσης όπως και όλο το άλλο δουλικό καθηγηταριό (εκτός από τους λίγους άξιους που πάντα έχουν κάτι να πουν) που κάνει παρέλαση στα κανάλια κάθε φορά που υπάρχουν κρίσιμα γεγονότα. Ρόλος όλων αυτών να μας κάνουν το μυαλό σούπα, να χρυσώσουν το δηλητηριώδες χάπι και να μας πείσουν ότι δεν είναι κι άσχημα να πεθαίνεις αν είναι "για το καλό της πατρίδας".